Forberedelserne, bøgerne og mit eget "ReadAThon"-TAG

Jeg har virkelig set frem til en hyggelig weekend i bøgernes tegn og jeg har glædet mig i flere uger! Marts måned var hård og jeg går stadig og kæmper med nogle ting, men denne weekend vil jeg lukke ned for det hele og bare lade det ligge til en gang i næste uge.

Eventuelle andre planer er blevet fjernet eller rykket i kalenderen så jeg ikke bliver afbrudt, og jeg har planer om at døren skal låses og jeg åbner ikke op for nogen! Medmindre der er tale om liv eller død selvfølgelig. Mobilen bliver sat på lydløs, så jeg ikke bliver forstyrret af den. Jeg gider ikke skulle sidde fast i røret fordi en eller anden mener jeg skal høre på sladder eller unødvendig mundævl. Kriser må vente til efter weekenden. *Hehe*

Min weekend skal bruges på intet andet end hygge, snacks, gode bøger og mig-tid. Basta!

Denne uge er faktisk ret åben og det gør at jeg virkelig kan gøre noget ud af forberedelserne. I går var mit kursus blevet ændret til et aftenarrangement hvor pårørende kunne komme og høre mere om ADD, men det valgte jeg ikke at tage afsted til. Så jeg havde hele dagen til at gå rundt og rydde lidt op, få skrevet indkøbs-seddel og få lavet en to-do-liste til de næste par dage op til weekenden. Det er rart at have de ekstra dage til at forberede i så det ikke ender med at blive stressende.

I dag har jeg kigget lidt på de bøger jeg gerne vil have lagt frem denne gang, og det har været svært at begrænse mig. Jeg har stadig mange bøger stående i mine reoler som jeg endnu ikke har fået læst, og som jeg virkelig gerne vil igang med, men jeg ved også, at jeg nok kun får læst én bog eller måske halvanden på en weekend, så det ville være for dumt at vælge for mange til bunken. Og jo flere bøger, jo sværere valg står jeg med når den første bog skal vælges. Såå.. jeg har besluttet mig for at tage disse frem. Og nu synes jeg at vi skal gå igang med min TAG, da det første punkt nemlig handler om bøgerne, så det er oplagt at fortsætte med den nu. ;)

● Hvilke bøger har du lagt frem i din TBR-bunke?
Der er tre bøger i min TBR-bunket til dette ReadAThon og det er følgende: "Som det er" af Dawn O'Porter (Dette er en anmelderbog som forlaget FlamingoBooks har sendt til mig), "Nattens Cirkus" af Erin Morgenstern (Denne bog købte jeg i sidste måned) og "Bedemandens Datter" af Sara Blædel (Det er første bog i hendes "Ilka" trilogi). Så jeg har en "Chick Lit", en "Fantasy" og en "Krimi" at vælge imellem. Så alt efter hvilket humør jeg er i, så kan jeg vælge en bog der passer til det.

● Har du andre planer udover at læse?
Ikke andet end at jeg gerne vil putte lidt mig-tid ind. Med det mener jeg at jeg gerne vil hygge med lidt ansigtsmaske og andet spa-agtig hygge. Det har jeg også haft planer om de sidste par år, men det blev bare aldrig til noget. Så måske jeg bare skal holde mig til nogle små ting og ikke køre 100% spa-hygge. :P Men bare tage en ansigtsmaske frem og måske også tage frem til at kunne lave mig et fodbad. Men nu må vi se. Ansigtsmasken er i hvert fald 100% sikkert noget jeg gerne vil finde tid til.

● Hvornår begyndte du forberedelserne og planlægningen?
Det gjorde jeg i starten af sidste uge. Jeg lavede en lille brainstorm og skrev ned hvad jeg gerne ville nå, købe og lave op til ReadAThon og så gik jeg ellers løbende igang med at få de forskellige ting ordnet. Men det er nu mest i denne uge jeg virkelig har fået taget fat i de større ting. Fået renskrevet indkøbs-seddel osv. Så forberedelserne gik nok for alvor igang i starten af denne uge.

● Bliver du ved i alle 24 timer eller skal der soves lidt?
Jeg skal ikke have lavet om på min døgnrytme nu hvor jeg har kursus, møder osv hver uge, så jeg skal i seng som jeg plejer. Eller... måske lidt senere end normalt, men jeg bliver i hvert fald ikke oppe hele natten for at læse. Jeg skal også kunne fungere på Mandag i næste uge. Så der skal soves om natten og så må jeg bare udvidde mine 24 timer lidt. ;) Der er jo ikke nogen der siger at man skal stoppe med at læse kl 14:00 om Søndagen.

