Anmeldelse af "Akut" 1-2 af L. Sherman

Reklame for forlaget Fioranello og forfatter L. Sherman - Sendt til anmeldelse. Meningerne er mine egne.
Da jeg så at Ulrika aka. L. Sherman havde skrevet en serie om sygeplejersker, læger og ambulancereddere så kunne jeg simpelthen ikke lade være med at hvine en smule. For det er så anderledes og unikt og det blev jeg simpelthen nødt til at være en del af. At læse altså. :D Og da Ulrika tilbød mig at komme på anmelderlisten på serien takkede jeg straks ja tak! Så tak Ulrika og forlaget Fioranello! I har gjort mig til en meget glad boganmelder. :)

Og nu til det det handler om. Anmeldelsen af de to første bøger i serien "Akut". Den kommer her!


"Akut 1"

Lucas vender hjem til Danmark efter at have været i udlandet for at arbejde for Læger uden grænser de sidste fem år. Han er opsat på at vinde sin eks tilbage som han mistede før han rejste og det burde ikke være så svært, vel? De kommer til at se hinanden hele tiden på det nye supersygehus i Vestjylland hvor de skal arbejde sammen, men det ved hun bare ikke endnu. Men hun må da blive glad for at se ham?
Maria er på ingen måde glad for at se Lucas selvom deres første møde sker efter en voldsom togulykke. Slet ikke når følelserne bliver vakt til live lige så snart hun ser ham. Virkelig ikke godt. Især fordi hun nu har en datter og en kæreste. En kæreste som Lucas udemærket kender. Ret godt endda. Og det vil han ikke synes om. Men hun er kommet videre. Er hun ikke? Han kan da ikke tro at hun bare vil tage ham tilbage uden videre. Heller ikke selvom de nu faktisk bliver en del af samme familie.

Ramin er håbløst forelsket i en ambulanceredder og da han møder ham efter at have reddet to unge tyskere i land på sin surfertur, inviterer han ham med til sin fødselsdagsfest. For så har han da i det mindste en han kan kigge på og flirte lidt uskyldigt med. Men fødselsdagen ender ikke som håbet. Få øjeblikke efter at Noah trækker ham til side for at snakke bliver baren smadret af en spritbilist. Og Noah er fanget under bilen. Ramin er bange for at han aldrig finder ud af hvad Noah ville snakke med ham om.
Noah overlever heldigvis ulykken men er hårdt såret og får brug for hjælp i hjemmet. Da Ramin tilbyder at flytte ind midlertidigt for at hjælpe, bliver Noah ekstremt glad. Måske kan han så endelig få fortalt ham at han er interesseret i Ramin og gerne vil finde sammen med ham?

Sigurd og Sandra arbejder begge på supersygehuset og da en af deres kollegaer fanger dem i at have en hemmelig affære bliver Sandra nødt til at sørge for at rygtet ikke bliver spredt. Men hun er ikke den eneste som Sigurd har et seksuelt forhold til på arbejdspladsen - udover sin egen kone. Og det forhold viser sig at blive mere kompliceret end hvad Sandra vil blive blandet ind i, så hun slutter det med Sigurd.
Sigurd havde ikke forventet at hans løse seksuelle forhold med sine kollegaer ville blive så kaotisk. Og da slet ikke at han ville stå i en situation som vil være til fare for hans ægteskab. Hvad skal han gøre? Han kan jo ikke slippe ud af det nu. Og han bliver nødt til at fortælle sin kone om det. Samt sønnerne.

Men flere katastrofer vender op og ned på det hele og folk bliver nødt til at tage nogle vigtige valg og sætte pris på det de har og kan få.

