Anmeldelse af "Sommer ved havet" af Sarah Morgan

Reklame for forlaget HarperCollins og forfatter Sarah Morgan - Sendt til anmeldelse. Meningerne er mine egne.
I kan tro at jeg glæder mig hver gang at forlaget HarperCollins meddeler at der er en ny oversættelse af en Sarah Morgan bog på vej. Så da de mailede mig omkring "Sommer ved havet" anmodede jeg straks om at komme på anmelderlisten. Jeg elsker nemlig Sarah Morgans bøger og jeg var ret sikker på at denne ville være lige så fantastisk som de andre jeg har læst. Og jeg var mindst lige så sikker på at denne bog ville blive den perfekte Sommer-læsning.

Var den så det? Well.. jeg har nu læst den og er klar med min anmeldelse til jer. Så here you go. :)

Joanna Whitmans liv har længe været ulykkeligt. Hun forlod sin barndomsby efter et brud med en kæreste og samme aften mødte hun Cliff Whitman - den berømte kok og TV-kendis - og tog med ham til storbyen uden videre overvejelser. Hun ville væk. Måtte væk. Men livet i storbyen blev ikke som hun forventede. Hun giftede sig hurtigt med Cliff og ikke længe efter begyndte hans affærer med de unge kvinder. Hun sad dog fast da hun samtidig med var blevet en del af den forretning de sammen fik bygget op. Men ægteskabet sluttede langt om længe da hun fandt ud af at han havde en datter med en gammel affære. Det var dråben der gjorde udfaldet. Men det betød ikke at pressen og medierne opgav hende. Og slet ikke nu hvor Cliff har fået slået sig selv ihjel. I et færdselsuheld. Med en passager. En ung kvinde. Men ikke en hvilken som helst ung kvinde. Kvinden som fik Joanna til at gå sin vej. Cliffs datter. Den eneste overlevende. En gravid datter.

Joanna føler sig tvunget til at handle. Hun skal slippe væk fra pressen uden at de opdager hende, finde frem til kvinden og så må de begge finde en måde at forsvinde fra søgelyset på. Og Joanna har måske det perfekte sted hvor de kan tage hen. Nu skal hun bare overtale kvinden - Ashley Blake - til at tage med hende. Til Joannas barndomsby. Til hendes sommerhus "Otter's Nest". Et sted hun ikke troede at hun ville tage tilbage til igen nogensinde. Stedet er fuld af minder, folk hun efterlod og alt for mange følelser. Men det er deres eneste mulighed. De skal væk fra de sultne gribbe.

Ashley forstår ikke hvorfor Joanna vil hjælpe hende. Hendes mor var jo utro med Joannas mand. Og Ashley er jo gravid og på flugt fra de svære valg der følger med at være gravid med sin bedste ven, uden at ane hvordan han vil tage imod nyheden. Endnu en grund til at Joanna ikke burde have lyst til at hjælpe hende. Men det går hurtigt op for hende, at hun også kan hjælpe Joanna. Og det bliver starten på et unikt og spændende bekendtskab. De har begge brug for fred og ro og tid til at finde ud af hvad der nu skal ske og så kan de jo passende hjælpe hinanden på hver deres måde.

Men freden og roen bliver kort. Hurtigt vælter fortiden ind over Joannas dørtrin og hun er tvunget til at se sine gamle venner, bekendte og ekskæreste i øjnene. Men vil det bringe dem i problemer? Joanna har jo kun problemer med sig. Og hun ønsker ikke at de skal lide pga. hende. Og Ashleys sikkerhed kan også komme i fare. Men der er intet at gøre. Fortiden kalder og hemmeligheder ser dagens lys. Hemmeligheder som vil forandre alt. Forhåbentlig til det bedre. Men tør Joanna tage chancen? Tør de forlade deres skjul? Og hvad sker der når deres gemmested bliver offentliggjort? Vil deres venskab, deres nye og gamle omgangskreds og deres fremtidige planer kunne klare presset?

Dette er en skøn feel good historie fuld af humor, nye begyndelser, uventede venskaber og om at turde tage chancen for at finde lykken igen til trods for angst og fortidens skygger. En virkelig hjertevarm bog som er perfekt læsning til Sommeren. Jeg kan varmt anbefale jer at læse den hvis I i forvejen er glade for Sarah Morgans andre bøger.

Jeg ville gerne have givet den max stjerner, da jeg virkelig nød historien, men slutningen føltes - for mig - lidt for forhastet. Som om den skulle sluttes af hurtigst muligt. Og det synes jeg er en skam. Havde der været lidt mere fylde på og lidt mere "fremtid" i slutningen - eventuelt med en epilog eller noget, så havde den fået topkarakter. Men til trods for den lidt hurtige slutning, så har jeg ikke mere at sætte en finger på. Jeg synes historien er super sød, og jeg var især glad for kemien og forholdet imellem Joanna og Ashley. Det varmede helt ind i hjertekulen. Og så er jeg altså altid virkelig glad for forsiderne på de danske bøger. Elsker at de passer så godt sammen i bogreolen. :D Glæder mig til mange flere af slagsen til samlingen i fremtiden.

Min Goodreads rating:
★★★★✩

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Smig gerne en kommentar inden du smutter.
Jeg offentliggør og svarer på den hurtigst muligt. ;)