Anmeldelse af "Vinderne" ("Bjørneby" 3) af Fredrik Backman

Reklame for forlaget People's og forfatter Fredrik Backman - Sendt til anmeldelse. Meningerne er mine egne.
Da jeg i Sommers gik mine bogreoler igennem for at lave mig en TBR-bunke, opdagede jeg at denne bog "Vinderne" af Fredrik Backman havde gemt sig inde bag nogle andre bøger, og det gik op for mig, at jeg aldrig fik læst den da jeg modtog den igennem forlaget People's i starten af året. Ups! Så den blev straks smidt over i min "Vinter-TBR"-liste til denne vinter. Og nu har jeg endelig fået læst den tredje og sidste bog i "Bjørneby"-serien og er klar med min anmeldelse af den.

Læs eventuelt også min anmeldelse af de to første bøger her. ;) Og nu.. Her får I min anmeldelse af den sidste.

Vi er tilbage i Bjørneby og Hed hvor der udover den evige krig imellem deres to ishockeyklubber nu også raser en voldsom storm og smadrer alt på sin vej. Men det er ikke alle der er "hjemme". Der mangler nemlig nogle velkendte ansigter. Men der går ikke længe før de drager hjem. Stormen efterlader ikke kun byerne i kaos, men de mister også en af de største personligheder i Bjørneby. En person som på mere eller mindre grad har sat sit præg hos folk. Og alle tager hjem for at tage afsked. Men det bliver også starten på en endnu større storm som begynder med en lille skikkelse i skyggerne som ingen ser og ingen opdager før det er for sent. En storm der startede for nogle år siden uden at nogen andre udover de involverede fik kendskab til det og som nu skal hævnes. Vil den storm blive byerne og ishockeyklubbernes død? Og vil det vise sig at det ikke er den eneste storm de har i vente?

Klubberne kæmper for overlevelse. Den ene mere end den anden. Og det puster kun til ilden imellem dem. Hadet er større end nogensinde før, og folk har ingen grænser for hvad de er villige til at gøre for at vinde. Og da rygterne om at begge klubber kan være i fare før end de aner det begynder at svirre, og at der er fundet nogle uskyldige syndebukke der skal tage hele skylden for alle de ulovligheder der foregår i det skjulte, kræver det samarbejde. Men samarbejde mellem Bjørneby og Hed er på ingen måde nemt. Slet ikke når de beskidte kneb bliver fundet frem. Måske vil det endda kræve endnu mere beskidte kneb for at nå dertil? Uventede allierede? Uventede aftaler? Vil prisen for fred være for stor?

Imens forsøger børn og unge at finde en smule positivitet i støvet efter stormen. Gamle venskaber finder hinanden. Nye slutter sig til dem. Kærligheden til sporten begynder langsomt at blomstre igen. Folk finder hjem. Både fysisk og i deres hjerter. Og hjem er hvor de finder deres styrke. Styrke til at komme over de store tab og hjerteknusende hændelser som de nu skal opleve. Men er Bjørneby og Hed klar til den form for chok? Hvem vil overleve? Hvem får mulighed for at realisere sine drømme? Hvem vil have et liv at vende tilbage til? Alt starter med en forbrydelse. En forbrydelse som ender med et opgør, skudmål og hævn.

Som jeg skrev for fire år siden, så var denne serie ikke en som jeg havde set mig selv gribe ud efter, men fordi den er skrevet af Fredrik Backman, som jeg har elsket de andre bøger jeg har af, så gav jeg den alligevel en chance. Og historien overraskede mig meget. Selvom det handler meget om ishockey så er den samtidig brutal, hjerteskærende og virkelig fængende. Jeg har græde mange tårer igennem alle tre bøger og jeg har grint, fået knust mit hjerte og siddet med en monstrøs klump i halsen. Og det er netop hvad Fredrik Backman kan med sine bøger. Wow! Bare wow!

De to første bøger var hårde, men denne? Yikes! De personligheder som vi "mister" her til sidst er bare.. ubeskribeligt trist. Men der er også mange overraskende og skønne sejre og slutninger. Og uventede nye venskaber og nabohjælp. Denne bog er den perfekte afslutning på en serie som har revet mit hjerte ud igen og igen og tygget det godt og grundigt i stykker inden det igen blev kastet ind på plads. Det har været ... en oplevelse. :) Tak.

Min Goodreads rating:
★★★★✩

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Smig gerne en kommentar inden du smutter.
Jeg offentliggør og svarer på den hurtigst muligt. ;)