#BlogXMas - Mit Hjemmelavede Jule Konfekt I År

Sidste år turde jeg ikke hoppe ud i konfekt-helvedet fordi det forrige år gik ret meget galt. Jeg var ikke gode venner med chokoladen og det gik bare galt... alt for galt.. Så sidste år droppede jeg det. Men i år VILLE jeg altså prøve det igen, og denne gang ville jeg prøve at smelte det i microovnen. Har jeg ikke prøvet før, så det var da en mulighed, ik? Og det gik overraskende godt! Ikke med den hvide chokolade dog, men den mørke fungerede fantastisk! Jeg er ikke i nærheden af at være så god som "Dessert & Konfekt-Dronningen" Mette Blomsterberg, men synes da det lykkedes mig ret godt alligevel. Så jeg fik lavet min egen version af RockyRoads og nogle chokoladeovertrukket marcipansnitter. Og selvfølgelig skulle der også lavet nogle havregrynskugler/romkugler. Yaijs!!!!

Først er der Rockyroads, hvilket er super simpelt. Det jeg har brugt er smeltet chokolade (gerne mørk chokolade), peanuts, mini skumfiduser og marcipan - både alm. grov marcipan og marcipan med skovbær. Det hele blandes og smides i en flad skål - så kan man lave en plade med flade overflader. Det sættes så på køl indtil det er størknet og så kan man skære det ud i små kvadratiske stykker.

Næst er der mine Havregryndkugler/Romkugler. Dette er en fast tradition i vores familie. Vi laver dem gerne hvert år. Opskriften på dem jeg har lavet er;
5 3/4 dl Havregryn
2 dl Flormelis
4 1/2 spsk Kakao
100 g Blødt Smør
Romessens
Lidt mælk
Kokos til pynt

Når det kommer til mælk og romessens så er det en smagssag hvor meget man gerne vil have i, og ender man med at gøre blandingen for våd, så tilføjer man bare lidt ekstra havregryn. Men man skal huske at den skal være klæbrig og lidt fugtig, da havregryn suger en del af væsken og så skal kokossen kunne klæbe sig fast til kuglerne.
NB: De er bedst dagen derpå efter at have været på køl. :D

Sidst men ikke mindst så er der mine marcipansnitter overtrukket med chokolade og små snefnug. Jeg har brugt en grov marcipan og en skovbær marcipan fra Odense Marcipan. Dem har jeg lagt oven på hinanden og skåret dem ud i kvadrater. Har smeltet noget mørk chokolade, som de så er blevet dyppet i. Inden jeg smed dem i køleskabet for at størkne fik de lige et par skønne snefnug på toppen. Og voíla! Julekonfekt. *Hahaha* Endelig lykkedes det mig at få lavet noget ordentligt herhjemme.

I går fik vi også bagt nogle julegodter hjemme hos mine forældre nu hvor min søster og hendes kæreste var forbi i nogle dage. Jeg har ikke opskrifter på nogle af tingene, men tænkte at jeg lige ville vise jer lidt billeder af det hele. Jeg fik lige lov til at lave en lille opsætning i deres køkken. *Haha* Det skulle jo gerne kunne præsenteres pænt. ;)


Dagens Te og Pakke
Dagens te-julekalender låge gemte på en te der hedder "Silent Night" der er en grøn te med kanel, ingefær, pebermynte og rosenblade. Dette er virkelig ikke en af mine favoritter. Synes ikke den smager ret godt, men jeg kan altid lave mig en kop varm kakao i stedet. ;)
Dagens pakkekalender er den sidste af de tre Winter Editions der er i Ritter Sport pladerne. Denne er med Vanilje Chai Latte og jeg glæder mig virkelig til at sætte tænderne i denne. Den med brændte mandler var ikke min favorit, men den med nødde-småkage var overraskende god. Så tror denne vil være en af de gode også. Skal så meget smage den i aften.

Hvis I skulle have lyst til at kigge tilbage på de tidligere julekalendere her på bloggen, så har jeg listet lågerne fra datoen i dag herunder. Synes selv det er skægt at kigge tilbage på. :)

Julekalenderen tidligere:
2012 | 2013 | 2014

1 kommentar:

  1. Mums det ser lækkert ud.. var det ikke nemt med rocky road??

    Knus <3

    SvarSlet

Smig gerne en kommentar inden du smutter.
Jeg offentliggør og svarer på den hurtigst muligt. ;)