Anmeldelse af "Sår" ("Stark" 2) af Sara Blædel & Mads Peder Nordbo

Reklame for Politikens Forlag og forfatter Sara Blædel & Mads Peder Nordbo - Sendt til anmeldelse. Meningerne er mine egne.
I kan tro at jeg havde glædet mig til den næste bog i "Stark"-serien af Sara Blædel og Mads Peder Nordbo. Jeg faldt pladask for den første bog - som I kan læse min anmeldelse af her - og jeg var sten sikker på at den næste bog i rækken også ville falde i god jord hos mig.

De to er et virkelig godt match og makkerpar som forfattere. Jeg elsker den vilde ondskab og fantastiske måde at skrive krimi på som de har samlet i denne serie. Og derfor skal de begge og Politikens Forlag have stor tak for at jeg også fik lov til at læse og anmelde denne bog. Og nu synes jeg lige så godt at vi kan springe ud i det. :) Her får I min anmeldelse af bogen "Sår".

Liam Stark og hans kollegaer hos afdelingen for personfarlig kriminalitet har fået en sag på bordet som hurtigt viser sig at vokse sig større end forventet. Et lig findes med mistænkelige sår på kroppen - sår som ligner nogen der er blevet set før. På en kunstudstilling. Sår der ligner låger på en julekalender. Og det bliver ikke det eneste lig med disse sår de finder. For det lader til at de har at gøre med en person som er grotesk og som har et problem med de mennesker det går ud over. Personer som alle har vist sig fra en grov side både på nettet og i det virkelige liv. Grove imod folk der ikke nødvendigvis deler mening med dem, og derfor bliver mål for ekstremt had. Og det had vender gerningsmanden nu tilbage imod dem.

Og sagen bliver personlig for kollegaerne. Politidirektørens datter forsvinder sporløst, og selvom det normalt er noget der sker i korte perioder, så bliver det hurtigt klart for dem at dette ikke er som det plejer. Datteren er nemlig kendt for at angribe folk verbalt. Og der er nu frygt for at hun kan blive det næste offer. Så de har ingen tid at spilde. De bliver nødt til at finde ud af hvad der har fået gerningsmanden til at udse sig sine ofre og hvorfor det lige netop er inspireret af denne kontroversielle kunstner.

Alle bliver kaldt ind på stationen og de sætter alle kræfter ind på at finde denne gerningsmand. Hurtigt. Og hans nyeste kidnapninger. Men de havde ikke forventet hvor tæt på det ville komme. Chokket over at få afsløret hvem gerningsmanden er. Vil de kunne nå at stoppe ham før flere findes døde? Før han får ram på alle på sin liste? En liste som har alt for mange navne de kender på.

Jeg kan slet ikke få armene ned! Dette er en virkelig grum og ond krimi som får hårene til at rejse sig. Jeg elsker ondskaben, spændingen, detaljerne, tempoet og den vidunderlige geniale røde tråd igennem hele bogen. Et eksempel på hvad online-had, trusler, mangel på støtte og forståelse kan ende ud med i værste tilfælde. Og hævn. En hævn så grusom at det kan få selv de stærkeste til at knække.

Jeg havde på intet tidspunkt gættet hvem gerningsmanden var. Og jeg må indrømme at jeg blev chokkeret. Av for den! Og slutningen? Jamen! Kommer der så ikke mere? Det kan da ikke stoppe her! Sara og Mads. Der kommer da mere? Ikke? Please?! Jeg vil have mere af Liam og Dea. Jeg elsker dem. :) Vi må slutte serien af med et brag. Det kan vi godt blive enige om, ik? ;) Hvis den altså skal slutte. For min skyld kunne vi godt finde plads til flere bøger i serien i bogreolen.

Min Goodreads rating:
★★★★★

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Smig gerne en kommentar inden du smutter.
Jeg offentliggør og svarer på den hurtigst muligt. ;)