#Blogtober - Top 13 over Efteråret

Jeg er blevet spurgt nogle gange hvorfor jeg dog elsker efteråret så meget som jeg gør, og derfor fik jeg idéen til dette indlæg. Jeg tænkte at jeg ville stille tingene op i punktform så det er nemmere at overskue, og så håber jeg at I derved får svar på jeres spørgsmål. :D

1. Naturen bliver gylden og sprød, og svampene popper op imellem de mange blade i skovbunden. Og så er lyden af sprøde blade under støvlerne altså noget af det bedste. Jeg skal meget finde en lille skov at besøge her til efteråret. Det er simpelthen så fredeligt og helt meditativt. Og så er farverne virkelig bare noget af det skønneste ved denne årstid. Der kan sommeren altså godt pakke sammen og hoppe bag i køen. :D Og det er bare magisk når det er efterårsdage med de gyldne farver, kølig temperatur og høj solskin. DET ER SÅ SMUKT!!! Og nu må der altså ikke komme storm så alle blade forsvinder igen i år. De sidste par år blev efteråret nemlig meget kort.

2. Dyrelivet i især skoven bliver mere tydelig. Rævene, egern, grævlinge osv kommer ud af deres skjul og siger hej til os. Jeg håber så meget at jeg i år får hilst på en af mine elskede ræve. Det er så mange år siden sidst, og det ville bare gøre dette efterår til det bedste i mange år hvis det skete. Men hvis ikke, så kan jeg da nyde fuglekvidderen.

3. Vejret bliver køligere og man kan igen putte med sin dyne eller en masse tæpper, tage en lækker sweater på og bare pakke sig ind i varmt og lækkert tøj. Jeg elsker at putte mig ind i lækre trøjer og tørklæder og bruge handsker når man skal udenfor. Tørklæder! Ja og i massevis. :D Jeg elsker dem og jeg har et kæmpe udvalg af dem, og I kan tro at jeg glæder mig til at kunne tage dem i brug igen. Plejer ellers at gå med lidt om sommeren også - især dem jeg har i sommerfarverne, men i år har det simpelthen været for varmt. Men så må jeg tage revanche her til efteråret. :D OG! Så kan man traske rundt i et par lækre støvler og varme ponchoer. Åhhh hvor jeg dog elsker denne årstid. :D

4. Det bliver igen "normalt" at drikke varm kakao og lækker te. Jeg har savnet det hele sommeren, og da det simpelthen har været en klam varm sommer, så har te og kakao ikke ligefrem været det man havde mest lyst til - har dog drukket det på nogle af de køligere dage. SÅ! Det kan man langt om længe hygge med nu her i efteråret hver eneste dag hvis man skulle få lyst.

5. Vi går en mørkere tid i møde, og det betyder at man igen kan finde stearinlys frem, og hvad er mere hyggeligt end at sidde i mørket i stearinlysenes skær og bare nyde regnen der falder på ruderne? Ja det er altså noget af det mest hyggelige hvis I spørger mig. Og så er det bare endnu hyggeligere at tage en bog frem imens man kan hygge med. Og så er det bare en ekstra bonus hvis man har fundet lidt duftlys der passer perfekt i duftene til årstiden. Jeg skal i hvert fald på jagt efter nogen.

6. Duftene. Der er bare et eller andet over duften af efterår. Duften af regnen er noget helt andet end regn om sommeren og foråret. Regn om sommeren dufter godt, men regn om efteråret er helt enkelt noget af det bedste. Det er svært at beskrive, men... ja.. Det er bare det bedste. Og fordi temperaturen bliver lavere så får naturen også bare en mere frisk og krydret duft. Og der er et eller andet fantastisk af duften af tørre blade der ligger i solen.

7. Det er også årstiden hvor man kan lave nogle lækre smokey eyes og påføre en lidt mørkere læbestift. Ja bare have en lidt mørkere makeup på end normalt. Og det er jo lige mig! Elsker at lave lidt mere dramatiske looks og virkelig fremhæve mine blå øjne. :D

8. Vi må ikke glemme de skønne græskar. :D Brugen af dem i dekorationer, lanterne, (u)hyggen når de står og pynter i haverne og så duften af dem hvis man er heldig at finde duftlys med græskar. Mums! Ved ikke om jeg selv skal have græskarlanterner i år. Havde planer om det i September, men det blev ikke til noget. Men klarer mig med mine græskar i keramik tror jeg.

9. Uhyggelige film. Det er jo helt klart årstiden til det, for det er jo årstiden for den (u)hyggeligste tid på året - nemlig Halloween. Så der skal ses en masse gysere og krimier. :D Det bliver så godt. Nu mangler jeg bare en DVD-afspiller der virker.

10. Suppe er også en af de ting som fylder meget om efteråret hos mig. Jeg elsker at spise suppe, og det skal helst være kartoffel-, græskar- eller rodfrugtsuppe. Åhhhh ja! Og så med lidt ekstra grønstager osv i og måske lidt mel- og kødboller. Så er den satme hjemme! :D

11. Rigtig mange af de serier jeg følger starter op her i efteråret igen, så der skal hygges under dynen til en masse hyggelige serieafsnit. Nogle af dem har jeg faktisk ventet på længe, så jeg glæder mig ekstra meget til dette efterår.

12. Efterårs Photoshoots! Jaaa! Hvis bladene får lov til at hænge lidt længere på træerne og får lov til at blive gyldne, så skal jeg satme ud og knipse lidt med kameraet. Desværre fik jeg ikke mulighed for det de sidste par år, men i år skal det satme være. Jeg elsker den slags billeder og så kan man jo slå flere fluer med ét smæk og vise sine favorit outfits. :D Aih men jeg kan jo slet ikke vente!

13. Jeg elsker at atmosfæren om efteråret er lidt mere uhyggelig selvom det også er lige så hyggeligt for mig og det gør det magisk i mine øjne. Morgener med tåge, mørke og tydelige ånde. Det er sku da helt fantastisk. :) Jeg elsker at stå tidligt op om morgenen, gøre mig klar og så tage ud og gå mig en lang tur. Nu går jeg jo ikke i skole lige pt, men ellers nød jeg virkelig mine ture ned til skolen om morgenen her i efteråret. Men i år må jeg nøjes med bare at gå lidt lange ture. Yaih!

Hvis I laver en top-liste over efteråret, så giv mig gerne besked, for jeg vil elske at læse om hvad I elsker om efteråret. KOM FRISK!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Smig gerne en kommentar inden du smutter.
Jeg offentliggør og svarer på den hurtigst muligt. ;)