Anmeldelse af serien "De syv søstre" af Lucinda Riley

Reklame for forlaget Cicero og forfatter Lucinda Riley - Sendt til anmeldelse. Meningerne er mine egne.
Jeg har i flere år gået og kigget på disse bøger på hylderne i supermarkeder og boghandlere, men aldrig fået købt nogle af dem, da jeg vidste at der ville komme flere og sikker mange bøger i serien, og jeg fik ret. Hele syv (otte) tykke moppedrenge blev (bliver) det til. Men jeg har flere gange fortrudt at jeg ikke fik dem købt med tiden som de udkom. Og da den (anden)sidste udkom var jeg faktisk så heldig at forlaget Cicero tilbød at sende den og dem jeg manglede til anmeldelse. Og det ville jo sige dem alle sammen. I kan tro at jeg jublede da det skete. Nu kunne jeg endelig få læst en af de serier, som jeg har set været rost til skyerne - selv min mor er specielt glad for den.

I dag får I anmeldelser af de nuværende syv meget tykke bøger samlet i ét indlæg. Det har taget mig lidt tid at komme igennem dem, fordi jeg også har været nødt til at læse og anmelde andre bøger en gang imellem, men nu har jeg fået læst dem alle syv og I får derfor mine anmeldelser i dette indlæg. Jeg kunne sagtens have delt dem op, men jeg valgte at samle dem i ét indlæg og så bliver den sidste og ottende bog - som er ved at blive skrevet - anmeldt lige så snart den ser dagens lys.

Men først. Så vil jeg lige sende en masse varme tanker og kram til Lucinda Rileys familie. Vi fik nemlig den triste besked om at hun sov stille ind efter 4 års kamp mod den dumme kræft her i Sommers. Og det gjorde især ondt da jeg læste at den sidste bog - "Pa Salt"s historie - så nok ikke blev til noget alligevel. Men i Oktober så jeg forlaget nævne på deres Instagram at Lucindas søn har taget over og arbejder på den sidste bog, så jeg fældede en masse tårer. Triste tårer fordi det er trist at hun ikke længere kan forkæle os læsere med skønne bøger, men også glædestårer over at vi alligevel får en afslutning på denne serie. Så der har været mange tårer.

Lucinda Riley
May you rest in peace"De syv søstre"

Maia bliver ringet op af sin "Ma" (deres barnepige) som har en trist besked til hende. Deres adoptivfar, Pa Salt den hemmelighedsfulde mangemillionær, er død og det er vigtigt at hun og hendes fem søstre kommer tilbage til deres fælles hjem i Schweiz - Villaen "Altlantis" midt på Genevesøen. Alle piger blev adopteret som spæd og kender derfor ikke til deres ophav, men det har heller ikke været vigtigt, da de havde en kærlig og skøn opvækst her i deres smukke hjem. De er alle spredt rundt i verden men nu er det tid at de bliver samlet. Og da Maia stadig bor "hjemme" så er hun den første til at ankomme og får til opgave at få kontakt til de andre.

Deres Pa Salts død er uventet og fuld af mystik, og da de alle er samlet får de overrakt individuelle ledetråde af deres fars advokat. Ledetråde de kan bruge hvis de ønsker at finde ud af hvor de kommer fra og hvad deres ophav er. Det hele er meget mystisk og de får ikke ret meget oplyst, men sorgen er stor og det fylder hos dem alle seks. De rejser hver især fra barndomshjemmet kort tid efter deres ankomst og Maia står nu alene tilbage - igen. Men da fortiden pludselig melder sin ankomst føler hun sig tvunget til at stikke af. Hun beslutter sig derfor at rejse til Brasilien hvor hendes ledetråd starter. Måske hun alligevel kan prøve at finde lidt informationer om hvor hun stammer fra?

Hendes kordinat er ved en forfalden herskabsvilla i Rio de Janeiro. Her møder hun en ældre kvinde som er meget syg. En kvinde der virker overrasket over at se hende. Som om hun kan genkende hende. Men hun vil ikke have noget at gøre med Maia så hun sender hende væk. Måske var det en fejltagelse at tage dertil? Hun bliver dog overbevist om at hun ikke skal give op. Igennem sit bog-oversætter job kender hun den dygtige og charmerende forfatter, Floriano, og han tilbyder hende at hjælpe hende med at finde ud af hvordan det hele hænger sammen. Og da hun pludselig får overrakt en bunke breve af stuepigen til den ældre dame begynder historien hurtigt at udvikle sig.

