Nyt køb - Fidget Cube

En gang i starten af året så jeg en annonce et sted på nettet med denne spændende "gadget", og jeg blev straks nysgerrig efter at vide noget mere om den. I overskriften stod der nemlig "stress-lettende" og "kontroller din nervøsitet". To ting jeg virkelig godt kan have brug for en gang imellem. Eller ret ofte faktisk. Så jeg gik straks på Google for at læse noget mere om den. Jo mere jeg læste om konceptet jo mere måtte jeg bare eje den.

Jeg har altid haft brug for at holde mine hænder beskæftiget med et eller andet. Jeg var den irriterende "klikker" i skolen eller den der sad og tegnede hele tiden, fordi jeg forsøgte at holde dagdrømmende væk (det lykkedes dog ikke altid), kedede mig fordi jeg ikke kunne holde koncentrationen eller generelt bare fordi jeg følte ubehag ved at være der. Jeg er hende der gnasker i min fingre, piller i mine neglebånd, kradser i min psoriasis, piller ved ting og river papir i stykker når jeg bliver nervøs eller stresset. Pænt irriterende.

Fidget Cuben er en lille dims til dem der netop slås med ting som det jeg lige har omtalt. Mange med ADHD har også stor glæde af den. Og hvis man er totalt hardcore gamer, der får abstinenser af at være væk fra joystikket, så kunne denne også være en god ting at have med sig. Så kan man da holde fingrene beskæftiget. Jeg tror den rammer ret bredt. Og så fylder den jo bare ingenting! Den findes i lidt forskellige varianter (former), men denne firkant er vist den originale.

Jeg har valgt at købe den i sort, da jeg gerne ville have at den er så neutral som muligt. Men den findes også i de vildeste farver og mønstre, så hvis man er til det, så er der mulighed for det. Kunne godt finde på at anskaffe mig nogle flere med tiden. For de kan vel også blive slidt? Ik?


Funktionerne

● Click - Denne side er til "klikkeren" der sidder med sin kuglepen og klikker løs. Der skulle gerne være 3 knapper med den klassiske "klikke"-lyd og 2 uden lyd, men min har "klik" på dem alle. Nogle mere end andre. Så det er lidt en skam. Kunne ellers være rart med nogle "stille" knapper til når man sidder iblandt andre mennesker.

● Spin - Denne side er til dem der godt kan lide fornemmelsen af at "gnubbe" i cirkulære bevægelser. Ved ikke om det er en gamer-ting, men jeg synes faktisk det er en ret behagelig funktion. Jeg tror denne kunne være god i mine nervøse stunder når jeg sidder i bussen eller sidder og venter på sygehuset, ved lægen eller inden jeg skal ind til møder.

● Flip - Dette er en af de mere støjende sider. Man kan nemlig vælge at "klikke" hurtigt frem og tilbage for en høj lyd eller et forsigtig "pres" som giver et ekstra "klik" i midten for en lidt mere stille lyd. Tror det kræver at man leger lidt med den så den kan blive "slidt" lidt i knappen. For den er ret "stram" når den er helt ny.

● Glide - Denne side er ideel til gameren. Især dem der har brug for at have fornemmelsen af at bruge tomlen på joystik-"styrepinden"(?!). Kan ikke huske om den har et bestemt navn, men forsøgte at finde hjælp hos gamere på Twitter. De kunne heller ikke helt navngive den. Men I ved den der "stav" man kan bevæge i stort set alle retninger. :D

● Roll - Er man derimod mere til den "rullende" funktion er denne side perfekt. Der er tre "hjul" man kan rulle på, og så er der en lille bold man også kan køre rundt i alle retninger. Denne kan godt sidde lidt fast i starten, men når den er varmet op så fungerer den fint. Denne side er perfekt til "nuldren" - altså til den person der godt kan lide at nuldre/gnubbe på ting.

● Breathe - Denne side er udformet som en traditionel bekymrings sten. En sten der er udviklet til at reducere angst og stress når man gnider på den. Jeg har før haft en af de sten, men har mistet den på et tidspunkt i en flytning tror jeg. Det er en sten der har en lille udhulning som man kan placere tomlen i og så lave denne "gnubbende" bevægelse for at blive beroliget. Jeg synes dog ikke at denne cube har den samme effekt, da det jo er den glatte overflade på en sten der gør meget af det. Men cuben er dejligt blød grundet den fløjlsbløde overflade, og jeg kunne forestille mig, at man med tiden ville "slide" lidt af det af og måske afsløre en blank flade. Kan selvfølgelig ikke være sikker, men det er en mulighed. Men den bløde overflade er egentlig også okay. Tror det kommer meget an på ens behov for lige netop den side.


Så hvis du er træt af at din kuglepen efterhånden går hurtigere og hurtigere i stykker pga. dit "klikkeri", er træt af at støvsuge milliarder af små papirfnuller op efter dine "destruktive" episoder eller er frustreret over at dine hænder og negle ser forfærdelige ud, så kunne sådan en Fidget Cube måske være lige noget for dig.

Min bliver en fast sidekammerat i stuen og bliver smidt i tasken når jeg skal på sygehuset, til møde, til lægen... bare væk hjemmefra. Hvis jeg husker den selvfølgelig. :D Burde måske have en fast i tasken?!

2 kommentarer:

  1. Jeg har overvejet at skaffe mig en vil jeg gerne indrømme, men er lidt bange for de sider der larmer. Jeg har hvad jeg kalder min 'nulrebold' som egentlig er kattelegetøj hvorfor jeg har måttet købe nogle ekstra til Charlie så han ikke stjæler min og det fungerer fint for mig. Holder fingrene beskæftiget og begrænser nervøsiteten. De er geniale og jeg har også altid en i tasken. :P

    SvarSlet
    Svar
    1. *Hahahahah* Well.. Så længe man finder noget der fungerer for en, så er det jo fint. :D

      Slet

Smig gerne en kommentar inden du smutter.
Jeg offentliggør og svarer på den hurtigst muligt. ;)