#Blogtober: DIY - Little Spooky Ghosts

Jeg er kræsen når det kommer til Efterårs-dekorationer og andet pynt til hjemmet. Jeg har en bestemt stil jeg holder mig til og som jeg går efter, når jeg kigger efter nyt. Men det er ikke altid at det er til at finde noget som passer ind, da butikkerne og sælgere på nettet ikke ligger inde med det eller også er det ikke altid til at betale for alm. menneskepenge. Så derfor må man finde andre løsninger, hvis man gerne vil have noget til forskellige højtider på året. Og i år har jeg en bestemt stil jeg går efter, når det kommer til mit Efterårs-pynt. Det må gerne se gammelt og antikt ud, men uden alt for meget farve og ekstra tingel-tangel på. Og jeg er især efter ting med spøgelser og græskar og andet i jord-farverne brun-orange, brun og støvet grøn. Og i dag har jeg en DIY klar til jer, hvori jeg viser hvordan jeg har lavet mine små spøgelser, som jeg har dekoreret min falske kamin med.

Til denne DIY har jeg brugt selvhærdende ler, sort akryl maling og nogle led-fyrfadslys. Jeg kan dog ikke som sådan anbefale selvhærdende ler, men det er pt. det eneste har har kunnet finde som fungerede bare nogenlunde til formålet og med den mængde ting jeg ønskede at lave. Så derfor brugte jeg det til denne DIY. Og det gør egentlig heller ikke noget at det efterlader et krakeleret og gammelt look, da det egentlig falder fint ind i stilen. Men ønsker man at lave figurer uden fejl og sprækker så er denne type ler nok ikke det bedste valg. Jeg har i hvert fald endnu ikke oplevet at jeg har lavet noget uden at det endte med at revne og se... "ødelagt" ud. Så det skal man lige være opmærksom på.

Som sagt så skal mine spøgelser ikke være perfekte, så de må gerne have skæve former og se hjemmelavet ud. Nogle af dem er hule så der kan stå et led-fyrfadslys inden i dem og de andre er en fast figur. Det er især de små som jeg har ladet være faste da jeg gerne ville have at de alle sammen har forskellige størrelser. Det er heller ikke alle der har en åben mund. Igen skal de helst være lidt forskellige. Men de passer stadig sammen som var det en lille familie. ;)

Da jeg var tilfreds med formen så brugte jeg et lille redskab til at "prikke huller" i dem og glattede dem ud med skaftet. For selvom de gerne må være lidt rå i looket, så måtte øjne og mund gerne have en blød og rund form. Og nu skulle de så bare tørre i et par dages tid og få endnu flere revner og endnu mere karakter. Og så var det tid til at male lidt på dem.

Jeg valgte at holde dem i deres naturlige hvide ler-farve. Mest fordi leret ikke tørrer helt hvidt op, men mere har det her "antikke" hvide look. Og på den måde holder jeg også revner og sprækker i overfladen "skarpe". Jeg valgte dog at give dem et lidt "ældet" look div. steder ved at gnubbe lidt sort farve over leret. Men ellers har jeg kun tilføjet lidt sort farve indvendigt i øjenhuler, mundhuler og selvfølgelig på det meste af indersiden af de udhulede spøgelser. Og de tre spøgelser har også fået et lille drys med Efterårs-farvet glitter som changerer i orange og grøn. På den måde får de et smukt genskær igennem hullerne. Ønsker man de lyser mere op kan man undlade den sorte farve på indersiden. Men glitteret er et fint lille touch!

Og så er de faktisk færdige! Ønsker man sine spøgelser mere hvide så giver man dem selvfølgelig bare noget hvid maling, men jeg synes der er noget charme over at de er lidt... ufærdige i looket? ;) Jeg er i hvert fald blevet ret godt tilfreds med resultatet. Nu ønsker jeg faktisk at lave mange flere til samlingen. Men indtil videre så må jeg nøjes med disse.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Smig gerne en kommentar inden du smutter.
Jeg offentliggør og svarer på den hurtigst muligt. ;)