Tilbage i Rio i 1927 lever Izabela Bonifacios sammen med sine forældre. Hendes far stræber efter at være en del af de adelige og rigeste familier, og Izabela skal være hans vej dertil. Hun skal giftes væk til en rig familie. Og ikke hvilken som helst. Hun bliver hurtigt forlovet, men drømmer stadig om at få lov til at opleve friheden. Overraskende går hendes forlovede med til at lade hende rejse til Europa med hendes veninde og venindens forældre. Hvis hun lover at vende tilbage og gifte sig med ham.
Izabela forelsker sig hurtigt i Paris og friheden der. Og ikke mindst i den smukke og charmerende skulptør-lærling, Laurent. Men hun skal giftes, så der må ikke ske nogen imellem dem. Men jo længere tid de er sammen, jo mere forelsker de sig i hinanden. Men Izabela skal tilbage til Rio og da hun rejser er hun knust. Men ikke længe efter hun er blevet gift dukker Laurent uventet op i Rio og alle følelserne bliver vækket til live igen. Og de ender med at ses i smug og bliver elskere. Da det ender ud med at hun bliver gravid bliver hun nødt til at tage en meget hård og brutal beslutning. Vil hun stikke af til Paris sammen med Laurent eller vil hun blive hos sin mand i Rio?

Maia er rørt og chokkeret over den historie og hun er nu mere opsat på at finde ud af hvad der skete. Og kort før hendes nu fundne mormors død åbner hun op for Maia og fortæller resten af den triste kærlighedshistorie og hvordan den endte med Maias fødsel. Selvom det er en trist fortælling så er Maia glad for at hun endelig fik kendskab til sit ophav og har fået svar på en masse af hendes spørgsmål. Og da det går op for hende at hendes eget livs begyndelse minder meget om hendes fortid som hun stak af fra, beslutter hun sig for at ændre det til noget positivt. Hun vil ikke stikke af fra kærligheden og være bange for fremtiden. Hun vil langt om længe vælge lykken.

Min Goodreads rating:
★★★★★


"Stormsøsteren"

Ally har siden hun var barn været glad for vand og sejllads, og som én ud af seks adoptivbørn har det været helt specielt at hun som den eneste blev oplært af Pa Salt - hendes adoptivfar - og havde en masse alenetid med ham. Og nu hvor hun er blevet voksen er sejllads hendes liv og største hobby. Selvom hun dog blev uddannet inden for musikken. Vandet trak mest i hende. Og da hun er mest lykkelig på en smuk båd sammen med hendes nyfundne kærlighed, får en stor sorg revet hende i stykker. Hun støder tilfældigvis på sin Pas båd til havs, men det går hurtigt op for hende, da hun opdager de mange beskeder der ligger til hende på mobilen, at det var hans begravelse hun var vidne til. Og at det var derfor at båden havde så meget fart på væk fra stedet.

Hun er blevet kaldt hjem til Atlantis hvor hendes søstre og Ma - barnepigen - venter på hende. Her får de alle overrakt et personligt brev inkl. informationer der kan lede dem på sporet af deres ophav - hvis de ønsker at vide hvor de kommer fra. Men det vil Ally ikke bruge tid på at tænke på endnu. Hun har en regatta hun gerne vil vinde og så vil hun tilbage til Theo. Manden hun elsker. Og de to har spændende fremtidsplaner. Fremtidsplaner som får en brat afslutning da Ally endnu en gang må lide et stort tab og få knust endnu et stykke af hendes hjerte. Theo drukner på havet og efterlader Ally og hans forældre knuste. Hvad nu? Hvor skal Ally nu tage hen? Måske hun alligevel burde læse op på de oplysninger hendes Pa Salt har givet hende? Måske endda tage til Norge hvor hun angiveligt stammer fra?

I Norge begynder Ally at finde flere og flere oplysninger om sit ophav, og hendes naturlige evner - og måske endda nedarvet talent - inden for musikken bliver hendes mentale redning og måske endda svaret på hendes spørgsmål. Og starten på hendes historie læser hun om i en bog som Pa Salt anbefalede hende at læse.

