Anmeldelse af Trilogien ”Mørkets Søn” af Jeanette Hedengran og Tina Sanddahl

Bøgerne er venligst tilsendt af Ulven og Uglen - Meningerne er mine egne.
Jeg elsker Fantasy og da forlaget, Ulven og Uglen, spurgte om jeg ville anmelde nogle af de bøger de har udgivet, så takkede jeg straks ja. Jeg fik blandt andet denne trilogi – ”Mørkets Søn” af Jeanette Hedengran og Tina Sanddahl - hjem og jeg har set andre bogbloggere skrive om nogle af dem, og synes de virkede interessante. Så det var dejligt at få lov til selv at prøve at læse dem.

Landet er inddelt i mørke og lys – Mørkets folk lever under jorden og Lysets folk lever oppe på overfladen. Ingen af dem bevæger sig ind på hinandens territorium – Lysets folk er bange for Mørket og omvendt. Derfor holder de dem for sig selv og har fået inddelt hver deres halve døgn imellem dem. Og det har fungeret fint. Indtil nu.

Mørkets folk lever under ledelse af den strenge og onde hersker, Tolvar. En hersker der leder med en hård hånd og ikke tænker på andet end hvad han selv får ud af hans magt. Selv hans søn lider under det. Det får Destan til at reagere med trods og had til sine forældre. Had fordi hans utallige af forsøg på at få sin fars accept og ros har fejlet. Og han ønsker ikke at overtage tronen efter sin far. Han interesserer sig ikke for det. Men da han en dag får mulighed for at gøre sin far stolt, tager han imod udfordringen. En opgave der sender ham op i lyset.

Lysets folk lever under ledelse af den elskede hersker, Ragn. En hersker der leder med en fast hånd men stadig har folkets ve og vel i højeste prioritet. Hans datter, Celina, skal overtage tronen en dag og det forbereder hun sig til. Hun har ingen anelse om at netop den – tronen – er i fare. Mørkets hersker har nemlig bestilt en kidnapning af hende for at få magten over Lysets folk.

Det er slet ikke meningen at de to folk skal møde hinanden, men den nuværende situation ændrer i den grad på det. Og det lykkedes da også for Destan at kidnappe Celina – selvom han faktisk ender med at blive taget til fange af Lysets folk.

På turen tilbage til sig eget rige under Jorden bliver Destan klogere på Lysets folk – og heriblandt Prinsesse Celina. De er slet ikke som han havde fået fortalt. Og mange af de ting han har lært, viser sig at være usandt. Hvad skal han tro på? Er hans fars planer om at bringe evigt Mørke til landet virkelig så farligt for dem alle sammen som denne kvinde af Lyset påstår? Eller prøver hun på at narre ham?

Jo mere de lærer hinanden at kende, jo flere forbudte følelser påstår der imellem dem. Og Destans opgave bliver mere og mere besværlig for ham, for.. der må ikke ske Celina noget. Og da hans far ønsker at gøre skade på hende for at få magten over Lysets hersker tager Destan en drastisk beslutning. Han må stoppe sin far. Koste hvad det koste vil. En beslutning der ender med at placere ham på tronen og overtage rollen som hersker over det Mørke folk. Og ikke alle er lige begejstret. Celina skal tilbage til sit hjem og det kan ikke gå hurtigt nok. Hun er i fare og deres kærlighed til hinanden er ikke noget folk er okay med.

Det bliver en tur med masser af forhindringer og en ulykkelig afslutning. Er der overhovedet en måde at gøre det godt igen? Kan Destan skabe fred imellem de to folk? Og hvad sker der når der opstår krig imellem Mørkets folk? Kan Destan få Celina tilbage? Kan deres kærlighed og forskellighed overvinde alle udfordringerne, hemmelighederne og et forsøg på at støde Destan af tronen? Er der overhovedet en måde hvorpå de kan få Lysets og Mørkets folk til at leve side om side med hinanden? Og hvad med de andre magiske skabninger? Hvordan bliver alle disse drastiske og store ændringer tager imod af dem alle sammen?

Well.. Det kan I selv læse om i disse bøger.

Det er en hæsblæsende historie og jeg har nydt den hele vejen igennem. Jeg er overrasket over hvor meget jeg blev bidt af den og hvor svært det var for mig at ligge bøgerne fra mig. Jeg har i den grad nydt dem. Og jeg elsker at det er nogle store tykke bøger. Der er bare et eller andet magisk over en stor tyk bog og at det så er i genren Fantasy gør det bare endnu mere magisk. For mig i hvert fald.

Bøgerne er let-læselige og jeg sad på intet tidspunkt med følelsen af at jeg var ved at gå død i historien. Der var ikke nogle steder hvor jeg følte det trak ud i langdrag. Det kan nemlig godt ske med så tykke bøger, men det var ikke tilfældet med disse. Der var spænding hele tiden.

Så hvis du også er til Fantasy og ikke har noget imod tykke bøger, så synes jeg helt sikkert at du skulle give denne trilogi en chance. Jeg kan i hvert fald varmt anbefale dem. ;)

Min Goodreads rating:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Smig gerne en kommentar inden du smutter.
Jeg offentliggør og svarer på den hurtigst muligt. ;)