#BlogXMas: Når jeg vil i Julestemning

Det var så meget nemmere at finde Julestemningen frem da man var yngre. Eller hvad siger I? Er jeg den eneste der synes det er svært som voksen? Jeg har i hvert fald haft utroligt svært ved det de sidste 15 års tid. Men jeg prøver nu alligevel. Og hvis jeg bare kan finde Julestemningen frem i et par dage, så er det fint. Så har jeg da i det mindste oplevet den en smule. ;)

Og I dag vil jeg fortælle jer lidt om hvad jeg gør for at finde lidt af den frem.

For det første vil jeg sørge for at holde en hel dag fri for aftaler og andre pligter. For Julestemning skal bygges op, og det er bedst at gøre det i løbet af en hel dag. For når man så når aften hvor der rigtig skal hygges, så er man forhåbentlig kommet i den rette stemning. Og for at spilde mindst tid og forberede så godt som muligt, så kan man handle snacks og lækker mad dagen før. Så behøver man ikke at skulle ud af døren og grave sig igennem Jule-stressede mennesker i butikkerne på selve hygge-dagen. Det hjælper i hvert fald overhovedet ikke på Julestemningen.

På sådan en dag hopper jeg i hyggetøjet lige så snart jeg er stået op og har taget mig et langt bad med Jule-duftende produkter. Det vil sige en lækker varm trøje eller strik, nogle pyjamasbukser og nogle lækre varme sokker. Det skal være behageligt. Og så gælder det ellers bare om at få lavet sig et hyggeligt område hvor man kan putte med katten og alt det andet man har lagt frem. Alt imens at man hygger med noget Jule musik der kører i baggrunden det meste af dagen.

Noget jeg er storforbruger af på denne årstid er duftlys. Og dem har jeg gerne tændt et par gange om dagen. Simpelthen for at få duften af Jul spredt i mit hjem og jeg derved kan gå og dufte til det hele dagen. Det er altså også med til at bygge lidt op på stemningen. Og der bruger jeg gerne duftvoks fra enten Duftverket.dk eller Yankee Candle og nogle duftolier fra Ashleigh & Burwood. Jeg har stadig nogle olier tilbage fra de foregående år og det gør mig så lykkelig for de dufter fantastisk!

Og så skal der forberedes til aftenhyggen. Alt efter hvad humøret er til eller hvad ADD-hjernen vil gå med til, så finder jeg en Jule-bog eller Jule-film frem som jeg så vil hygge med. Der er så mange Jule-film at vælge imellem, og der er da også nogle af de gode gamle som jeg gerne ser igen og igen hvert år, men jeg prøver også at finde nogle nye at se. Og når det kommer til bøger, så sørger jeg gerne for at have nogle nye i bogreolen op til Julen - og det er selvfølgelig Julebøger.

Sidst men ikke mindst så er det bare med at forberede til en lækker kop te eller varm kakao, nogle Jule-snacks og masser af tæpper og puder. Og glem ikke stearinlysene og lyskæderne! De skal alle tændes! :D Og så er det blevet tid til at putte. Cosmo kommer altid løbende lige så snart jeg smider mig på langs i sofaen og trækker et tæppe over mig. Hopper op og ligger sig godt til rette på skødet eller hoften. Så er der dømt hygge!

Dette er selvfølgelig til en dag/aften alene, men er man et par stykker eller flere så er film helt sikkert et oplagt valg. Det er lidt anti-social at smide sig i sofaen med en bog hvis man skal hygge med andre. :P Medmindre det er en "læs-sammen-hygge-dag". Så gør det selvfølgelig ikke noget. Men en hyggelig filmaften med venner eller familie kunne også være super hyggeligt og Julet. :D

Hvad gør I for at komme i Julestemning?Interesseret i at læse flere Jule-indlæg?
Find tidligere Jule-kalender Indlæg her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Smig gerne en kommentar inden du smutter.
Jeg offentliggør og svarer på den hurtigst muligt. ;)