Anmeldelse af "Trubaduren" fra serien "Mæsker" af Majbrit Ravnholt Cramer

Reklame for forlaget Facet og forfatter Majbrit Ravnholt Cramer - Sendt til anmeldelse. Meningerne er mine egne.
Det føles som om jeg har ventet ufatteligt længe på den anden og sidste del af "Mæsker"-historien af Majbrit Ravnholt Cramer, men det er faktisk kun et år siden den første bog udkom igennem forlaget Facet, så det har været spændingen der har fået det til at føles meget ulidelig. Men åhhh hvor blev jeg så bare glad da bogen landede hos mig. Og jeg glædede mig til at læse den til dette års sidste ReadAThon. Jeg ville nemlig have mulighed for at sluge den råt på én gang uden at skulle ligge den fra mig pga. ja.. livet. :P

Og nu er jeg klar med anmeldelsen til jer. Here you go!

Johanne og Byriel har gemt sig hos hendes familie efter at være blevet sluppet fri af den nye konge, men friheden varer kort, da Hinto fortryder at lade dem gå. Johannes og Byriels afkom kan blive en stor trussel for ham. Så de skal fanges og tilintetgøres. Men de bliver advaret i sidste øjeblik og sejler over til Lenta. Men her er de heller ikke sikre og det viser sig hurtigt at truslen er tættere på end forventet. De bliver afsløret til trods for deres forklædning. Men da det er ved at gå galt kommer en trubadur til deres undsætning. Og det er netop en trubadur de har ledt efter, så de har svært ved at tro deres held. Nu har de en chance for at advare blandingbørnene som er i stor fare nu med den nye konge på tronen. Den perfekte opgave til en trubadur.

De tager alle tre op til borgen hvor Fermus - en allierede - befinder sig med sin familie, men soldaterne tror at Byriel er Hinto og skyder ham ned med pile. Johanne når at standse dem inden de slås ham ihjel, men det er først da Fermus' datter bekræfter deres identitet. Og Byriel kommer straks i behandling. Men soldaterne får hurtigt ret i deres frygt. For nu står den rigtige Hinto ved porten og er brudt ind. I panik og kaos bliver Johanne og Byriel splittet og de kan ikke gøre andet end at forsøge at komme i sikkerhed hver især.

Hintos soldaterer konstant i hælene på dem og der er ingen steder de kan være i sikkerhed. Og det er især svært når de ikke ved hvem de kan stole på. Samtidig med at de forsøger at sprede deres budskab lærer de selv noget nyt og støder endda på flere overraskelser som senere skal vise sig at blive en vigtig brik i deres kamp mod massemord og tyrani. Og måske endda detaljer som vil forandre Johannes liv for altid.

Men intet af det vil betyde noget hvis ikke hun kan finde Byriel og få besked på om han stadig er i live. Og da de finder en oprørsgruppe gælder det liv eller død - men kan de stole på dem? Hvem er ven og hvem er fjende? Og hvor tætte relationer viser sig at gå bag ryggen på hinanden? Og hvilke fjender viser sig i sidste ende at være deres allierede? Og vigtigst af alt - Hvem skal erobre tronen for at få krigen stoppet? Vil Johanne og Byriel finde hinanden igen? Eller vil det i sidste ende lykkedes Hinto at få magten over hele Katava?

Jeg sad med hjertet helt oppe i halsen hele vejen igennem bogen fordi Johanne og Byriel blev splittet fra hinanden så tidligt. Det gjorde fysisk ondt ikke at vide om de nogensinde ville finde hinanden i live igen. Og med alle de løgne og overraskelser der også dukker op var det sku svært at holde tårerne tilbage og få vejret ordentligt flere gange. Av for den altså. Der er ikke ét tidspunkt hvor der lige kommer en smule ro på - nej det er drama og skræmmende prøvelser hele vejen igennem. Helt op til sidste kapitel hvor det hele kulminerer i... jah.. det vil jeg ikke afsløre. Men jeg kan fortælle så meget at et stort bredt smil befandt sig på mine læber da jeg læste de sidste par sider og et par tårer forlod øjenkrogene. Så dejlig en afslutning på en virkelig spændende og helt igennem fantastisk historie. Wow Majbrit. Bare WOW!

Min Goodreads rating:
★★★★★

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Smig gerne en kommentar inden du smutter.
Jeg offentliggør og svarer på den hurtigst muligt. ;)