Forberedelser til Read-a-Thon og besvarelser på Bogligt Tag

Nu varer det ikke så længe før der igen skal afholdes Read-a-Thon, og jeg har igen planer om at skulle deltage. Måske ikke så hardcore, som så mange andre, da jeg ikke har gode erfaringer med første gang jeg var med, og hvor jeg gik meget op i at deltage i alle de 24 konkurrencer de afholdte. Jeg vandt faktisk en af konkurrencerne, men modtog jeg nogensinde min præmie? Nej. Så det har vist sig at det ikke er det værd. Men læse-delen deltager jeg i. Har dog ikke kunne holde mig vågen i alle 24 timer de andre gange, så det har jeg heller ikke planer om denne gang. Men jeg har planer om at ville læse så meget som muligt, og så skal jeg have handlet ind til en masse lækkert og en hel masse hygge den weekend.

Der er lidt tid til endnu, men det er rart at kunne forberede det meste i god tid. Og da jeg ikke helt ved hvor langt jeg er nået i min læse-bunke sidst i April, så ved jeg ikke helt hvilke bøger jeg vil læse endnu. Men hvis jeg ikke er færdig med "Louise Rick"-serien af Sara Blædel, så fortsætter jeg selvfølgelig med den. Bliver jeg færdig, så er jeg en smule i tvivl om hvilken serie jeg så skal tage fat i næst. "Rebecka Martinsson"-serien af Åsa Larsson? "Fjällbacka"-serien af Camilla Läckberg? Eller "Angel"-trilogien af L.A. Weatherly? Tror det kommer an på hvilket humør jeg er i til den tid. :)

Nu hvor jeg er igang med at omtale bøger og læse-planer, så tænkte jeg, at det var oplagt at besvare den tag Rikke har tagget mig i for nyligt. ;) Har godt nok lavet den før, men det er ved at være noget tid siden, så her får I mine besvarelser.

● Har du et bestemt sted, hvor du foretrækker at læse?
- Jeg har faktisk altid foretrukket min sofa eller sengen, men efter at jeg har fået bygget et hygge-møbel ude på altanen, så er det faktisk blevet der. Men når det ikke er varmt nok til at sidde derude, så foretrækker jeg stadig min sofa. Dog er jeg også begyndt at læse mere ved spisebordet, så jeg har vist en periode hvor jeg prøver en masse af når det kommer til mine læse-steder. :)

● Bruger du bogmærker eller noget mere tilfældigt, som du lige har ved hånden?
- Tidligere har jeg brugt hvad jeg lige havde ved hånden, men jeg er gået mest over til at bruge bogmærker. Bruger dog stadig fine postkort en gang imellem, men vil helst bruge bogmærker. Så jeg er også begyndt at lede efter nogen jeg kan lave en lille samling med.

● Stopper du din læsning midt i et kapitel, eller er du nødt til at læse det færdig?
- Der skal virkelig være noget akut der kræver min opmærksomhed, hvis jeg skal stoppe midt i et kapitel. Min OCD-hjerne er virkelig ikke god til afbrydelser midt i det hele. Jeg har det bedst med liiiige at læse kapitlet færdigt inden jeg ligger bogen fra mig. På den måde er det også nemmere at mærke af hvor langt man er kommet.

● Spiser du og drikker imens du læser?
- Sjældent. Men det sker. Dog oplever jeg oftest at jeg bliver alt for bidt af bogen, til at tænke på mad og drikke. Glemmer gerne at jeg også skal have noget at leve af. *Hehe*

● Hører du musik eller ser fjernsyn imens du læser?
- Det er meget forskelligt. Har gerne TV'et kørende i baggrunden eller en smule musik på computeren. Men jeg er på det seneste begyndt at blive alt for let distraheret af lydene, talen osv. Så jeg tror jeg ender med at blive en af den slags bogorme der helst skal have ro omkring mig. Ikke at der er noget i vejen med det, men det er bare lidt skræmmende at der kan være så stor forskel fra det ene til det andet år. Tror sku jeg er blevet gammel og sær. :D

● Læser du en eller flere bøger ad gangen?
- Én bog af gangen tak. Det andet kan jeg simpelthen ikke finde rundt i. Vil også helst læse en serie uden afbrydelser, men det kan være svært hvis der viser sig at komme flere bøger i rækken.