For over 100 år siden boede en ung kvinde ved navn Anna sammen med sin familie i Heddal i Norge. Hun hjalp til på gården og havde et fredeligt liv. Indtil der en dag blev vendt op og ned på det hele. Sønnen fra nabogården ville giftes med hende, men først måtte hun tage med den pludseligt ankommende professor til Christiania. Hun havde fået muligheden for at blive uddannet inden for musikken pga. hendes sangstemme. En fantastisk chance, men hun var bange. Hun ville jo bare blive en bondetøs iblandt de mange byboere. Og det viste sig også hurtigt at det ikke ville blive som forventet. Det var et kulturchok for Anna, og hun blev tilmed gemt bag kulisserne. Der var kun brug for hendes stemme. Men hendes stemme blev hurtigt eftertragtet og hun fik muligheden for selv at blive hovedpersonen i det stykke hun tidligere var spøgelsessanger på. Det var det der skulle få hendes navn ud i verden, men var hun klar til det? Og hvad skulle hun gøre ved den forelskelse der var opstået imellem hende selv og den charmerende musiker? Og hvad med Lars derhjemme? Da en ny bejler kom på banen havde hun intet andet valg end at flygte med Jens til Tyskland. Men blev det hendes største fejltagelse? Hun måtte indse at hun måske havde mistet alt det hun drømte om. Men der skete dog alligevel noget som ændrede på alt. Anne fik uventet en chance til. En chance for at hun kunne blive belønnet for sit talent.

Som flere og flere brikker falder på plads går det op for Ally at hendes biologiske familie altid har haft en masse sorger og uheld, men da sandheden går op for hende, føler hun sig nu ikke så uheldig. Hun har fundet sit ophav, har fået forøget sine familieforhold, og er nu selv med til at føre sin slægt videre. Med et nyt liv, fremtid og... håb.

Min Goodreads rating:
★★★★★


"Skyggesøsteren"

For et par uger siden vendte Star og Cece tilbage til London, efter at have været hjemme på Altantis ved Genévesøen. Deres Pa Salt var død og derfor blev der sendt bud efter alle 6 adoptivsøstre. Han er borte og det har ramt Star hårdt. Cece lader til hurtigt at være kommet over det. Hun er allerede igang med at købe nye møbler og planlægge indretning i den nye - og meget dyre - lejlighed hun har fundet til dem. Ja de bor sammen. Som var de sat sammen ved hofterne. Men Star drømmer om at tage væk. Alene. Finde sig selv. Måske endda undersøge de oplysninger Pa Salt efterlod hende i et brev.

Og de oplysninger fører hende til en lokal antik boghandel i London og nu også hendes nye arbejdsplads. Her lærer hun Orlando at kende. En meget speciel mand, med en ret så omskiftelig hjerne og opmærksomhed. Og hans familie stifter hun også bekendtskab med. Og det skal hurtigt vise sig at det er en familie med en masse problemer og økonomiske og arvestridsmæssige hemmeligheder. Ting som Star hurtigt bliver vidne til og indblandet i. Og det er igennem denne familie - nærmere bestemt Orlando og Mouse - at hun begynder at få de oplysninger hun søger. De ligger nemlig inde med en masse dagbøger af en person som hun muligvis er beslægtet med - eller som kan forklare hvor hun har sit ophav. Og disse dagbøger får hun lov til at kigge i.

Flora har egentlig ikke undret sig over hvorfor hun ikke ligner sin søster eller forældre, men jo ældre hun bliver jo mere tydelige bliver forskellighederne. Hun har mørkt hår, markante træk og spinkel uden ret mange former. Hvorimod hendes søster Aurelia er frodig, gylden og har nogle smukke strålende blå øjne. Og Floras kærlighed til dyr falder heller ikke altid i god jord hos familien. Derfor føler hun sig lidt fremmed i deres hjem. Og da hendes søster skal deltage i de fine selskaber bliver Flora bedt om at blive hjemme. Der er ikke råd til at begge piger skal have ny garderobe og giftes væk. De er en fattig adel-familie. Og da Flora opdager hvem hendes søster skal giftes væk til skaber det røre i hendes indre. Hendes plageånd fra barndommen - som hun nu er begyndt at føle varme følelser for - Archie Vaughan.

