Et tilbageblik på år 2020 og mine håb for 2021

Jeg tror godt at de fleste af os kan blive enige om at vi gerne ville have muligheden for at rive 2020 ud af kalenderen og glemme alt om den, for det har virkelig ikke været et godt år. Og det har især været et år med en masse uheld, smerte, angst og tårer for mit vedkommende.

Året startede ud med en knæskade som jeg fik i Julen 2019 og imens jeg stadig gik og kæmpede med den, så kom den værste vandskade jeg nogensinde har haft i denne lejlighed 15 min inden vi gik ind i 2020. Så det var ikke ligefrem den bedste start på året.

_____ Knæskaden
Jeg vred som sagt voldsomt om på knæet d. 23 December 2019 og mange gange efterfølgende og det var først her sidst på året at jeg fik det undersøgt. Både fordi jeg ikke kunne få fri til det, men jeg kæmpede også for at få en tid på sygehuset, så der skulle lidt andre kræfter til for at få den tid rykket frem. For oprindeligt kunne jeg først være kommet til i går. Hvilke ikke var acceptabelt. Jeg fik heldigvis en ny henvisning og kom til i starten af Oktober på et privat hospital i Odense og her i November fik jeg svar på hvad der er sket. I kan læse om resultaterne i dette indlæg.

_____ Vandskaderne
Ja i flertal, for der har været hele tre episoder i år. For det første kom den store vandskade 15 min i midnat Nytårsaften. Hele køkkenet stod i vand, der var vand i gangen og badeværelset var fyldt med store vandblærer under malingen. Virkelig klamt. Og det endte så med at det halve af køkkenet blev revet ned og til trods for en masse lovninger om at det ville blive fikset hurtigt, så gik jeg alligevel i et halvt år uden et ordentligt og brugbart køkken. Samt at stort set alle mine ting var pakket ned, så jeg stod og manglede alt hele tiden.
Noget tid senere endte jeg også med at have vandfald i stuen. I forbindelse med en af de store storme væltede det ind med vand over altanendøren. En skade på altanerne - som vi har brokket os over i mange mange mange år efterhånden - var så skyld i den skade. Great.
Og en dag da jeg var nede i kælderrummet i Sommers opdagede jeg så en gammel vandskade der igen viste sig at være et problem. Jeg fik altså igen vand i kælderrummet fra underboen (som bor over mit kælderrum). Så jeg er pænt træt af vandskader dette år.

Køkkenet blev først ordnet et halvt år efter vandskaden skete og malerarbejdet blev først ordnet 8 måneder efter. Så pænt lang tid at vente på at udlejer og hans lakajer fik fingeren ud og kom igang. Vandskaden i stuen ventede jeg 2 måneders tid på at få ordnet og vandskaden i kælderen er først nu her blevet kigget på. Hvornår der bliver gjort noget ved den ved jeg endnu ikke. Men jeg ved så meget at rummet skal tømmes så de kan hakke loftet ned og sætte et nyt op og så skal faldstammen skiftes ud. Så det bliver en meget lang og træls process.

_____ Min Stalker
Ja.. Min stalker valgte også at "vende tilbage" i år. Jeg havde en virkelig grim oplevelse i Sommers og det var takket være ham. Jeg stødte meget på ham i den efterfølgende tid og mine bange anelser blev bekræftet et par måneder senere. Jeg har forsøgt at undgå ham lige siden, men det har sku været svært at bevæge mig ud af lejligheden uden at have en form for angst, fordi jeg var bange for at støde på ham når jeg var alene. Det er dog heldigvis ved at være nogle måneder siden at han har forsøgt at kontakte mig eller at jeg har set ham, så jeg håber ikke at jeg støder på ham indenfor den nærmeste fremtid. Men med mit mangel på held, så er jeg nok ikke så heldig.

_____ Praktik Nederlaget
2020 blev også året hvor jeg skulle starte op i praktik igen, og det var jeg egentlig okay med, men det viste sig hurtigt at mit knæ var et større problem end først antaget. Så det blev desværre en kort periode med praktik og det giver mig voldsomt dårlig samvittighed. Men alle de ture op og ned af trapperne for at kunne udføre mit arbejde kunne simpelthen ikke lade sig gøre i længden. Så det stoppede desværre ret hurtigt. Det er dog i bero nu da vi gik igang med at undersøge om jeg kunne få noget genoptræning af knæet. Så det bliver langt mere besværligt at finde et sted der passer til mig og som jeg kan komme til og fra uden at give for mange knæ-problemer. It sucks, men det er desværre sådan min situation ser ud lige nu.

_____ Corona
Åhhh ja.. Den dumme Corona. Vi er alle ramt af den og jeg har heller ikke kunnet undgå det. Den var skyld i at mit ADD-hold blev afsluttet hurtigere end planlagt, mange af mine normale møder med sagsbehandler, bostøtte osv blev telefoniske og nu går vi alle rundt og skal pakke os ind i masker og håndsprit. Jeg så ikke ret mange i forvejen til hverdag, men nu ses jeg stort set aldrig med nogen. Det er så sjældent at jeg har en aftale med en veninde, familien eller andre og det kan jeg godt mærke at jeg mangler efterhånden. Jeg er introvert men lidt socialt samværd har jeg trods alt brug for. Så det er hårdt og det ser ikke ligefrem ud til at det ændrer sig indenfor den nærmeste fremtid.

