#BlogXMas: DIY - Alternativt Juletræ

Da jeg bor i en meget lille lejlighed, så er det med at have et juletræ stående ikke rigtig muligt. Derfor har jeg de sidste mange år forsøgt at gøre det på en lejligheds-venlig måde og i år laver jeg igen et der kan hænge på væggen. I år bliver det dog lidt anderledes og lidt mere kreativt.

Sidste år bandt jeg noget granguirlande op i form af et grantræ på væggen og tilføjede en lyskæde og noget juletræspynt, men i år har jeg valgt at lave denne form for vægophæng. Igen i form af et juletræ, men i en lidt anden stil. Jeg havde nemlig set flere lavet et "juletræ" på denne måde eller lignende sidste år og jeg besluttede mig for at prøve det i år. Derfor fik jeg samlet lidt tykkere grene sammen i Sommers og lod den stå og tørre nede i kælderen så jeg kunne bruge dem til dette projekt.

Og de ting jeg har brug til at lave dette er følgende: Tykke grene, snor, ståltråd, lyskæde, vat, dobbeltklæbende tape, mini juletræer, små mini figurer, en hjemmelavet træhytte og nogle lerstjerner jeg også selv har lavet.

Det første jeg skulle have ordnet var at jeg skulle have savet grenene ud i de ønskede længder og give enderne en let slibing med noget sandpapir. Da jeg havde dem jeg ville bruge skulle de bindes sammen med snor og ståltråd. Man kan godt nøjes med snor, men min erfaring er at snor godt kan give sig efter noget tid, og så mister man "formen" og kan risikere at snorene på et tidspunkt knækker. Derfor tilføjer jeg også ståltråd for at gøre det mere stabilt og sikre mig at det hele holder. Det er jo lidt tungt. Og til sidst skulle man gerne ende ud med en trekant-form med grenene hængende under hinanden i vandrette linjer. Nu er de klar til pyntet.

Det første jeg satte på var denne lille træhytte. Det er et lille kreativt projekt som jeg arbejdede på i Sommers og jeg fik aldrig taget billeder af processen, så det kan jeg ikke vise jer. Men jeg lavede en model til selve huset og lavede så et "skellet" af pap. Altså faktisk lavede huset i pap. Og vinduerne fik limet noget bagepapir på og en lyskæde blev puttet ind i selve huset.

Det var et mareridt at arbejde med, men jeg ville ikke give op. Og det tog ualmindeligt lang tid at lime de små stykker af grene på men da jeg var færdig endte jeg med at være ret glad for resultatet. Og selvom hytten blev lidt stor, så fungerer den fint her på mit "juletræ".

Planen var faktisk at lave en hel lille landsby af disse hytter, men denne ene tog over 20 timer at lave, så den plan skrottede jeg ret hurtigt. *Hehe* Men det kunne se fedt ud.

Figurerne, træerne osv klistrede jeg på grenene med noget dobbeltklæbende tape og så puttede jeg en smule vat omkring. Mest for at skjule tapen, men på den måde tilføjer jeg også noget "sne" i mit landskab. Jeg havde egentlig planlagt at ville tilføje en masse snebolde og snefnug osv, men jeg synes faktisk at det simple fungerer rigtig godt i dette projekt. Så jeg tilføjede kun et par lerstjerner hist og her og så stoppede jeg. Og så var mit "juletræ" færdigt! Dette er dog bare et eksempel på hvordan man kan gøre det. Jeg har det ikke hængende her i December, men nu har jeg delene til det, så hvis jeg beslutter mig for at bruge det i de kommende år, så kan jeg sætte det op super hurtigt. :)Interesseret i at læse flere Jule-indlæg?
Find tidligere Jule-kalender Indlæg her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Smig gerne en kommentar inden du smutter.
Jeg offentliggør og svarer på den hurtigst muligt. ;)