Du skal bruge: (ca. 4 personer)
● 1 kg rodfrugter, fx kartofler, knoldselleri, gulerod og pastinak
● 1 løg
● 1 L vand
● 2 hønsebouillon-terninger
● 2 dl creme fraiche
● 1 spsk hvedemel
● 1 dl hakkede krydderurter, fx timian, rosmarin, persille og purløg
● ½ tsk groft salt
● friskkværnet peber
Sådan gør du:
Skræl kartofler og rodfrugter og skær dem i mindre stykker. Læg lidt kartofler til side og gem til sidst. Kom grøntsager og løg i en blender eller foodprocessor og blend det i ca. 10 sek. Bring vand og bouillon i kog og tilsæt halvdelen af de blendede grøntsager. Kog dem ved jævn varme og under låg i ca. 5 min. Kom suppen tilbage i blenderen og blend den igen i ca. 30 sek. eller til suppen er jævn. Fyld kun blenderglasset halvt op.
Rør fraiche sammen med mel til en jævning. Kom suppen tilbage i gryden sammen med resten af grøntsagerne, jævning og krydderurter. Kog dine gemte kartoffelstykker og smid dem i suppen når de er færdigkogte. Kog suppen færdig ved jævn varme og under omrøring i ca. 5 min. Tilsæt salt og peber og smag til.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Smig gerne en kommentar inden du smutter.
Jeg offentliggør og svarer på den hurtigst muligt. ;)