Forældrene sælger deres hjem for at få råd til at Aurelia skal giftes og det tvinger Flora til at flytte ind hos en Mrs Keppel i London. Her skal hun bo nu og opholdet bliver helt anderledes end først antaget. Hun bliver klædt pænt og bliver præsenteret for eminente gæster. Især Mrs Keppels altid hemmelige gæst - som egentlig ikke er så hemmelig for offentligheden alligevel da rygterne går lystigt iblandt folk. Og det er hos Mrs Keppel at Flora ender med at blive friet til af en virkelig ivrig herre. Folk ved noget om hende, som hun ikke selv ved besked om, og det går hurtigt op for Flora at det er derfor hun er så interessant for de gæster hun møder. Men hun ved ikke hvad det er. Og da den "hemmelige gæst" dør, stopper interessen for hende drastisk. Alt bliver aflyst. Hun kan ikke længere bo hos Mrs Keppel, hendes søster er ikke villig til at se hende da hun nu kender til kærligheden mellem Flora og Archie og hendes egen forlovelse bliver også afblæst. Hvad skal hun nu gøre? Hvor skal hun nu bo? Og hvad skal hun gøre da endnu flere dårlige nyheder finder vej til hende og ændrer i alle de rutiner hun nu er blevet vant til? Vil hun altid være ulykkelig eller vil noget held finde vej til hende?

Stars ophav et forvirrende og meget indviklet, og da hun tror at hun har fundet svarene, så opdager de noget nyt som ændrer på det hele. Men vil det betyde at hun skal ende i en usikker fremtid ligesom Flora? Vil hun nogensinde give sig selv en chance for at starte et liv uden at skulle stå i skyggen af Cece? Og vil hun give kærligheden en chance når den byder sig?

Min Goodreads rating:
★★★★✩


"Perlesøsteren"

CeCe og Star har altid været sammen som var de tvillinger siden Pa Salt adopterede dem. De var de to søstre der var tættest på hinanden i alder så det faldt dem naturligt at være hinandens bedste venner og støtte. Men siden Pa Salt døde var det gået helt skævt. CeCe købte en stor og lækker lejlighed i London til dem for den arv hun havde fået overrakt, men Star trak sig mere og mere væk fra hende. Hun ville gå sin egen vej og finde ud af hvor hun stammede fra og det efterlod CeCe alene og fortabt. Og da det heller ikke gik godt med uddannelsen besluttede CeCe at droppe ud og stikke af. kunstskolen var åbenbart ikke det rette valg og det var det eneste hun havde målsat sig. Så hvad nu?

For at komme lidt væk fra det hele tager hun til Thailand. Et sted hun altid har elsket at komme. Og så var det planen at fortsætte til Australien for at finde sit eget ophav. Men hun ender med at udskyde den sidste del af rejsen en smule. Hun vil blive lidt i Thailand og besøge et sted hun har elsket mere end nogle andre steder. Men opholdet bliver ikke helt som forventet. Det er umuligt at finde et sted at bo, og det er kun takket være en venlig fremmede at hun endelig får lidt tag over hovedet. Ace. En mand fuld af hemmeligheder. Men han får CeCe til at føle sig begæret og han ender også med at overtalt hende til for alvor at tage springet og undersøge hendes ophav nærmere. Og han er endda villig til at hjælpe hende. Men inden hun ser sig om, og da hun skal tage sidste skridt på sin rejse, sker noget uventet og Ace og CeCe bliver splittet og misforståelser og bedrag sætter sit grimme spor i deres bekendtskab. Hans hemmelighed er blevet afsløret og han kan ikke længere skjule sig. Men CeCe kan intet gøre. Hun er allerede i Australien og kan intet andet gøre end at fortsætte sin egen rejse. En rejse der tager hende dybt ind i landet og svarene hun søger dukker overraskende hurtigt op. Alt startede med en kvinde ved navn Kitty Mercer.

Katherine "Kitty" McBride bor på en præstegård i EdinBurgh, Skotland, sammen med hendes tre søskende og forældre. Men der foregår noget i deres familie som for alt i verden skal holdes hemmeligt. En hemmelighed som Kitty dog hurtig gennenskuer. Men hun når ikke at tænke ret meget over hvad hun skal gøre, for hun får pludselig besked om at hun skal rejse til Australien. Hun skal rejse med en velgører af kirken og være den ældre dames selskabsdame. Kvinden skal besøge sin søster, Mrs. Mercer, og det er her i Autralien at Kittys liv ændrer sig for altid. Hun møder nemlig de to flotte tvillingebrødre, Drummond og Andrew som begge ender med at fri til hende, og hun bliver derfor hurtigt nødt til at træffe et valg. Hvem skal hun vælge? Den sikre og arvingen af perle-forretningen eller den vilde og eventyrlystne?

