Anmeldelse af "Den sidste djævel skal dø" ("Torsdagsmordklubben" 4) af Richard Osman

Reklame for forlaget Cicero og forfatter Richard Osman - Sendt til anmeldelse. Meningerne er mine egne.
Det er næsten ikke til at tro at det kun er et år siden at jeg læste og anmeldte de tre første bøger i "Torsdagsmordklubben"-serien takket være forlaget Cicero, som havde sendt dem min vej. Men det er det og nu i år udkom den næste bog i serien, "Den sidste djævel skal dø".

Jeg havde virkelig savnet de fire pensionerede venner og jeg glædede mig meget til at se hvad de denne gang havde fået rodet sig ud i. Og hvilke nye venner de ville få igennem deres efterforskninger. Såå.. skal vi ikke bare komme til sagen? Her kommer min anmeldelse af fjerde bog i serien.

De pensionerede venner i Torsdagsmordklubben ser frem til en tid med ro efter en stille juletid. Det vil sige ingen mord, ingen kriminelle banditter og igen drama i det nye år. Og med nye beboer i Coopers Chase skal det nok blive hyggeligt. Men den ro de havde håbet på bliver hurtigt ødelagt da en af deres gamle venner bliver fundet dræbt. Hvorfor skulle han lige slås ihjel? Hvad havde han fået rodet sig ud i? Det må Torsdagsmordklubben hellere finde ud af. Også selvom deres to venner hos politiet af en eller anden mystisk årsag er blevet taget af sagen og derfor ikke kan være deres livline fra den side. Men det betyder jo ikke at de ikke kan arbejde med sagen i skyggerne? Måske kan de endda have et tættere samarbejde nu hvor det hele skal være lidt hemmelig?

Mordet på deres ven viser sig hurtigt at være en større og farligere sag end de havde forventet. Ikke nok med at det handler om mord, men det involverer også nogle farlige narkoforbrydere og en endnu mere mystisk skattejagt. En mystisk pakke er forsvundet, rygtet spreder sig og det skaber kaos. Nu er der pludselig flere på jagt efter den forsvundne pakke og de fire pensionister i Torsdagsmordklubben befinder sig lige midt i det hele. Og pludselig findes flere dræbt og der lader til at være en ny spiller i den farlige skattejagt. Hvis Torsdagsmordklubben skal opklare sagen og finde den forsvundne pakke før flere bliver dræbt, så skal de til at skynde sig.

Det bliver deres hidtil mest komplicerede efterforskning og deres mest dødbringende modstandere og det hjælper heller ikke på det da tragedien rammer dem tæt på endnu en gang. Vil det sætte en stopper for deres efterforskning? Må de smide håndklædet i ringen? Eller vil deres kvikke og stædige gruppe til trods for de mørke tåger finde mod til at kæmpe videre? Brikkerne falder pludselig på plads og de ved nu hvad de skal gøre. Men vil det lykkedes?

Torsdagsmordklubben er atter faldet over en mordgåde og denne gang er den kommet tæt på. En gammel ven findes myrdet og selvom det bliver en farlig efterforskning og deres hidtil farligeste modstandere så vil de have fanget de skyldige, finde en forsvunden pakke som er skyld i det hele og få den helt rigtige afslutning på en grim sag. Med deres snilde, frækhed og uskyldige ydre får de snørret de skyldige, overgået politiet i opklaringen og opklaret endnu en stor mordgåde og kriminel gerning og det sker med en god portion humor, overraskelser og mystik. En skøn serie om en gruppe pensionister med hver deres brogede baggrund, deres partnere, venner og kontakter som opklarer forbrydelser i deres fritid. Og den har de en del af i Coopers Chase. Livet er ikke kedeligt selvom man er blevet gammel og grå. Tværtimod.

Endnu en gang har jeg nydt at være i selvskab med Torsdagsmordklubben og jeg elsker dem kun endnu mere. De er så frække og "kolde i røven" over for de farlige kriminelle og det kan man altså ikke lade være med at grine af igennem hele bogen. Og selvom der var nogle ret triste scener i "Den sidste djævel skal dø" som gav mig en stor klump i halsen og tårer i øjenkrogene, så har jeg virkelig nydt læsningen. Jeg føler efterhånden at Torsdagsmordklubben er blevet min skønne lille gruppe pensionerede venner og jeg håber virkelig at jeg snart skal genforenes med dem igen. Savner dem allerede.

♥ R.I.P. Snowy ♥


Min Goodreads rating:
★★★★✩

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Smig gerne en kommentar inden du smutter.
Jeg offentliggør og svarer på den hurtigst muligt. ;)