Min Goodreads rating:
★★★★✩


"Akut 2"

Efter den store katastrofe på sygehuset er Maria og datteren taget hjem til hendes far. Hun har ikke rigtig fået snakket med kæresten, men efter at have set Lucas og Iris sammen har det gjort noget ved hende. Og nu har han fået mistanke om at Iris måske er hans datter. En situation som Maria slet ikke er klar til at se i øjnene. Men da Lucas dukker op og vil have en forklaring må hun blive nødt til at give ham det han ønsker. Især efter at have stået ved hendes side da hun ender i en farlig situation helbredsmæssigt. Han ønsker en faderskabstest. Men det er også det eneste hun kan give ham. Er det ikke? Hun er jo stadig i forhold med hans bror.
Lucas er fast besluttet på at blive en fantastisk far og nu hvor Maria ikke kan ignorere ham længere, så kan det vel kun blive nemmere at vinde hende tilbage. Men hans drømme bliver hurtigt knust da han får en dårlig nyhed - om Maria og hans bror. En nyhed som vil ødelægge alt.

Forholdet imellem Ramin og Noah er stadig ikke afklaret, men de nyder hinandens selvskab. Og deres forhold når nye højder da de en aften spiser middag sammen med Lucas og bliver nødt til at stoppe et selvmordsforsøg på taget af sygehuset. Det er nemlig ved at ende virkelig galt for Ramin og Lucas. Men takket være Noahs hurtige reaktioner ender de kun med nogle små knubs. Så nu er det Noahs tur til at hjælpe Ramin og det får følelserne frem i lyset. Noah er vild med Ramin og det er i den grad gengældt.
Ramin tør næsten ikke tro på at Noah ønsker at finde sammen med ham, men efter flere forskrækkelser og ubehagelige situationer med en eks, vedkommendes nye kone og et angreb, så er det endelig offentliggjort. De er nu et par.

Ikke nok med at Sigurd har mistet sin elsker Sandra. Nu ser det også ud som om han mister den nu gravide elsker. Hun ønsker at blive hos sin mand. Men hvad så med barnet? Han havde ellers besluttet sig for at gå fra sin kone for hendes skyld. Han ved ikke hvad han skal gøre længere. Og da konen giver ham en hjerteknusende nyhed kan han ikke længere være egoistisk. Han bliver nødt til at tage det eneste rigtige valg i den situation.
Sandra valgte at tage væk i en periode for at få det hele på afstand. Hun besøgte eksmanden og datteren i England. Og hun har haft en fantastisk tur. Deres venskab er kun blevet bedre med årene og det elsker hun ham for. Og da han kort tid efter hun kommer hjem dukker op ved hendes hoveddør og beder om at få en chance til for et forhold, så er hun ikke i tvivl. Hvis han går med til hendes krav og betingelser så er hun åben for det. Men vil hun fortryde det?

Min Goodreads rating:
★★★★✩

Hvis du elsker tv-serier som "Greys Hvide Verden", "Skadestuen" osv, så vil denne serie være et perfekt valg i bogform. Ikke nok med at den er bygget op i "afsnit" så er den endda skrevet som hvis du så et afsnit af gangen af en tv-serie. Starter hvor det forrige afsnit slutter og slutter med en cliffhanger som kun får en til at ville have mere. NU! Og i denne serie følger vi 6 hovedpersoner der alle arbejder på et supersygehus i det Vestjyske og med masser af humor, drama, intriger, akutte situationer, kærlighed og action. En virkelig vanedannende og gribende serie med de vildeste cliffhangers. Well done!

Jeg er målløs. Jeg er så vild med dette koncept af en serie og jeg elsker at man som læser bliver holdt til ilden og får lyst til mere. Og man kan ikke lade være med at falde for hovedpersonerne som for de flestes tilfælde er virkelig skønne. Anmeldelserne er meget blandede og jeg kan godt følge dem der er kritiske, for nej denne serie er på ingen måde bygget op som alm. serier og bøger generelt, men... jeg synes det er så forfriskende og som sagt så er jeg vild med det. Ja det gør at man skal vente længe på svar og for at få det næste "afsnit", men Ulrika arbejder på sagen og tredje bog er allerede på vej. Måske endda også bog 4 som hun skriver på pt?!?!
Uanset hvad så glæder jeg mig til meget mere af "Akut". ;)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Smig gerne en kommentar inden du smutter.
Jeg offentliggør og svarer på den hurtigst muligt. ;)