Valget bliver ikke nemt, men under alle omstændigheder er hun nu en del af Mercer familen og en del af den store virksomhed. Men følelserne driller hende. Har hun valgt forkert? Og kan hun overhovedet gøre noget ved det? Og vil hun nogensinde kunne acceptere de klasseforskelle der er på indbyggerne i landet? Hun vil gøre en forskel. Det indebærer at redde nogle af de lokale. Vise dem at hun er på deres side. Og det skal vise sig at være klogt. Flere tragedier rammer byen, familien og landet og hun ender med at stå med et stort ansvar på egne skuldre og det er nu op til hende at bringe Mercer-familiens omdømme og arv videre. Igennem hendes søn. Men er hendes valg for hendes søn det rette? Drømmer han måske om noget andet? Og vil hun ende med at midste det sidste hun elsker? Skæbnen kan hun ikke gøre noget ved. Men er det måske så slemt?

CeCe er overrasket over hvor villige folk hun møder på sin vej er til at give hende svar på hendes spørgsmål. Især da det måske viser sig at en af hendes slægtningen stadig lever. Kan han måske give hende svar på hvor Kitty passer ind i hendes stamtræ? Og hvorfor hun ligner aboriginerne så meget? Og hvorfor hun altid har følt at hun ikke passede ind nogle steder? Men pludselig føler sig hjemme i Australien? Det bliver en dannelsesrejse for CeCe og hun lærer endelig at stå på egne ben. Og være åben for kærligheden - også selvom den ikke er hvad hun havde forventet.

Min Goodreads rating:
★★★★✩


"Månesøsteren"

Tiggy har altid elsket dyr, og blev derfor også uddannet med pleje af dyr i tankerne. Men da hendes gamle job står til at blive afsluttet har hun fået en jobsamtale i hus med Charlie Kinnaird. En tiltrækkende mand der søger en til at passe naturområdet ved hans gods samt de vilde dyr der lever der. I det Skotske højland. Et sted Tiggy i forvejen har en forkærlighed til. Og nu hvor Charlie har mistet sin far og har arvet godset, så har han hårdt brug for at Tiggy kommer og hjælper ham - hjælper ham med at redde godset og dyrene så der er noget hans datter kan arve.

Tiggy flytter ud til godset og dag for dag forelsker hun sig mere og mere i stedet, dyrene og menneskene der. Og da Julen nærmer sig får hun mulighed for at møde alle de ansatte på godset. De er nemlig alle inviteret til at deltage i årets julefest. Men det er ikke alle der er lige imødekommende overfor hende. Og ikke alle er velkomne til festen. Og én mangler. Manden Chilly. En gammel sigøjner som bor i nærheden af godset helt isoleret fra alt moderne liv. Og ham har hun fået besked på at besøge. Et besøg der ender med at ændre hendes fremtid, men som også ender med at være første skridt imod at finde ud af mere om hendes fortid. Og de evner hun går rundt og gemmer på grundet hendes stamtræ.

Familien på godset er fuld af drama og da der en dag dukker en rig mand op bliver det kun værre. Han virker til at kende alt for meget til hende og han virker faktisk lidt bekendt. Men det er ikke nogen rar fornemmelse hun har. Det er som om han virker meget opsat på at forføre hende. Og jo mere tid hun ender med at tilbringe sammen med ham - imod sin vilje - jo mere ubehagelig og desperat bliver han. Tiggy gør alt for at afvise og undgå ham, men en dag bliver det simpelthen for meget. Og da hun snakker med Chilly om det, giver han hende en kraftig advarsel om at passe på med at lade ham komme for tæt på. En fornemmelse hun selv har haft. Og det fører videre til Chillys afsløring af at han kender alt til hendes fortid. Han kender hendes familie. Og det hele starter med en meget berømt danser - Lucia Amaya Albaycin.

