Det nye Vlogging Kamera - Sony Cyber-shot DSC-HX90V

Desværre gik mit elskede Sony Nex-3N i stykker i starten af året og jeg købte i desperation et andet kamera, som viste sig ikke at kunne leve op til mine lyd-krav når det kom til vlogs. Det har nu fundet sig en ny ejer som kun skal bruge det til billeder, som det er ganske udemærket til og især velegnet til selfies med sin flipskærm. Jeg har så været helt nede i et sort vlogging-hul i et halvt år, men her i August begyndte jeg igen at kigge efter et kamera. Nu skulle jeg altså have fundet et, også selvom det ville blive en del dyrere end jeg egentlig havde lyst til at gå med til. Men har bare måtte erkende at lyden altså ikke kan leve op til det hvis jeg vælger et super billigt kamera. Derfor faldt valget til sidst på endnu et Sony kamera - nemlig Sony Cyber-shot DSC-HX90V. Har brugt det i et lille stykke tid nu, og har besluttet mig for at beholde det og bruge det til at vlogge fra og muligvis også tage billeder med.

Dette digitalkamera er ikke ret stort (102,0 x 58,1 x 35,4 mm), og det er altså en kæmpe fordel når man skal bruge det til at vlogge fra og det vejer stort set ingenting (245 g). Det har et par pixels mere end det digitalkamera jeg bruger pt. til billeder osv, men det er nu ikke derfor jeg har valgt det nye her. Men det er nu meget rart at det har de 18,2 MP og stadig har en forholdsvis lækker zoom (30x - Op til 120x (VGA)), da det er noget jeg bruger en del også i mine vlogs.

Det jeg var på udkig efter var et kamera med en 180 graders vipbar LCD-skærm og det har dette. Det er ikke noget man finder på ret mange digitalkamera medmindre man gerne vil betale hvad der svarer til spidsen af en jetjager. Og så var det vigtigt at der ikke var støj på mikrofonen, som der var på det andet jeg lige har solgt videre. Jeg kiggede rundt på YouTube for at finde videoer optaget fra netop dette kamera og det så ud som om det ikke var et problem, men jeg var stadig meget i tvivl. Jeg testede det med det samme via en vlog da jeg fik det hjem, og heldigvis var det ikke noget jeg skulle slås med. Dog er der et par forskellige formater man kan optage med, men det er kun det ene der fungerer for mig, mit SD-kort og mit redigeringsprogram, men selvom det er det eneste format jeg kan bruge, så er det perfekt til det jeg skal bruge. Så jeg blev simpelthen så glad da det viste sig at fungere.

Noget andet jeg synes er smart i de nyere kameraer er at der er WiFi i dem, så man kan styre dem med sin mobiltelefon. Det kunne man også med det jeg købte hjem før dette, så det bliver den nye ejer nok glad for. :D Der er heldigvis også WiFi i det nye her og jeg har så sent som i weekenden brugt den funktion. Jeg overførte billeder fra kameraet til mobilen via den funktion og udgav derefter et mobilindlæg med de rå billeder. Det er altså skide smart!

Jeg vidste så også at jeg kunne bruge mobilen som fjernbetjening, men har ikke kunne få det til at virke overhovedet. Troede så det var fordi jeg ikke havde en telefon der virkede til den funktion, men så sad jeg og legede lidt med det i går og fik det endelig til at virke! Jeg blev simpelthen så glad! Nu kan jeg tage billeder af mig selv imens jeg står i en god afstand fra kameraet. Så det skal da testes med lidt OOTD-billeder på et tidspunkt. *Hehe* Og det gør det også nemmere at tage gruppebilleder. Aih men altså det er sku en lækker lille bonus at have i det kamera og noget jeg helt klart vil få brugt. :D

Sidst men ikke mindst, så har det også de mange lækre sceneoptagelser som mit elskede digitalkamera har, så det får mig til at overveje om jeg også skal sætte det til salg. Men jeg bliver nødt til at bruge noget tid på at beslutte mig, for jeg er jo utroligt glad for det endnu. Så jeg skal igang med at læse lidt om de forskellige muligheder de scener har at tilbyde, da jeg faktisk aldrig har brugt det før. Så jeg skal lege lidt med lukketid, blænde osv.

Alt i alt er jeg virkelig glad for mit køb - også selvom det var meget mere end jeg havde planlagt at skulle betale for et nyt kamera, men det er det værd.

1 kommentar:

Smig gerne en kommentar inden du smutter.
Jeg offentliggør og svarer på den hurtigst muligt. ;)