Anmeldelse af "De sidste mennesker" af Silja Bødker

Reklame for forlaget Facet og forfatter Silja Bødker - Sendt til anmeldelse. Meningerne er mine egne.
Silja Bødker har mange bøger i baggagen, men jeg havde endnu ikke haft fornøjelsen af at læse nogle af dem. Indtil forlaget Facet spurgte om jeg kunne være interesseret i at læse og anmelde hendes nye bog, "De sidste mennesker". Og da jeg læste at det er en dystopisk historie så var jeg straks frisk.

Men kunne den så leve op til mine forventninger? Lad os finde ud af det. For min anmeldelse af bogen får I her. :)

Tvillingerne Thomas og Daniel bliver en aften overrasket af en fremmed i deres hjem. En fremmede der dukkede op ud af det blå fra en blå lysende ring i loftet. Hvad vil denne mystiske skabning? Og hvorfor er han så desperat efter at få fat i en af dem? Den genmanipulerede mutant er forsker og kommer fra år 2367. Jorden er ved at gå under i hans tid pga. globale katastrofer skabt af mennesket, og han leder efter en måde at redde de sidste mennesker i fremtiden. Og det er der kun én der kan hjælpe ham med. En af brødrene.

Men grundet en ombytning og forvirring ved tvillingernes fødsel, har mutanten taget fejl og bruger derfor unødigt meget tid på at få den rigtige dreng med sig. Men ikke før at de stikker af og ender i en voldsom trafikulykke. Tiden er ved at løbe ud og rejsen tilbage til 2367 bliver farlig. Og fremtiden er endnu farligere at befinde sig i. Ikke alle er lige venlige og Thomas bliver jaget vildt.

Thomas må under flugten, kidnapning og tilfangetagen forsøge at rejse tilbage i sin hukommelse til et tidligere liv efter viden som kan hjælpe mutaten. Men hvis ikke Thomas skal hænge fast i 2367 så bliver de nødt til at skynde sig. Og tiden løber stærkt. Vil han kunne nå at finde svaret de søger? Vil han kunne slippe væk og hjem til 2018 før det er for sent? Vil hans bror stadig være i live?

Dette er en dystopisk fantasy-historie for den lidt yngre læser, fuld af tidsrejser, dommedagsscenarier, mutanter og en flugt fra en skræmmende fjende i en kamp mod tiden.

Jeg nyder dystopiske historier, men denne faldt desværre ikke helt i min smag. Jeg synes den mangler lidt karakterfylde, og lidt mere fyld generelt. Lidt flere beskrivelser om ting der har ledt op til de ting der sker, måske lidt mere indblik i hvordan verden endte med at være som den gjorde. Noget mere at tygge i. Men som en yngre læser vil denne være et godt bud på en fremtidsbog med lidt action, tidsrejser og genmanipulerede mutanter som er let at læse. Hvem elskede ikke det som teenager? Jeg gjorde, og jeg ville sikkert have elsket den back then. :) Så ikke nogen dårlig historie.

Min Goodreads rating:
★★★✩✩

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Smig gerne en kommentar inden du smutter.
Jeg offentliggør og svarer på den hurtigst muligt. ;)