Lucia blev født meget talentfuld. Hun er nemlig den fødte danser. Hun bor i en bjerghule sammen med sine brødre og forældre i Sacromonte, Spanien. Familien er fattig og selvom moderen er en fantastisk danser og kommer fra en velhavende familie, så har faderens drikkeri været skyld i at rigtig mange penge er forsvundet. En dag får han den idé at bruge deres datter til at vinde anseelse og penge, så Lucia får mulighed for at vise sit talent til andre end hendes familiemedlemmere. Men det er ikke alle der synes det er en god idé. Men beslutningen er taget og de tager til talentkonkurrencen i Alhambra. Alle er begejstrede over den lille pige, men det påvirker familien. Og da faderen vælger at rejse til Barcelona med Lucia for at optræde, bliver familien splittet. Og i deres fravær sker flere tragedier der er truende tæt på at udrydde Albaycin familien.
Lucias mor rejser efter dem, for at få dem med hjem, men det er tydeligt at hun har mistet sin mand og sin datter til berømmelsen. Og hun må erkende sit nederlag. Og det kommer da også til at gå bedre og bedre for Lucia. Hun får succes og bliver mere berømt. Men det er ikke nok. Hun sigter højere. Hun vil være verdenskendt. Og hun er ikke tilfreds før det sker. Så da der opstår krig i Europa flygter de til Amerika. Og her ender berømmelsen med at vise sig fra den grimme side. Lucia skal nu tage et valg. Et valg der ikke kun bliver vigtig for hende selv, men også for den næste generation. En generation der ikke får den nemmeste start på livet. Og heller ikke slutning.

Tiggy har nu fået de svar hun havde brug for. Men vil hun få mulighed for at gøre brug af dem? En skræmmende hændelse på godset er tæt på at koste hende livet og da hun ligger og sunder sig på hospitalet får hun et ultimatum smidt efter sig. Så til trods for hendes livstruende tilstand vælger hun at rejse væk. Væk fra truslen og hjem til sine rødder. Spanien. Måske vil det kunne hjælpe hende med at beslutte sig for hvad der skal ske fra nu af. Skal hun kæmpe for det hun inderst inde ønsker eller skal hun forsvinde og ligge det hele bag sig? Skal hun glemme alt om Skotland og Kinnaird. Eller er det ikke et overstået kapitel endnu? Hun bliver nødt til at træffe et svært valg.

Min Goodreads rating:
★★★★★


"Solsøsteren"

Electra arbejder som supermodel, og alt hvad der fører med det job har hun også - penge og masser af dem, fester mangler hun heller ikke og har derfor også et meget stort alkoholproblem og tager en masse stoffer. Men intet af det hjælper på hendes ensomhed. Og selvom hun går til psykolog, så lader der ikke til at være noget der kan gøre hende lykkelig. Og det kan hun takke sin ekskæreste for. Mitch. Han forlod hende fordi han havde fundet en anden og nu skal giftes og lige siden er det gået den forkerte vej for hende. Men så har hun da heldigvis andre hun kan finde kærlighedenn hos. Hvis hun altså kan holde dem ud i længden. Hvilket hun har svært ved. Så igen - hun er meget ensom.

Folk forsvinder hurtigere end de når at komme ind i hendes liv, og det samme gælder hendes personlige assistenter. Hun skal nu igen finde en ny som kan klare det hektiske liv hun lever. Og det ser ud som om hun har fundet det næste "offer". Men denne kvinde virker anderledes. Så måske har hun endelig fundet en som kan holde ud længere end de andre. Og det viser sig hurtigt at det var klogt at ansætte hende. Mariams historie får Electra til at tænke over sit eget ophav og giver hende også blod på tanden til at undersøge det nærmere. Og som om de højere magter kunne høre hendes tanker så dukker en uventet person op som påstår at være familie. Men kan det passe? Er det den samme person som Pa Salt nævnte i hans brev til hende? Kan denne kvinde virkelig være hendes mormor? Det bliver hurtigt for meget for Electra og al den stress og pres fra sit job skubber hende helt ud på kanten. Så tæt på at det er et spørgsmål om et mirakel hvis hun skal overleve. Og det mirakel er tættere på end hun troede. Nu skal hun bare være stærk nok til at bede om hjælp.

