Anmeldelse af "Hjerteblitz" af Charlotte Fischer

Reklame for forlaget Tellerup og forfatter Charlotte Fischer - Sendt til anmeldelse. Meningerne er mine egne.
Så blev det tid til at læse endnu en bog af Charlotte Fischer. Jeg har tidligere læst og anmeldt andre af hendes bøger, og jeg har været ret begejstret hver gang. Så nu var det spændende at se om hun kunne imponere mig igen med hendes nyeste bog "Hjerteblitz", som hun og forlaget Tellerup var så søde at sende min vej omkring udgivelsesdatoen. Jeg fik den desværre ikke læst på det tidspunkt, men nu nåede jeg endelig til den i min TBR-bunke og i dag har jeg min anmeldelse klar til jer.

Vi er tilbage hos eleverne på den elitære privat skole Agathe Kilde og glansbillederne er stadig lige så misvisende som de altid har været. For under den blankpolerede facade er livet slet ikke så rigt og fantastisk som det ser ud udadtil. Eleverne kæmper en indre kamp med sig selv, familien og de svære følelser. Sprutten og stofferne er stadig deres beskyttende panser. Men er det ved at krakelere?

Oliver lever sammen med sin far, papmor og hans to nye søstre - hvoraf den ene er hans tidligere kæreste Lucia. Lucia har været mål for en ondskabsfuld dosis mobning grundet en lækket video, men hun lader sig ikke påvirke af det. Eller det skulle man tro. For selvom hun bliver kaldt for skolen største slut så er det slet ikke sådan det i virkeligheden er. Men hun har sin nye storebror til at beskytte sig. Oliver er nemlig en af de populære drenge som er god til alt. Selvom det ikke helt er sandt. For han er slet ikke så stort et glansbillede som man skulle tro. Han kæmper alt hvad han kan for at holde på sin status. Men kan han blive ved med det? Og er hans forhold til den smukke Juliane ved at være slut for alvor?

Juliane er tvilling. Hendes bror Jules ligner hende næsten på en prik. Men for tiden kunne de ikke være mere forskelige. Hun lever som en alm. ung kvinde hvorimod hendes bror er alvorligt syg og har brug for et nyt hjerte for at overleve. De lever sammen med deres overbeskyttende mor og overarbejdende far. Juliane forsøger at overleve skolen på bedste vis - eller måske ikke helt. Stofferne og pillerne får hende til at ligge låg på følelserne og tankerne. Og hun føler at hun bliver kvalt derhjemme. Derfor er det hårdt for hende at hendes bror er sengeliggende. Hun ønsker at han skal leve. Komme ud. Men det kræver et hjerte. Men hvem skal dø for at han kan få sådan et?

Bilal og hans storebror flygtede til Danmark da de var små. Og det har ikke været let. Bilal er klog, men han er fanget i et skidt miljø grundet sin brors handlinger. Og det ender en dag med at koste en ung pige livet. Bilal burde støtte sin bror, men han kan ikke have et liv på samvittigheden og det ender med at åbne en mulighed for ham - at komme ud af bandemiljøet og endelig gøre noget med sit kloge hoved. Han bliver nemlig tilbudt en plads på Agathe Kilde skolen. Og her møder han den smukke Lucia og hendes storebror Oliver og bliver hurtigt venner med en anden helt ny elev, Jules.

Jules har fået et nyt hjerte og har nu mulighed for at leve et alm. liv. Eller.. helt almindeligt er det ikke. Hans mor ser helst at han bliver hjemme så hun kan passe og pleje ham, men han føler sig kvalt. Måske havde hans søster ret? Er der noget galt? Og er der noget galt med ham? Oliver lader til at hade ham, men Jules er stadig voldsomt tiltrukket af ham. Han ved at det er forkert, men han kan ikke lade være. Han kan ikke lade Oliver være.

Følelserne går højt i den lille gruppe og der er ikke langt fra had til kærlighed og de bliver ikke skånet for skrammerne. Hemmeligheder bliver afsløret, følelser kommer udenpå huden og hvis de skal overleve bliver de nødt til at stå sammen. For de har en ubrydelig rød tråd som holder dem sammen. Eller er den nu også så ubrydelig?

Jeg har set at der er mange der ikke var begejstret for denne bog, men.. jeg må sige at jeg faktisk er overrasket over hvor meget jeg nød at læse den. Ja den er en smule anderledes end de to tidligere bøger i "Vild"-serien. Der er fart over feltet og der sker mange voldsomme ting, men det passer ind i det univers som Agathe Kilde skolen er bygget op omkring og som er baggrund for alle tre bøger. Eleverne er "over the top snoppede", men det kan altså også noget. Især fordi der er så meget under lagene af makeup, hårlak, glans og penge. Der er hjertesorger, usikkerhed, drama og desperation. Og det er spændende! Jeg elsker at Charlotte tør ridse i den blanke overflade og lade os komme ind under huden på rigmandbørnene i hendes historier.

Her får det uperfekte og skandaløse lov til at komme frem, og de unge med sår på sjælen finder hinanden og står stærkere sammen. Hvis de tør. Og jeg var i hvert fald ikke skuffet. Jeg læser gerne mere om de kaotiske unge på Agathe Kilde skolen. Give me more!

Min Goodreads rating:
★★★★✩

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Smig gerne en kommentar inden du smutter.
Jeg offentliggør og svarer på den hurtigst muligt. ;)