● Hvor har du planer om at sidde/ligge og læse?
Hvis jeg kan få lov til at sidde i min lænestol, så er det nok primært der jeg skal sidde. Men ellers er det sofaen jeg smider mig i. Det er faktisk lidt op til katten. *Haha* Ja han har sku nok lidt magten når det kommer til siddepladser. Han flytter sig helst ikke. Og hvis han bliver flyttet så kommer han bare igen og ligger ovenpå en i stedet for. Og det er ikke altid jeg gider det, såå.. vi må se hvad der sker. Der er jo rigeligt med steder at vælge imellem ellers, så det skal nok gå.
Jeg ville dog have elsket at vejret ville blive til at kunne sidde ude på altanen, men jeg tror nu det bliver en smule for koldt til at sidde derude hele dagen. Så jeg holder mig indendøre denne gang.

● Hvilke snacks har du valgt at købe?
Jeg har ikke købt alle mine snacks endnu. Jeg regner med at købe det sidste på Fredag da jeg alligevel skal handle stort ind der. Men indtil videre har jeg noget Påske-chokolade som jeg købte for nogle uger siden, en lille plade chokolade med marcipan, nogle kokos-småkager, æbler, bananer og jeg har en vaffelis i fryseren hvis jeg skulle få lyst til is. Derudover har jeg planer om at finde nogle vindruer, købe en pose chips så jeg får noget saltet og så tror jeg, at jeg blander mig en "bland-selv-slik"-pose også. :) Så jeg kommer ikke til at mangle og jeg har nok en hel del tilbage når weekenden er ovre. Men så har jeg da til de kommende weekender også. Så det er ikke helt dårligt.

● Hvor meget forberedelse har du lavet i forbindelse med maden til weekenden?
Jeg har planlagt hvad jeg skal have, ellers er der ikke blevet forberedt noget endnu. Jeg har valgt at det skal være super nemt, så det er hurtigt at forberede Lørdag inden vi går igang. Og så er det bare at tage det frem når der skal spises. Denne gang står aftensmaden nemlig på en lækker salat, noget tun-snask og måske et hvidløgsflüte. :) Og så står den på lasagne med salat Søndag og Mandag. Så det bliver super simpelt og nemt. Ingen stress over maden.

● Holder du dig løbende opdateret på sociale medier eller lukke du af for det hele?
De første par gange jeg deltog holdt jeg meget øje med de sociale medier. Der er gerne konkurrencer osv, så det ville jeg jo gerne være en del af, men det har jeg helt valgt fra de sidste par år. Mest fordi det er tidskrævende, og det trækker en væk fra bøgerne, men egentlig også fordi jeg blev lidt irriteret over aldrig at modtage de præmier jeg vandt da jeg deltog. Så jeg gider ikke bruge tid på det længere. Men når det kommer til små pauser i læsningen så tjekker jeg da gerne de forskellige platforme for at se hvad folk læser, laver og har at fortælle. :) Men det er ikke oceaner af tid jeg bruger på det. Og det bliver nok lidt af det samme denne gang.

● Har du planer om at gøre noget ekstra for at gøre det hyggeligt i weekenden?
Jeg skal da helt sikkert have gjort klar til at kunne tænde friske stearinlys og duftlys, samt at alt det bløde skal gøres klar i stolen og på sofaen. Så frem med tæpper osv. Det samme gælder snacks og drikkelse til weekenden. Alt skal stilles frem og gøres klar. Men det er noget jeg ordner Fredag eller Lørdag morgen.

● Er der her på den sidste tid stadig nogle ting du mangler at ordne inden Lørdag?
Jeg har faktisk en lang liste med ting jeg gerne vil have ordnet inden. Det er ting som rengøring, der skal handles ind, der skal lades kamera op osv.. Så ja der er stadig en del ting der skal ordnes, men det når jeg nok. Det er kun Torsdag jeg lige har lidt møder der skal overståes. Derudover har jeg fri.

Jeg er så glad for, at jeg denne gang har lidt ekstra tid til forberedelserne. Og at jeg har valgt at holde det simpelt og super nemt. Det betyder mere tid til bøgerne og det er fantastisk. Men nu skal rengøring og shopping lige klares først. Men kan jeg også slappe af.

Skal I også være med til ReadAThon denne weekend? Hvordan ser jeres forberedelser ud?
Hvis I skulle have lyst, så skal I være velkommende til at låne min TAG. Skriv gerne hvor I har den fra, og så må I endelig huske at smide mig et link til jeres indlæg i kommentarene i dette indlæg. Jeg ville elske at læse med hos jer. :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Smig gerne en kommentar inden du smutter.
Jeg offentliggør og svarer på den hurtigst muligt. ;)