Min kærlighed til Nora Roberts vokser - Jeg er "Besat"!

Bogen er venligst tilsendt af Gyldendal og Flamingo - Meningerne er mine egne. ("Sponsoreret")
*Jubeldans* Jaah! Jeg har fået endnu en Nora Roberts bog i min samling og denne gang er det den der hedder "Besat". Da jeg læste teaseren til denne blev jeg virkelig interesseret i at læse den. Også selvom den måske ville minde en smule om de to andre jeg har læst af Nora Roberts. Det er gerne det samme mønster - der sker noget forfærdeligt, hovedperson flytter og bosætter sig et andet sted, bliver forelsket og fortiden indhenter vedkommende igen. Men ved I hvad? Det synes jeg faktisk er det der gør dem så interessante og spændende at læse. Elsker en god rød tråd, og ved denne er det nemt at genkende en god Nora Roberts bog. Om de alle er skrevet sådan har jeg ingen anelse om - tvivler dog lidt på det - men de tre jeg har læst har gjort det, og jeg er stor fan. Tak til Gyldendal og Flamingo for at sende den til mig. :D

Naomi Bowes - en 12-årig pige - vågner en nat, et par dage før hendes fødselsdag, ved at hun ser sin far forsvinde ind i skoven bag deres hus med en lommelygte. Er han på vej ned til vandet for at tage en dukkert? Hun vælger at snige sig ned af trappen for at følge efter ham. Forhåbentlig har han en af de gode dage og vil derfor ikke blive sur på hende. Det er jo snart hendes fødselsdag og han vil ikke straffe hende fordi hun gerne vil tilbringe noget tid sammen med ham. Vel? Men inde i skoven ændrer han retning. Naomi følger efter selvom hun nok burde være vendt tilbage til deres hjem. Og hvad er nu det? Hun ser han forsvinde ned igennem en låge i jorden. Gemmer han hendes fødselsdagsgave dernede? Måske den cykel hun sådan har ønsket sig? Hun må hellere gemme sig og se efter når han går tilbage. Men det kommer hun til at fortryde. For det er slet ikke hendes fødselsdagsgave han gemmer dernede. Slet ikke det der ligner. Hun har derimod opdaget sin fars uhyggelige hemmelighed. En hemmelighed der indeholder grufulde ting og død.

Efter den skrækkelig oplevelse og farens fængsling, flytter Naomi med sin bror og mor ind hos hendes onkel og hans mand og skifter efternavn. Men det er som om faren ikke vil slippe taget i dem. Eller nærmere deres mor. Efter en flytning mere og flugt fra hele denne grufulde ting, knækker familien endnu en gang midt over. Dette bliver startskudet til den mange års flugt fra fortiden og flytten rundt for Naomi.

Hun bliver uddannet som fotograf - en succesfuld en af slagsen faktisk - og tager landet rundt og tjener gode penge på sit håndværk. Da hun ankommer til den lille by Sunrise Cove forelsker hun sig straks i stedet. Især i et stort og forsømt hus lidt afsides midtbyen. Hun ender med at købe det og ansætter en masse af de lokale til at renovere det. Hun kan godt lide at det er lidt afsides, da hun sætter pris på ensomheden og muligheden for at starte et nyt sted. Måske et sted hvor hun kan sætte rødder. I det mindste for en stund. Et sted hvor inden ved at hun er datter af en seriemorder.

Ensomheden bliver dog mere og mere fyldt med... mange mennesker omkring hende. Især én får stor interesse i denne nye tilflytter. Xander Keaton - en lokal mekaniker, men eget band og værksted. Og han giver ikke op. Han skal nok vinde hende over på sin side. Og det viser sig hurtigt at hun også finder ham interessant og tiltrækkende. Men hun ønsker ikke et fast forhold. Men som sagt, så giver Xander ikke op. Heller ikke da han ved et uheld lærer Naomis hemmelighed at kende.

Da det ser ud til at Naomi endelig bløder op overfor Xander og føler sig som en fast del af byen og menneskene der, så begynder der at ske forfærdelige ting til unge kvinder i byen. Og fremgangsmåden minder forfærdeligt meget om hendes fars metode. Men han er jo i fængsel? Så det kan jo ikke være ham! Men hvem er det så? Da Naomis bror kommer til byen - han er efter oplevelsen med deres far blevet uddannet som FBI-agent - begynder det for alvor at gå op for dem hvor alvorlig situationen er. Hvem er det der voldtager, torturerer og kvæler disse kvinder? Og hvorfor er det gerne kvinder der ligner Naomi? Er det en fra hendes fortid? Og kan de nå at stoppe ham før flere kvinder forsvinder og før det bliver Naomis tur?

Utroligt spændende bog! Jeg har så svært ved at ligge bøger af Nora Roberts fra mig, så det er kun et godt tegn. Og denne er bare endnu en til min absolutte favorit-bog-bunke. Wow! Hvis I er til romantik blandet med krimi, så er disse bøger lige noget for jer. Og denne er klart et læs værd. Det vil I ikke fortryde!

Min Goodreads rating:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Smig gerne en kommentar inden du smutter.
Jeg offentliggør og svarer på den hurtigst muligt. ;)