#BlogXMas - DIY: Hyggelig TV-Kamin

Jeg har altid drømt om at få mig en kamin. Ikke en med rigtig brænde og levende ild - har jo en kat. Men en hvor jeg kunne smide nogle LED-bloklys ind i eller falsk brænde med en masse lyskæder viklet omkring eller noget. Jeg synes det giver lidt ekstra hygge med en kamin, og derfor har jeg været på jagt efter en i en del år efterhånden. Nu er jeg dog kommet lidt i pladsmangel til sådan en. Men det gør ikke drømmen om en kamin mindre. Derfor besluttede jeg mig for at prøve at lave en selv. Rundt om mit TV! Og i dag viser jeg jer hvordan jeg har gjort.

Til min kamin har jeg brugt en masse Goodiebox kasser, gaffatape, gavepapir med murstensmønster, saks og almindeligt og dobbeltklæbende tape.

Jeg endte med at bruge 10 Goodiebox kasser i forskellige størrelser. 6 af de almindelige gamle kvadratiske, 5 aflange, og så to ret flade, som jeg så kortede yderligere af til "fødderne" på kaminen.
Man behøver ikke nødvendigvis bruge Goodiebox kasser, men de er ret robuste, og derfor fungerer de super godt til sådanne projekter som dette. Kan man selvfølgelig også bruge alm. papkasser, men det er lidt mere "klippe-klistre"-arbejde, og det kan til tider godt være ret besværligt. Så hvis I kan få fat i kasser som disse, så vil jeg anbefale jer at bruge dem i stedet for.

Husk at lade der være lidt luft imellem TV (hvis I også gør det omkring det) og kamin, da det godt kan blive ret varmt bag et TV. Så lad der være lidt udluftning for at sikre jer der ikke futter noget af.

Dernæst tapede jeg kasserne sammen. Den øverste "bjælke" for sig og siderne for sig. Disse er ikke blevet tapet sammen, da det så vil være umuligt at vikle murstenspapiret om. Så alt i alt er kaminen nu i 5 løse dele. Det gør det efterfølgende også nemmere at rykke den eller gemme den væk hvis man får brug for det. Man kan selvfølgelig også vælge at lime delene sammen til sidst, men det gør man jo bare som man vil og hvad der passer bedst til ens behov.

Da jeg fik viklet mine forskellige dele ind i mit murstenspapir blev resultatet således. Man kan selvfølgelig vælge det gavepapir eller andet papir som man ønsker, men jeg synes sådan et murstensmønster som dette er perfekt til en kamin. Kunne måske godt have tænkt mig at det var i en meget lys grå farve, men nu hvor den står færdig, så er det mørkegrå faktisk også ret flot.

Der er kommet en smule dobbeltklæbende tape på de tilstødende ender og på væggen bag "top-bjælken". Tapen på væggen er mest for at holde kaminen en smule stabil, da den meget gerne ville vippe forover med de lidt tungere ting på toppen. Så for at være lidt mere sikker, så kom der altså tape imellem væg og top. Senere sikrer jeg nok med mere tape, men indtil videre står den fint. Og den er blevet så fin med Julepynt på! I kan se det endelige resultat her. Jeg har langt om længe fået mig en kamin! Yaih! Og en billig en af slagsen. Slet ikke dårligt.

Julekalenderen tidligere:
2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016

4 kommentarer:

 1. Det er edder-smart fundet på og så ser det inderlig godt ud...
  Det giver virkelig en hyggelig stemning og charme...
  Idéen er slet ikke tosset...

  Julekram

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak. :D Er virkelig også glad for resultatet.

   Slet
 2. Ej, det er virkelig godt lavet!

  Www.linechristensen.com

  SvarSlet

Smig gerne en kommentar inden du smutter.
Jeg offentliggør og svarer på den hurtigst muligt. ;)