Så fik jeg læst "De 7 Synder" af Katja L. Berger

Så fik jeg endelig læst "De 7 Synder", som min bloggerveninde og ny udklækket forfatter Katja har skrevet. Hendes debut-fantasyroman! Jeg har været spændt på at komme igang med den lige siden den dumpede ind af døren. Det er altid spændende at læse en bog skrevet af en person man kender personligt. Og så er det jo en genre jeg i forvejen er ret glad for.

To verdener - begge skabt af 9 Guder. En (den gamle) og dens mennesker efterladt til deres egen skæbne, efter at folket ikke kunne leve op til de 9 Guders oprindelige planer. Den anden ("Den Nye Verden") hvor mennesker, elvere og dværge lever side om side og hvor magi er en almindelig del af hverdagen - alt er fryd og gammen. Indtil nu. Kaos er opstået. Guderne er nødt til at sende bud efter deres vigtige brik i kampen om at redde "Den Nye Verden". En brik de skal finde i den originale og opgivet verden. En brik i form af det reneste menneske.

I bogen følger vi hovedpersonen Kane, en teenager der ikke har det helt nemt. Han er lidt af en nørd og er ikke ligefrem den populære dreng i skolen. Men han finder hurtigt ud af, at han er en stor brik i en profeti, som gør ham til frelseren af en helt anden verden, "Den Nye Verden", hvor 7 dødssynder er blevet sluppet løs og en ond hersker ved navn Siron har taget over og skaber rædsel og ødelæggelser. "Den Nye Verden" er på vej til at blive tilintetgjort.

Aisha skal være hans lærermester og gøre Kane klar til at kæmpe side om side med menneskene, dværge og elvere fra hendes verden. De skal finde disse 7 synder og dræbe/fange dem i deres oprindelige fængsel - en amulet som de også er på jagt efter. Først efter deres nedlæggelse kan de bekæmpe Siron og forsøge at redde "Den Nye Verden".

Som værende den første bog Katja har skrevet, så synes jeg det er utroligt flot klaret. Det er en enkeltstående roman, så der er ikke plads til at kæle så meget for beskrivelser og dybdegående detaljer, og det får det til tider til at gå lige stærkt nok. Der er mange spring i tidslinjen og tingene går til tider lige nemt nok for dem, men med tanken i baghovedet om, at dette stadig er en enkeltstående bog og derfor ikke en del af en længere serie, så synes jeg faktisk ikke at det gør så meget. Der er stadig masser af spænding, overraskelser og rigtig fine detaljer. Stor tommel op herfra, og jeg synes helt sikkert den er et læs værd. Så hvis I kan få fingrene i den, så synes jeg I skulle læse den og give et virtuelt kram til Katja og en masse varme tanker. Og så glæder vi os bare til den næste bog, som hun allerede er igang med at få skabt.

Min Goodreads rating:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Smig gerne en kommentar inden du smutter.
Jeg offentliggør og svarer på den hurtigst muligt. ;)