Bella og Edward blev til Beau og Edythe

Jeg er Twilight-fan, og da jeg så at Stephenie Meyer havde lavet en genfortolkning af historien i anledningen af hendes 10-års jubilæum, så blev jeg virkelig nysgerrig. Jeg vidste dog ikke, om jeg fik muligheden for at få fingrene i bogen, men pludselig en dag lå der en overraskelse i min postkasse. ”Liv & Død” var nu min og kunne sættes i bogreolen sammen med serien. Fantastisk! Og så skulle den jo selvfølgelig også læses – hvilket jeg så har fået gjort. Og hvad er min mening så? Jamen det vil I få at vide her i dette indlæg.

Først vil jeg lige opridse hvad historien handler om. Den minder meget om den originale historie – altså selve Twilight Sagaen – men der er også store forandringer, som gør den anderledes. Man kan godt genkende Bella og Edward i Beau og Edythe, og også de andre versioner af de andre fra den originale historie. Beau flytter til Forks fordi hans mor og nye mand rejser meget rundt. Han skal bo hos sin far som er sherif i byen. Han starter på den lokale skole og falder i snak med en lille gruppe af venner, som bliver hans omgangskreds. Men der er også denne mystiske og meget utilnærmelige gruppe søskende som vækker hans interesse. Det er uundgåeligt for ham at blive en del af deres verden – han forelsker sig nemlig i den smukke pige Edythe. Men ret hurtigt finder han ud af at de ikke er normale – de er nemlig vampyrer.

Selve historien minder som sagt meget om den originale, men der er også store forskelle. Forskellige tidspunkter hvor samtaler, oplevelser og kriser opstår, og andre måder ting sker på. Stephenie har formået at samle alle fire bøger i én med denne genfortolkning, men der er også meget man sidder og savner når man nu har læst de originale bøger. Og det er svært ikke at sammenligne denne bog med de andre. Det gør faktisk at man bliver en smule irriteret og ikke kan danne sig et indtryk af den for hvad den er. Hvis man kan, så skal man glemme alt om den originale historie når man læser denne. Så ville den måske falde i bedre jord hos folk.

Jeg havde som sagt svært ved det og det gjorde også, at jeg måske ikke blev så begejstret for den og synes den gled alt for let og elegant over ret vigtige ting i historien. Synes også slutningen var en smule forhastet og mødet med ulvene fyldte alt for lidt! De var næsten ikke en del af historien før til allersidst – hvor det faktisk var for sent at få nogle følelser indblandet. Og nu vi taler om følelser, så blev jeg på ingen måde berørt af denne bog. Den virker lidt kikset og ikke helt oprigtig. Det er den nok heller ikke – det er nok bare en måde for hende at vise at man sagtens kunne bytte rollerne ud, og derved lukke munden på de folk der har kritiseret Bella og Edward som karakterer i den originale saga. Men det var en underholdende bog, og jeg fortryder ikke at jeg fik den læst og nu har den i min samling. Selvom man synes om bogen eller ej, så kan en ægte Twilight-fan ikke ikke have denne i sin samling. :D

Den klassiske kærlighedshistorie kan man nemt finde og der bliver byttet godt og grundigt om på rollerne – hvilket gør det ret sjovt at læse om. Men tror det kommer meget an på hvem man er, om man synes om denne nye genfortolkning. Men synes nu man skal prøve at læse den alligevel hvis man har læst Twilight-bøgerne. Den er et sjov twist.

Min Goodreads rating:


2 kommentarer:

 1. Jeg skal altså også bare have læst den !!! Ærgerligt at Midnight sun ikke blev til noget....for de 260 sider var super godt !

  http://www.marielouiseroenning.com/

  SvarSlet
  Svar
  1. Åhhhh ja! Jeg blev så ked af at læse at hun ikke ville skrive den færdig og udgive den som bog. Jeg elskede den også ret voldsomt og synes faktisk de kapitler var bedre end de originale. :D Så ja det er virkelig ærgerligt.

   Slet

Smig gerne en kommentar inden du smutter.
Jeg offentliggør og svarer på den hurtigst muligt. ;)