Hun går med til at tage på en afvænningsklinik på en ranch. Her møder hun bla. Miles som er en advokat der havde samme afhængighed som hende i mange år. Han kommer på ranchen hvert år for at få jordforbindelse og for at huske hvorfor han blev clean. Hendes to værelseskammerater får også en stor betydning for hendes ophold. Men der skal en voldsom og meget skræmmende hændelse til for at få Electra til at vågne op for alvor og tage sig eget liv op til vurdering. Hun vil være clean og hun vil brug sine oplevelser og erfaringer til at hjælpe andre i hendes situation. Give noget tilbage - også når det kommer til at hjælpe sine nye venner. Og det betyder også at hun vil give sin mormor en chance. I det mindste kan hun fortælle om sit ophav. Og det ender med at være en skræmmende men også spændende historie.

Cecily stammer fra en Amerikansk adelsfamilie og det er derfor vigtigt at hun holder sig fra skandaler som kan påvirke deres ry. Men da hendes forlovede ophæver forlovelsen, fordi han har fundet sig en ny, så bliver hun nødt til at rejse væk. Væk fra skammen og ydmygelsen. Og da hun får tilbudet om at rejse til Kenya i Afrika for at bo hos sin gudmor tager hun afsted med det samme der bliver grønt lys fra hendes forældre. Men da hun mellemlander i England står hun igen midt i en skandale. En oplevelse som får hende til at sværge at hun aldrig nogensinde igen vil stole på en mand. Og i Kenya vil hun bare nyde det. Og det er også utroligt smukt der. Varmt, men smukt. Og hun bliver kastet lige direkte ind i hendes gudmors sociale liv. Et liv fuld af løsslupne og festglade mennesker. Og Cecily får sig hurtigt en veninde i en kvinde ved navn Kathrine.

Men Kenya er også et farligt sted. Og havde det ikke været for hendes redningsmand, så havde Cecily mistet livet lige der på stedet. Og denne redningsmand bliver ved med at redde hende ud af uheldige situationer. Situationer der nu kun kan forsvinde ved at gifte sig. Men det bliver ikke så rosenrødt som håbet. Sygdom og ensomhed kommer til at præge hendes nye liv. Men ensomheden bliver brudt da en efterladt baby kommer ind i hendes liv. En smuk lille mørk skabning. En lille pige som hun for alt i verden vil redde og opdrage som sin egen. Men tilbage i 1940erne er det ikke acceptabelt. Og da hun efter en lille årrække rejser til Amerika for at vise denne lille pige sit hjem i storbyen møder hun samme modstand. Men den modstand gør hende trodsig. Hun vil ændre på race problemet og det bliver hendes største fokus. Et fokus som hendes adoptivdatter tager op og arbejder videre med da hun blive gammel nok. Men det fører til en ulykkelig hændelse senere i livet. Men måske kan hun gøre det godt igen? Måske ikke for sin datter, men så måske for sit barnebarn?

Min Goodreads rating:
★★★★✩


"Den forsvundne søster"

Pa Salts adoptivdøtre er stadig i chok over nyheden om at deres forsvundne søster måske langt om længe er blevet fundet. Men de er alle enige om at de bliver nødt til at finde hende inden de skal samles og deltag i det årlige arrangement efter Pa Salts død. Men det kræver at de rejser til den adresse de har fået overleveret. Og det bliver den søster der er nærmest der må tage den opgave - CeCe og hendes veninde Chrissie tager afsted mod New Zealand.

Mary "Merry" McDougal bor på en smuk vingård i New Zealand sammen med sin søn og adoptivdatter hvor de sørger over tabet af hendes mand som døde for nogle måneder siden. Et dødsfald som har ramt hende hårdt, men også givet hende skubbet til at tage på en jordomrejse for at besøge steder hun tidligere har haft opholdt sig eller har drømt om at besøge. Men rejsen bliver ikke helt som planlagt. Pludselig begynder der er dukke fremmede op og fortæller at de gerne vil snakke med hende. Og se hendes ring. Hvilket virker mistænksomt og hun begynder hurtigt at gå i panik. Det kan næsten kun være én person der forsøger at finde hende, og "ham" ønsker hun ikke at møde igen. Hun har én gang været på flugt pga. ham. Været nødt til at efterlade alt og alle hun elskede pga. ham. Så hun stikker hurtigt af videre til den næste destination. Igen og igen. For de er lige i hælene på hende.