_____ Shopping Terapi
Fordi humøret har været så skidt og min verden så sort dette år, så har jeg forsøgt at trøste mig selv med lidt nye ting. Især det sidste halve år. Jeg har fået købt mig en masse nyt til både køkkenet og badeværelset. Ting som jeg har ville købe og skifte det gamle ud med i mange år efterhånden. Ting som passer bedre ind til den stil jeg gerne vil have i hele mit hjem. Dvs. ting i farverne sort og mørk grøn. Og jeg elsker virkelig det jeg har fået flettet ind i min indretning. Nye flasker til div. flydende produkter, håndklæder og viskestykker, kurve, bestik, tallerkener og mindre ting hist og her.
Derudover har jeg også fået udviddet min makeup-samling og det har jeg virkelig nydt. Især nu hvor jeg ikke kan købe den slags mere pga. Brexit og andre nye told og moms regler. Så det er slut med indkøb af det jeg elsker. Det gør ondt helt ind i hjertet.

Så det har været et dyrt år, men det har været det værd. Der er dog stadig ting jeg har brug for at skifte ud, men det må komme med tiden. Indtil da vil jeg nyde de ting jeg fik købt i år og være glad for at jeg fik det købt hjem før det var for sent.

_____ Så hvad er så mit håb for 2021?
Well.. At ønske at mit uheld stopper vil være håbløst, for hele mit liv har været og er ét stort uheld, men jeg vil da gerne ønske at der kommer til at ske bare lidt flere ting der går i den positive retning. Der skete et par enkelte gode ting i 2020, men slet ikke nok til at de kan nå de dårlige ting til sokkeholderne. Så 2021 må gerne være bedre. Meget bedre end 2020.

Selvom det ser sort ud mht. at få noget genoptræning af mit knæ, da jeg fik afslag på vores sidste forsøg på at få det dækket ind over kommunen, men jeg håber alligevel at vi finder en løsning. På en eller anden måde. For jeg kan ikke gå rundt med sådan en skade her uden at få voldsomme problemer fremover. Og når praktikken starter op igen så vil jeg ikke ende med at skulle komme så galt afsted at det bliver meget værre og ødelægger alt for mit liv. Så en praktikplads tæt på hvor jeg bor og hvor mine nye skånebehov så også kan overholdes bliver nok ret svær at finde, men.. lad os se.. Det er en kattepine min sagsbehandler må klare.

Jeg håber virkelig også at jeg i 2021 får ordnet de sidste skader efter vandskaderne fra i år. Jeg gider virkelig ikke at kæmpe med det mere. Så forhåbentlig får jeg ordnet kælderrummet i 2021 og måske endda de sidste småting der er hist og her. Det lyder dog som om at det nok vil ske i 2021, men nu ser vi. Det er jo ikke altid at de overholder deres aftaler med os.

Jeg håber også at folk begynder at tage sig sammen mht. Corona her i det nye år så vi kan få vundet over den og igen få et alm. Coronafrit liv. Ja vi er alle pisse træt af den efterhånden men det gør det ikke okay at skide på reglerne og restriktionerne fordi man mener at det er ihhh og åhhh så synd for for en selv når vi ikke kan gøre som vi plejer. Nej det kan vi ikke, og det kommer vi heller ikke til hvis ikke folk stopper alt deres pis. Sorry men det gør mig bare så vred når der er mennesker der skider på dem det ender med at gå ud over. Hvis vi alle slugte kamelen og tog os sammen for alvor så ville vi langt hurtigere komme igennem den pandemi her. Så please lad 2021 være året hvor folk opfører sig voksens og tager sig sammen.

Hvis Corona-situationen bliver bedre så vil jeg virkelig gerne ses noget mere med mine veninder. Altså Mette, Jeanette og Marianne. Det er de tre jeg savner mest og det er vikelig hårdt. Jeg håber også at se min søster og niece noget mere i det nye år, så Corona pis af. :P Jeg vil se de mennesker jeg holder mest af! Lige nu! :P

Jeg har også en del spændende bøger stående i bogreolerne som jeg skal læse i 2021 og jeg glæder mig! De første jeg er gået igang med er nogen jeg har glædet mig specielt meget til. Det er de første fire bøger i en serie jeg har villet læse i flere år og især nu efter at have set første sæson af den på Netflix. Åhhh jeg blev så glad da jeg fik besked om at de var på vej og da jeg endelig modtog dem.

Og nu hvor vi er ved Netflix så kommer der utroligt mange spændende serie-fortsættelser og nye film i 2021 som jeg glæder mig helt ekstremt til at se! I dag skulle sæson 4 af "Chilling Adventures of Sabrina" ligge på Netflix så det skal jeg hygge med hele dagen. Derudover kommer sæson 4 af "Stranger Things", næste sæson eller del af "Lucifer", sæson 3 af "Titans" og sæson 2 af "The Witcher" i 2021 også. Det bliver godt! Der kommer nok flere sæsoner i andre serier jeg følger, men udgivelsesårene er ikke offentliggjorte endnu, så der kommer nok flere serier til listen. :P Og så kommer der jo nok også en masse nye fantastiske film! Så det bliver forhåbentlig et godt Netflix år.

Sidst men ikke mindst så håber jeg at jeg bliver bedre til at planlægge mine uger og bliver bedre til at passe på mig selv. Måske endda bliver bedre til at sige "nej" når jeg kan mærke eller kan se at det ikke vil gøre mig noget godt at gå med til det jeg bliver bedt om. Jeg skal og kan ikke tilfredsstille alle. Jeg skal koncentrere mig om at få det bedre for at kunne fungere i det hele taget så det bliver nok mit største mål for 2021. Arbejde på mig selv og få det bedre.

Godt Nytår alle sammen! Kryds fingre for at mit Nytår ikke bliver en voldsom katastrofe lige som sidste år. Igen vandeksplotioner eller eksplotioner i det hele taget. Bare stille og roligt.. Please. :P

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Smig gerne en kommentar inden du smutter.
Jeg offentliggør og svarer på den hurtigst muligt. ;)