#Blogtober - Lækker cremet Rodfrugt Suppe

Jeg har lavet denne rodfrugtsuppe et par gange, men køber normalt den fra Mou. De smager ret ens, men hold nu op hvor jeg elsker rodfrugtsuppe. I går fik jeg så en ustyrlig lyst til at spise denne, så jeg fik handlet ind til det og kom igang. Den er super simpel, så det er bare med at prøve den af. Men jeg er ikke altid selv så tålmodig, så jeg laver sjældent suppe fra bunden. Det sker en gang imellem dog og i går var en af de sjældne gange. Her er opskriften.

Du skal bruge: (ca. 4 personer)
● 1 kg rodfrugter, fx kartofler, knoldselleri, gulerod og pastinak
● 1 løg
● 1 L vand
● 2 hønsebouillon-terninger
● 2 dl creme fraiche
● 1 spsk hvedemel
● 1 dl hakkede krydderurter, fx timian, rosmarin, persille og purløg
● ½ tsk groft salt
● friskkværnet peber

Sådan gør du:
Skræl kartofler og rodfrugter og skær dem i mindre stykker. Læg lidt kartofler til side og gem til sidst. Kom grøntsager og løg i en blender eller foodprocessor og blend det i ca. 10 sek. Bring vand og bouillon i kog og tilsæt halvdelen af de blendede grøntsager. Kog dem ved jævn varme og under låg i ca. 5 min. Kom suppen tilbage i blenderen og blend den igen i ca. 30 sek. eller til suppen er jævn. Fyld kun blenderglasset halvt op.

Rør fraiche sammen med mel til en jævning. Kom suppen tilbage i gryden sammen med resten af grøntsagerne, jævning og krydderurter. Kog dine gemte kartoffelstykker og smid dem i suppen når de er færdigkogte. Kog suppen færdig ved jævn varme og under omrøring i ca. 5 min. Tilsæt salt og peber og smag til.Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Smig gerne en kommentar inden du smutter.
Jeg offentliggør og svarer på den hurtigst muligt. ;)