I New Zealand møder de Merrys datter, Mary-Kate, men da hun ikke har ringen der skal være deres bevis på at hun er den forsvundne søster, så må de nu forsøge at opspore hendes mor som har taget den med sig. Men hver gang der bliver sendt en ny søster afsted for at finde hende, ser det ud som om de lige har misset hende eller skræmt hende væk. Hvorfor virker det som om hun er på flugt fra noget? Har de nu misset deres chance for at forklare hvorfor de gerne vil have kontakt til hende? De bliver nødt til at prøve igen og denne gang må de gå lidt mere forsigtigt til værks. Måske endda med hjælp fra hendes to børn.

Merry beslutter sig for at opsøge de mennesker hun forlod for så mange år siden - hvis de altså stadig lever - og måske få hjælp fra dem. Og da hun finder sin gudfar begynder hendes egen historie for alvor at blive afsløret. Han har holdt på en stor hemmelighed siden den dag hun dukkede op i hans og hendes egen families liv. En hemmelighed som får stor betydning for alle de spørgsmål hun går og ønsker svar på. Hvem var hun? Hvor kom hun fra? Kan hun være den "forsvundne søster" i stedet for hendes adoptivdatter? Er det i virkeligheden hende de leder efter? Og hvad med "ham"? Og ønsker hun i det hele taget at få en "ny familie" når nu hun igen har fundet kontakt til dem hun er vokset op sammen med?

Hun får ikke rigtig noget valg. Fortiden står og banker på døren og hun kan ikke stikke af denne gang. Men hun er ikke alene længere. Hun har støtte fra sin adoptivfamilie, sin gudfar og sine børn. Og da der dukker en mystisk advokat op og påstår at han har alle svarene til hende er der kun én ting at gøre. Finde modet frem og springe ud i det. Beviserne taler deres tydelige sprog.

Min Goodreads rating:
★★★★✩

Jeg har grint og grædt i stride strømme imens jeg læste disse bøger og jeg er blevet max chokkeret. Der er så meget drama og spænding i disse historier, og mit hjerte har været knust og flået i stykker flere gange. Men jeg har ædt det hele råt. Jeg troede ikke at jeg ville falde så meget for denne serie, men jeg skal da lige love for at den fejede benene væk under mig. Hold nu op hvor har jeg nydt det! Og ikke nok med at det er nogle virkelig spændende historier de hver især finder frem til, så blev det også lidt "Sherlock Holmes"-agtigt for mig.

Jeg blev nemlig mere og mere nysgerrig efter at finde ud af hvordan og hvorfor denne Pa Salt fandt frem til netop disse børn. Og jeg faldt faktisk over en video, efter at jeg fik læst den anden bog i serien, hvor personen bag videoen gennemgår sine teorier og det gav mig blod på tanden. Så for hver bog jeg læste, så sammenlignede jeg min egen teori med den video, og overraskende mange gange var jeg på det rette spor og jeg tror faktisk at jeg har fanget den røde tråd. Jeg tror at jeg har fundet denne Pa Salt i hver af de første 6 bøger. Jeg vil ikke afsløre noget (I kan altid selv undersøge de teorier der er derude) da jeg gerne vil vente på bog 8 for at være sikker.

Og der er stadig en masse løse ender fra bøgerne som vi aldrig rigtig fik åbnet mere op for. Bla.: Hvad er der bag den låste dør bag reolen i vinkælderen? Hvem er den person som flere af søstrene ser i et kort øjeblik og som ligner Pa Salt? Og hvad og hvem var han egentlig? Forhåbentlig er det - og meget mere - noget vi får svar på i den sidste bog - som jeg virkelig glæder mig helt ekstremt til bliver færdigskrevet og udgivet.

Jeg har forelsket mig i de syv søstres historier og det er helt klart nogen jeg nok ender med at læse igen og igen. Og jeg glæder mig som sagt helt ekstremt til den sidste bog. Ventetiden bliver lang, men jeg er SÅ KLAR! Og nu vil jeg opsnuse andre bøger skrevet af Lucinda Riley. Jeg har allerede to, men jeg vil have flere! :) Jeg vil have dem alle! Så det bliver en af mine bog-indkøbs-missioner fremover.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Smig gerne en kommentar inden du smutter.
Jeg offentliggør og svarer på den hurtigst muligt. ;)