Hold nu snitterne for jer selv medmindre I har fået lov!

Jeg skriver/taler ikke ret meget om det at jeg bliver kopieret (altså det jeg skriver på bloggen - mine tekster - og mine billeder der flittigt bliver brugt af andre uden at have fået lov), men nu har jeg bare fået nok. Det sker oftere end man lige tror, og inden for de sidste par måneder har jeg haft fat i ørerne på mange grundet netop dette. Personer på div. datingsites der bruger mine billeder og udgiver sig for at være mig, og folk der har haft kontakt til dem efterfølgende finder mig på sociale medier for at fortsætte deres frække flirteri (Bwadr). Har endda oplevet at folk tog kontakt til mig på gaden, fordi de troede at jeg var den person de havde skrevet med.Virkelig ubehageligt.

Senest var det dog en blogger jeg ikke kendte til i forvejen. En af mine egne læsere kontaktede mig for at gøre mig opmærksom på problemet. Denne blogger havde nemlig besluttet sig for at gemme alle mine billeder fra bloggen på sin egen computer og bruge dem jævnligt på sin egen blog. Problemet for hende var dog så bare, at hun ikke lige havde tænkt på at fjerne mit vandmærke. NETOP DERFOR BRUGER JEG VANDMÆRKE PÅ MINE BILLEDER! HOLD SNITTERNE FRA DEM! Og har jeg glemt at sætte vandmærke på mine billeder, så er det ikke ensbetydende med at I må "nakke det"! Hun forsøgte i starten af bortforklare og påstå at det altså var hendes egne billeder, men jeg kunne jo bevise det var mine. Jeg postede dem flere uger/måneder/år før hende, og så var der jo lige mit vandmærke.

Jeg er ikke typen der melder folk, da jeg gerne vil tage fat i dem personligt og forklare, at det altså er ulovligt og kan blive meldt til politiet. Men da jeg håber at de kan nøjes med en advarsel og lære af det uden at gå skridtet videre, så vil jeg gerne give dem "forskrækkelsen" selv. Alle kan jo begå fejl. Dette er dog en ret indelysende overtrædelse hvis man tænker logisk, men der er bare folk der ikke tænker over det. Eller tror de ikke vil blive opdaget. Og jeg er måske lidt for venlig. Men vil gerne gøre det så problemfrit som muligt. En undskyldning er fin nok - og at de selvfølgelig sletter mine billeder og lover aldrig at gøre det igen. Sker det igen dog, så meddeler jeg også folk om at jeg ikke vil have fløjlshandskerne på næste gang.

Men det er da utroligt at man ikke kan have sine ting i fred for langfingrede tyveknægte. Det er desværre blevet et stort problem at folk ikke kan kende forskel på "dit" og "mit". Det er fint at blive inspireret, men så skriv det! Og skriv dine tekster med dine egne ord! Ellers er det seriøst for tydeligt, at man ikke har gidet gøre det til sit eget.

Vil man gerne bruge billeder andre har taget, så skriv til dem og spørg om lov! Måske giver de en lov, måske ikke. Og lad nu være med at påstå du har fået lov, hvis ikke det passer. Det er så usselt. Så må man altså selv prøve at tage nogen. Også selvom det betyder man skal prøve et par gange og arbejde for det. Det er da også federe at have sine egne billeder? Eller? Og man får det da også bare så meget bedre af at få ros for billeder man SELV har taget i stedet for at tage æren af andres arbejde. Det kan man da umuligt have det godt med sig selv med!? Ja jeg forstår sku ikke den tendens der. :P

2 kommentarer:

 1. Har du prøvet at kontakte not-allowed.dk? De hjælper bloggere med den slags sager - Og med at få erstatning!
  Jeg synes det er super fint at være flink, og det kan man jo også stadig være. Men det er dine ting og når du bruger så lang tid på dem, så synes jeg kun det er rimeligt i det mindste at overveje hvad du ville kunne få ud af at have en professionel inde over sagerne. Du behøver jo ikke forlange grusomme summer af dem. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Nope... Men det er da et site jeg vil gemme i tilfælde af at det sker igen. :) Tak.

   Slet

Smig gerne en kommentar inden du smutter.
Jeg offentliggør og svarer på den hurtigst muligt. ;)