Anmeldelse af "Krigeren fra Rogatan" ("Legenden om Agrat" 3) af Anne Mette Asp

Reklame for forlaget Facet og forfatter Anne Mette Asp - Sendt til anmeldelse. Meningerne er mine egne.
Så er det blevet tid til at afslutte serien "Legenden om Agrat" af Anne Mette Asp. Jeg har nemlig været så heldig at få tilsendt den sidste bog i serien igennem forlaget Facet. Og I kan tro at jeg har set frem til at læse den og finde ud af hvad der nu skulle ske i denne spændende danske fantasy-serie. Men hvis ikke I har læst mine anmeldelser af de to første bøger i serien, kan I gøre det via disse links: "Jernstaven" og "Hævnens Broderskab".

Men nu til det som dette indlæg handler om. Min anmeldelse af "Krigeren fra Rogatan". Den kommer nemlig her. Enjoy! ;)

Agrat og Sia har endelig fundet sig et hjem i en by de kan komme til at elske. Og hvor deres lille søn kan vokse op. Stemmen i Agrats hoved er væk og han træner dagligt med sin ven for at blive bedre til at forsvare sig selv. For fjenden er aldrig langt væk. Og en dag får landsbyen en dyster nyhed. Den selvsamme fjende har erobret en større by, dræbt kongen og har derved udnævnt sig selv som konge. Og nu har han erklæret krig mod alle der er imod ham. Især med Agrat. Til trods for prisen på hans hovede, så tilbyder Agrat at hjælpe med at sprede budskabet om krigen og advare andre. Men det viser sig hurtigt at være en stor fejltagelse. Det er ikke længere sikkert for nogen at rejse rundt. Og det bliver starten på en lang tid i fangeskab og på flugt.

Han bliver hurtigt genkendt og selvom han slap væk i første omgang med en troldmand og hans barnebarn, så bliver han til sidst taget til fange af den nye konge - og Agrats største fjende. Og nu har kongen også en troldmand på hånden som han kan udnytte i sin krig. En krig der nu bliver umulig at forsvare sig imod. Og som Agrat uvilligt får en hovedrolle i. En hovedrolle som forrædder. En titel værre end nogen kunne tænke sig. Agrat kan ikke længere stole på nogen. Ej heller hans såkaldte venner som nu også har vendt ham ryggen. Hvad har han været skyld i? Hvorfor hader alle ham? Agrat kan intet huske. Kun at han har været indespærret. Men det lader til at han har mistet noget tid. Tid som han ikke kan få igen. Er han skyldig som de siger? Har han hjulpet fjenden? Er han endnu engang blevet uvelkommen i en landsby?

Han er ikke længere sikker nogle steder. Han bliver nødt til at finde allierede der vil tro på ham og hans uskyld. Men hvor? Og kan han undgå at blive fanget igen? Vil han kunne gøre det hele godt igen? Vise at hans dom var urimelig? Han må finde beviser. Og befrie dem der er blevet taget til fange på grund af ham. Men det betyder at han endnu en gang skal sætte sig selv i fare. Men er det måske ikke det eneste han kan gøre? Han bliver da nødt til at få vendt denne onde cirkel til en sejr over fjenden. Og han skal bruge hjælp. Men det bliver et spørgsmål om liv eller død. Og magi.

En dansk fantasy-serie om en virkelig uheldig smed i en verden fuld af farer, fjender og magi. En historie fuld af spænding, overraskelser, farlige situationer, mysterier og magtkampe. Endnu en gang bliver Agrat smidt ind i en kamp om overlevelse og krig. Og i denne bog får man endelig svar på det spørgsmål vi blev præsenteret for i den første bog. Hvor stammede Agrats stemme i hovedet fra? Hvorfor skulle han i gennem så meget tortur og lidelser?

Det er næsten vemodigt at skulle sige farvel til Agrat og den magiske verden som Anne Mette har skabt. Men det var en fin afslutning vi fik. Jeg havde dog gerne set at han havde fået lov til at bruge sin "nye status" i kampen mod fjenden og derved kunne vise hvor stærk han var blevet, men jah.. Så havde bogen nok været endnu længere og det ville nok skræmme nogle læsere væk. Not me! Men nogen ville nok opgive.

Tak til forlaget Facet og Anne Mette Asp fordi jeg måtte læse med. Jeg ser frem til at se hvad forfatteren nu skal igang med. Og jeg glæder mig til andre fremtidige anmelderbøger fra forlaget.

Min Goodreads rating:
★★★★✩

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Smig gerne en kommentar inden du smutter.
Jeg offentliggør og svarer på den hurtigst muligt. ;)