Anmeldelse af "Sjælehenteren" og "Døden lyver aldrig" af Katja L. Berger

Reklame for DreamLitt og forfatter Katja L. Berger - Sendt til anmeldelse. Meningerne er mine egne.
I torsdags udkom Katja L. Berger med anden bog i serien "Fortællinger fra Døden" og jeg var så heldig at hun og forlaget DreamLitt var så søde at sende mig bogen. Jeg læste første bog sidste år, men fik den vist aldrig anmeldt, da jeg i stedet lavede hele tre makeup looks inspireret af hovedpersonerne i bøgerne. Så jeg tror at anmeldelsen gled lidt i baggrunden og simpelthen blev glemt. Men nu er jeg klar med en anmeldelse af begge bøger.

Jeg har nemlig været henne og genlæse den første bog - for at få genopfrisket historien - og derefter den nyeste udgivelse og jeg er nu klar til at få dem anmeldt.

Raven vågner op i en brønd og husker intet om hvordan hun er endt her. Men hun kan mærke at noget er helt forkert. For hun burde slet ikke være her. Og svaret på det får hun ret hurtigt da hun møder selveste Døden. Hun er blevet slået ihjel og han er nu kommet for at hente hende. Byde hende velkommen til efterlivet. Men hun har et valg. I stedet for at "drage videre" får hun tilbudet om at tilslutte sig andre sjælehentere. Et job som virker ufarligt, men som hurtigt viser sig at være en personlig målskive. For mørke kræfter ligger og ulmer i skyggerne og sjælehentere forsvinder med jævne mellemrum. Raven beslutter sig for at finde ud af hvad der sker og i forbindelse med sit daglige arbejde leder hun efter svar.

Hendes kampgejst går ikke ubemærket forbi. Hun finder allierede på uventet kanter og sandheden om hendes ophav begynder langsomt at dukke op. Et ophav som er blevet holdt hemmeligt for hende. Hun er mere eftertragtet af disse mørke kræfter end først antaget og det sætter hende i en farlig situation. Dommedag er ankommet og det er nu op til Raven, Himlen og Helved at forsøge at nedkæmpe fjenden. Men hvem kan hun egentlig stole på?

Dommedag er kommet og Raven befinder sig nu i Helved. Men hun skal tilbage til overfladen. Tilbage så hun kan finde Døden og de andre sjælehentere. Hun vil have nogle svar. Zeph har tilsluttet sig hende og det er ikke uden uenigheder, men uden hinanden kommer de ikke levende derfra. Det bliver dog ikke nemt. Det lykkedes dog alligevel Raven at komme op og efterlader Zeph i sit hjem så han kan komme sig ovenpå deres lange og ikke helt ufarlige rejse. Nu gælder det bare om at finde Døden.

I sin søgen møder Raven, Dalia - den tredje af de halve. Og i selskab med hende, Livet. Nu er det måske endelig tid for Raven at få nogle svar på hvem hun er? Og hvad er det nu for noget med en profeti de tre halve er en del af? Hvad betyder den? Svar Raven kun kan få ved at tage til underverden igen. Her skal hun finde Skæbnegudinderne for at høre sin egen del af profetien. Det bliver dog ikke uden prøvelser. Men bliver de det værd? Kan de alle overleve til trods for profetiens udtagelser? Og hvad sker der når de halve pludselig finder ud af at de måske ikke er hvad de troede de var? Vil det ødelægge det hele? Eller vil de alligevel have en chance overfor de mørke kræfter? Og hvad vil det kræve af dem alle?

Historien stopper her .... indtil videre. Tredje og sidste del får vi næste del, og der får vi svar på hvilken side Raven vælger at kæmpe for og om de vil overvinde de mørke kræfter, stoppe Dommedag og redde menneskene og al liv på Jorden. Og så får vi forhåbentlig også afsløret Ravens fulde kraft og får svar på hvad der skal ske med de tre halve. Om de alle overlever, hvilke prøvelser de stadig mangler at komme ud for og om hvad der er sandheden i det hele.

Jeg er utroligt spændt og jeg får svært ved at vente et helt år. Men jeg er sikker på at Katja kommer med små teasere i løbet af året, som hun har gjort med de to første bøger her. ;) Indtil videre har jeg i hvert fald nydt historien og jeg glæder mig til afslutningen på det hele.

Min Goodreads rating:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Smig gerne en kommentar inden du smutter.
Jeg offentliggør og svarer på den hurtigst muligt. ;)