Vi vil have akutbilen tilbage i Faaborg og omegn

Dagen stod ellers på rengøring og afslapning, men planerne blev hurtigt ændret. Jeg blev nemlig lokket med ud på en gåtur. En gåtur der var blevet arrangeret i protest overfor kommunen og de elendige beslutninger de har taget i forbindelse med vores skønne lille by.

Faaborg Midtfyn Kommune har fucket rigtig meget op i det her på Sydfyn, og de bliver bare ved og ved med det. Sygehuset er lukket ned, ambulancerne er stort set blevet sparet væk, inkompetente mennesker og firmaer overtog driften for mange ting og har forværret situationen voldsomt. Men bruge penge på modernisering af bygninger, der i forvejen intet fejlede - det kan man godt bruge en masse milioner på. Og vi sætter da lige nogle virkelig grimme statuer op der koster mange millioner men ingen ser alligevel, laver et friluftsbad der stort set aldrig bliver brugt osv osv osv... Stop nu for fanden! Og senest har de sparet akutbilen væk i byen også. Dét var dråben der fik bægeret til at flyde over.

På Facebook blev der d. 2 Januar oprettet en gruppe hvor folk kunne melde sig ind og vise deres protest imod manglen på en akutbil i byen. Efter katastrofen med BIOS, sparingen af ambulancer og akutbil osv har det været ret kritisk hernede når uheldet var ude. Det er faktisk gået så vidt at alarmcentralen ringer op til den lokale cykeltaxa (en privatperson der har taget det initiativ op at lave en lille taxaservice i byen) for at få ham til at tage ud til borgerne for at yde førstehjælp indtil ambulancen efter 15-30 min kommer og tager over. Det kan sku da ikke være rigtigt at det skal nå så langt ud! Synes det er tåkrummende! Føj! Det burde ikke være hans ansvar.

Havde det ikke været for akutbilen, så havde jeg nok mistet min far da han fik en blodprop i hjertet. Takket være den kunne de holde ham stabil nok til ambulancen ankom og tog over. Havde den ikke været her? Ja så var han død der. Og den slags situationer ser vi desværre ret mange af nu hvor den mangler. Så mange liv kunne have været reddet, men nææææh nej.. Vi skal jo spare så der er råd til ubrugelig kunst og for at de rige kan blive endnu rigere. Synes det er rystende.

I dag samledes vi en masse for at gå march i protest for at få akutbilen tilbage til Faaborg. Medierne var også mødt op, og jeg er spændt på hvor meget der bliver vist i Nyhederne i aften, og hvor meget der kommer i aviserne. Håber bare ikke at jeg ses på billeder og video. *Hehe* Spottede mig selv et par gange i en video de har delt i gruppen på Facebook, men det er heldigvis ikke så meget. Uanset hvad så er jeg glad for at der mødte så mange op. Og det var da en super hyggelig tur rundt om Sundet. Dejlig lang gåtur og fik hilst på en masse jeg kender.

Nu skal jeg have ordnet den sidste rengøring og så vil jeg nyde resten af aftenen med lidt TV-serier. Og måske lidt læsning. Må se hvad det bliver til. Håber I andre har fået nydt weekenden.


2 kommentarer:

 1. Sejt at du gik med søde, sådan en sag fortjener alt den opbakning, man kan få. Det er ikke fair at det skal komme så langt ud.. Håber det bliver taget alvorligt..

  Knus Jeanette - http://www.jeasblanketanker.dk/

  SvarSlet
  Svar
  1. Det gør den nemlig. Det kan ikke være rigtigt at vi skal mangle den hernede.

   Slet

Smig gerne en kommentar inden du smutter.
Jeg offentliggør og svarer på den hurtigst muligt. ;)