En Skræmmende Psykologisk Thriller - "Kvinden i Vinduet" af A.J. Finn

Reklame for Lindhardt & Ringhof og forfatter A.J. Finn - Sendt til anmeldelse. Meningerne er mine egne.
Når det kommer til thrillere og krimier så elsker jeg når der er et psykologisk twist over dem, og det skulle denne "Kvinden i Vinduet" af A.J. Finn have. Derfor gjorde den mig nysgerrig og Lindhardt & Ringhof var så venlige at sende den til mig til anmeldelse. Det er A.J. Finns debutroman og den skulle vist filmatiseres på et tidspunkt. En film jeg helt sikkert skal se når den er klar. Men til at starte med skulle bogen selvfølgelig læses og det har jeg så fået gjort.

Anna Fox bor alene og har i næsten et år ikke været udenfor sin egen dør. For et år siden var hun gift, havde en datter og et godt arbejde som børnepsykiater. Men det er alt fortid nu. Nu lever hun med agorafobi og lever med voldsomme angstanfald og kommer ikke udenfor en dør. Inden for sine fire vægge bruger hun nu tiden på at se film, drikke vin, udspionere sine naboer og sidde på nettet - nærmere et agora forum som hun selv har oprettet. Et sted hvor folk med samme lidelse kan finde andre med samme problemer og finde støtte. Det er især udspioneringen af sine naboer hun holder af. For nu hvor hun ikke længere har et socialt liv, så prøver hun at "leve" igennem sine omgivelser.

Hun kender mange af sine naboer og kender til alle deres faste rutiner, men de nyankomne naboer er et nyt bekendtskab. Hun har dog igennem nettet fundet frem til deres navne, arbejde og andet hun kunne støve frem. Men der er nu noget mærkeligt ved denne nye familie. På ydersiden ser det hele perfekt ud, men bag deres mure er det ikke helt som det ser ud. Hun begynder at få mere besøg end normalt og det rykker lidt på hendes comfortzone. Men hun synes godt om sønnen og moren i familien. Så søde mennesker begge to. Men en dag forandrer alt sig.

En dag er hun vidne til mordet på kvinden i huset. Hun ringer til politiet og forsøger at skaffe hjælp. Hun så ikke morderen men han må stadig befinde sig i huset. For første gang i lang tid bevæger hun sig udenfor sin dør. Jane må ikke være død. Hun har brug for hjælp. Men hun når ikke så langt før angstanfaldet fælder benene under hende og alt bliver sort.

Hun vågner op på hospitalet og det er som om intet er sket. Politiet fandt intet lig. Familien Russel har intet set eller hørt. Det har naboerne heller ikke. Men var det så bare noget hun bildte sig ind? Kan medicin og alkohol være skyld i hendes hallucination som politiet kalder det? Eller har nogen virkelig gjort en forbrydelse og forsøgt at slette alle sporene? Under alle omstændigheder så er intet som det plejer at være. Der sker uforklarlige ting hele tiden. Anna begynder at føle sig utryg i sit eget hjem. Hendes lejer i kælderen opfører sig også mistænksomt. Ingen har set den kvinde som Anne troede var Jane. For nu er der pludselig en anden kvinde i familien Russels hjem. Og sønnen fortier ting. For hende, for hans familie og for politiet. Eller er det også noget Anna har forestillet sig i sit hoved?

Imens hendes liv så småt begynder at smuldre og hendes egne hemmeligheder bliver offentliggjorte, dukker sandheden op. Måske har hun alligevel været vidne til et mord. Ikke på Jane men en anden kvinde. En kvinde der på en eller anden måde har tilknytning til familien Russel. En kvinde der kom for tæt på. For tæt på at kunne afsløre familiens hemmelighed. En hemmelighed der skjuler en morder. En morder der har set Anna som sit næste offer.

Bogen startede meget langtrukkent ud. Dog kunne jeg godt lide at man ikke fik afsløret Anna Foxs fortid med det samme, men at man så stille fik flere detajler at vide. Dog kunne noget af handlingen godt virke lidt... som sagt - langtrukkent. Men jeg tror nu lidt det er med vilje. For at man bedre skal kunne sætte sig ind i Annas situation og sindsstemning. De små detaljer er vigtige og hjælper med at bygge stemningen op. Jeg kunne i hvert fald ikke ligge bogen fra mig til sidst. Og afsløringen af morderen var en smule overraskende og alligevel ikke. De er svært at forklare. Men hold da op et brag af en thriller. Jeg kan godt forstå at de gerne vil filmatisere den. Det kunne blive så fed en film. En som jeg som sagt meget gerne vil se når den er klar.

Jeg vil varmt anbefale jer at læse bogen hvis I er til de psykologiske thrillere med et lidt sært twist. Jeg er i hvert fald glad for at have læst den og glæder mig nu til filmen. :)

Min Goodreads rating:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Smig gerne en kommentar inden du smutter.
Jeg offentliggør og svarer på den hurtigst muligt. ;)