Anmeldelse af "Et manipuleret liv" af Pernille L. Stenby

Reklame for forlaget Ulven og Uglen og forfatter Pernille L. Stenby - Sendt til anmeldelse. Meningerne er mine egne.
Jeg havde længe ventet i spænding på at se hvornår at Pernille L. Stenby ville udkomme med endnu en bog i hendes spændende univers fra Mestenes-serien. Så da jeg så at der ville komme en i år blev jeg virkelig glad. Jeg havde dog forventet at det ville være den tredje bog i Mestenes-serien, men nej. Det var derimod en selvstændig bog FRA samme univers. Altså ikke omhandlende Mestenes men med en ny hovedperson. Og det gjorde mig helt vildt nysgerrig. Så jeg blev simpelthen så glad da jeg fik lov til at anmelde den. For jeg elsker Pernilles bøger fra dette fantastiske forskruet univers.

Og bogen er nu blevet læst og her får I min anmeldelse.

Rache Leen fik sansen og blev en betvinger i en sen alder og lige siden har hun tilhørt Kastellet. Hun var efterhånden steget godt i graderne, men hun begik kodeksbrud og mistede derfor sit tidligere korps - kontrolløren eha Karien og hans krebs, datteren Verlin og veninden Trea. En veninde som var grunden til kodeksbruddet. Og nu er hun tvunget i rehabilisering hos en anden kontrollør. Eha Jenove. En magtfuld kvinde. Og det er vigtigt at Rache gør det godt så hun kan få sin fjerde bjælke tilbage og komme tilbage til sit gamle korps. Men det bliver ikke nemt. Og da slet ikke da hun nu skal arbejde sammen med en amvilmisbruger. Heneum. En betvinger fra Trevl. En ussel mand der helt sikkert vil besværliggøre det hele for hende.

De er blevet sendt til udkantsbyen Loensel og her skal de undersøge sager omhandlende eventuelle uregistrerede med evner. Men imens de er der bliver flere indbyggere henrettet. Indbyggere som eftersigende skal være med sansen. Så derfor et angreb mod Kastellet og De Fem. Så det er vigtigt at de får stoppet hadet og modstanden mod systemet. Men som dagene går og jo mere Rache og Heneum tilbringer tid sammen, begynder mistanken om et forskruet styre at vise sig. Der foregår noget som ikke er som det skal være. Og Rache finder ud af at Heneum faktisk ikke er så tosset og slem som hun først troede. De hader begge Kastellet og de regler de får presset ned over sig.

Heneum kæmper med sin afhængighed og Rache slås med forbudte følelser og et stort savn til sin datter. Alt noget som ikke er acceptabelt i Kastellet. Så de må sætte deres lid til hinanden og forsøge at finde en vej ud af det sammen. Og det kræver at de igen bliver nødt til at gå imod systemet og begå kodeksbrud. Og da alt omkring dem bliver kaos så er det et spørgsmål om liv eller død at finde det de søger. Hærværk, vold, skudsalver - alt flyver om ørerne på dem. Der er ingen vej tilbage nu. De må ofre alt for at nå til deres mål. Og Rache har fundet sit. Men kan hun få lov til at drømme om at nå til enden? Eller har hun mistet alt ved den sidste kamp imod regler og styre?

Jeg elsker Pernilles andre bøger i Mestenes-serien og jeg havde set meget frem til at læse denne selvstændige roman fra samme univers. Selvom der er mange ting man genkender fra Mestenes-serien så er der også mange nye detaljer i denne bog. Man får et indblik i livet efter skolen og hvordan de arbejder i distrikterne. Hvordan systemet fungerer, hvordan befolkningen udenfor de sansende lever og deres holdning til dem med sansen. Hvordan magtsystemet er bygget op. Og det er skræmmende, men så sandelig også super spændende. Det er en bog fuld af spænding, magtkampe, identitetskriser, sorg, savn og svære følelser. Jeg er vild med det og jeg glæder mig meget til næste kapitel i Mestenes-serien - som jeg håber kommer næst - og måske endda også i den nye selstændige bogs retning? Måske endda en historie om hvordan det nu skal gå med Heneum? Bliver spændende at se hvad Pernilles næste skridt bliver. Jeg er i hvert fald frisk på noget mere. :D

Min Goodreads rating:
★★★★★

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Smig gerne en kommentar inden du smutter.
Jeg offentliggør og svarer på den hurtigst muligt. ;)