#Blogtober - 10 Fotograferings Tips til Efteråret

Sidste år kom jeg med lidt "Tips til Blog Fotografering", og det gav mig idéen til dette indlæg. Nu hvor det er Efterår og naturen bliver gylden og smuk, så skal man da ud og tage lidt billeder, ik'? Og hvem ønsker ikke at kunne tage nogle super smukke billeder som retfærdiggør farverne og naturen? Ja det vil jeg da super gerne. Det kan man med et par simple trin, og dem vil jeg dele med jer i dag her på bloggen. ;)

Brug fugle- og frø-perspektiv
Bevæg dig lidt udenfor safe-zonen og prøv noget andet end normal-perspektiv. Gå ned i knæ og hold kameraet en 10-20 cm over jorden og tag dit billede. Eller find et sted du kan komme lidt op og tag billeder oppefra og ned. Prøv med nogle forskellige vinkler.

Brug et stativ
Det er normalt ikke noget man render rundt med, men hvis du ved du skal ud og tage billeder så tag et med. Du kan få nogle virkelig skønne billeder ved at kunne tage billeder med et stativ. Dine billeder bliver mindre rystede og du kan få nogle skarpe detaljer ud af det. Sæt eventuelt din ISO på 100 for bedre detaljer og din lukkehastighed på 1-3.

Brug solopgang og solnedgang som lyskilde for smukke farver
Ikke nok med at solopgang og solnedgang betyder smukke farver på himlen, så betyder det også at kontrasterne på resten af naturen er virkelig smukke. Er du typen der tager outfitsbilleder udendørs, så er disse tidspunkter lige hvad du skal bruge for at få nogle smukke detaljer ud af det. Og leg endelig lidt med skyggerne.

Bevægelser
Bevægelser i billeder kan nogle gange være lidt svært at fange, men de fleste kameraer nu til dags har en sports-funktion der gør det muligt at fange motiverne i skarpe detaljer selvom de er i bevægelse. Om det er dalende blade, hår i bevægelse eller en rotation, så kan det være en sjov ting at lege med.

Benyt dig af skyerne på himlen
En overskyet himmel er måske lidt kedelig, men skyer kan faktisk gøre meget for billeder. For det første bliver farverne bedre og så kommer der lidt mere kontrast på himlen og lidt struktur. Så vær ikke ked af overskyet dage. Er der lidt blå himmel imellem skyerne, perfekt! Er det totalt overskyet så fortvivl ikke, for du kan faktisk få nogle fantastiske farver ud af det alligevel.

Leg lidt med dit kamera's hvid-balance
I nogle situationer er det en fordel at gøre det hele meget lysere, så leg lidt med hvid-balancen. Hvis du ikke er så meget til redigering af dine billeder, så kan dette faktisk være nok. Leg lidt med de forskellige funktioner - det er ikke altid en fordel at det hele står på auto.

Benyt dig af de gyldne farver som naturen giver dig
Vær ikke bange for at lade billederne have en stor rolle i dine billeder, og brug endelig de smukke gyldne farver årstiden giver dig. Disse farver tager sig altid godt ud på billeder, og sammen med violette, marineblå og røde nuancer er det bare ren magi. Brug dem i baggrunden af dine billeder eller som en del af motivet.

Vær ikke bange for at blive lidt beskidt
Hvis det perfekte billede kræver at du går på knæ i mudderet, kravler op i et træ eller andet, så gør det. Det vil være det værd i sidste ende. :P

Brug din blænde- og macro-funktion eller -linse
Efteråret er årstiden hvor macro-billeder virkelig gør sig godt. Kom tæt på dit motiv og brug eventuelt din blænde-funktion på kameraet for at gøre baggrunden mere sløret end selve motivet du har i fokus. Dette giver nogle virkelig smukke og interessante billeder.

Øg en smule på kontrast og lysstyrke under redigering af billederne
Man behøver ikke redigere i sine billeder, men det kan faktisk gøre en stor forskel. Det behøver ikke være noget vildt, men noget så simpelt at øge lidt på lysstyrken og gøre kontrasten lidt større kan være virkelig effektivt. Prøv det af, men pas på med ikke at overdrive det.

Håber I kunne bruge disse tips til noget og at I dette Efterår får taget nogle fantastiske billeder. ;)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Smig gerne en kommentar inden du smutter.
Jeg offentliggør og svarer på den hurtigst muligt. ;)