● Foretrækker du at læse hjemme eller andre steder?
- Hjemme. Læser jeg andre steder vil jeg med garanti blive udsat for en masse forstyrrelser. Folk der taler til mig og kræver min opmærksomhed, alt for mange lyde og ja... folk. Såå.. jeg foretrækker at være alene når jeg skal læse. Dog har jeg et ønske om at prøve at tage på en forlænget weekend med nogle bogorme i et sommerhus og bare læse og nyde hinandens selskab i "pauserne". :) Tror det kunne være så hyggeligt.

● Læser du højt for dig selv eller inden i dig selv?
- Inden i mig selv. Det andet synes jeg er utroligt akavet.

● Læser du i forvejen eller springer du sider over?
- Jeg har en tendens til at blive virkelig utålmodig. Hvis jeg ikke kan holde spændingen ud eller hvis jeg pludselig bliver for ivrig efter at vide en smule om slutningen, så kan jeg godt skimme de sidste par sider. Simpelthen for at få lidt ro på igen hvis nu jeg er blevet kørt helt op i en spids. Ja det er lidt skørt, men jeg har det med at leve mig meget ind i de bøger jeg læser - hvis de fanger mig vel og mærke.

● Knækker du ryggen på dine bøger, eller forsøger du at undgå det?
- Det kan være svært at undgå med nogle bøger. Jeg læser gerne tykke bøger, så der kommer nemt et knæk i ryggen. Men jeg har vænnet mig til, at man kan se bøgerne er blevet læst i, og da jeg også køber en del bøger på genbrugpladser og -forretninger, så ser de fleste bøger gerne sådan ud. Så det gør mig intet længere.

● Skriver du i dine bøger?
- Jeg skriver gerne mit navn øverst på siden ved det første kapitel, ellers ikke. Dette gør jeg fordi jeg flere gange har oplevet at folk jeg låner mine bøger ud til ikke afleverer dem tilbage. Så på denne måde kan jeg sikre mig en smule. Men nu låner jeg sjældent mine bøger ud, såå... :P

8 kommentarer:

 1. Det er lidt sjovt at vi stort set lagde den tag op samtidig.. ha ha...

  Jeg glæder mig også til årets readathon, men aner ikke hvad jeg skal læse.. Må hellere få reserveret lidt bøger..

  Knus <3

  SvarSlet
  Svar
  1. *Haha* Ja det lagde jeg også mærke til. :D
   Håber du finder nogle bøger til den weekend.

   Slet
 2. Det er sjovt det der med, om man bliver forstyrret af lyde omkring en. Jeg lader mig også virkelig let distrahere. Jeg kan ikke have noget som helst lyd omkring mig, når jeg læser. Derfor kan det også være svært for mig at læse i offentligheden. F.eks. SKAL jeg sidde i stillezone i toget, for ellers kommer jeg til at følge med i folks samtaler i stedet for at læse (og derfor bliver jeg også helt absurd irriteret, når folk ikke følger reglerne for stillezonen :D ). Men i busser kan jeg af en eller anden årsag altid koncentrere mig. Også selvom der er larm og snak. Mærkeligt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det plejede aldrig at være et problem for mig. Men nu.. jeg skal have mere og mere ro omkring mig. Pænt irriterende.
   Puha.. jeg kan slet ikke læse hvis jeg er med tog eller bus. Bliver så let køresyg. :P

   Slet
  2. Ja, der har jeg været heldig at være helt upåvirket af køresyge. Har altid kunne læse jumbobøger på bagsædet i bilen :D

   Men det er også interessant, hvordan ens behov forandrer sig med tiden. Jeg tror f.eks. jeg var meget bedre til at lukke støj ude i folkeskolen, hvor man var tvunget til at koncentrere sig omkring mange mennesker. Det krav forsvandt med tid, og derfor blev jeg nok også mere og mere tilvænnet roen i en læsesituation. Men hold op, hvor jeg misunder dem, der bare går ind i sådan en "læseklokke" helt uden problemer og ikke sanser andet end ordene.

   Slet
  3. Ja det var en del nemmere da man var yngre. :P Vi bliver bare mere sære og kræsne når vi bliver ældre. *Hehe*

   Slet
 3. Hvor dejligt at du ville lege med i tagget, selvom du havde lavet det før :D <3

  SvarSlet

Smig gerne en kommentar inden du smutter.
Jeg offentliggør og svarer på den hurtigst muligt. ;)