Dagens Jule Gæst - Marie


Navnet er Marie, men de fleste kender mig online, som ”Mariesen”. Jeg blogger selv og selvom jeg er en nyere blogger, så har mit domæne eksisteret siden 2008.

Elsker at lave mad og bage, men min helt store passion er grafisk design og musik.

Ingen jul uden klejner, eller sådan er det i hvert fald i min familie. Min morfar elsker dem og jeg har aldrig helt været fan, indtil jeg da smagte hjemmelavede klejner. De smager slet ikke, som dem du køber i butikkerne og det er kun positivt. Det lyder måske svært, men i realiteten er det simpelt at lave - både dejen og at tilberede dem.


Du skal bruge:
- Giver ca. 50 stk
250 gram hvedemel
65 gram sukker
65 gram smør eller margarine
1 æg
¾ dl piskefløde
½ tsk hjortetaksalt
Reven skal af 1 citron
500 gram palmin til kogning

Sådan gør du:
Sigt mel og hjortetaktsalt sammen. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt det sammen til en glat og ensartet dej. Form dejen til en kugle og pak den i film, hvorefter du lader den hvile min. 30 minutter på køl.

Rul dejen ud til den er 5-7 mm tyk og skær derefter et ”ruder” mønster ud, ca. 5 x 2 cm. Skær et snit i midten af hver ruder og vrid den ene halvdel igennem hullet.

Kog klejnerne i palmin til de er gyldne. De skal måske vendes undervejs. Dette kan gøres med en hulske. Lad de færdigkogte klejner køle af på fedtsugende papir.

Klejner smager bedst nykogte, så du kan jo lave dobbelt portion og så fryse halvdelen af de færdig vredet klejner. Så skal de bare koges når de er næsten optøet.

- Marie fra bloggen: www.mariesen.dk

English version:
Guest Post from another blogger.

2 kommentarer:

  1. Ih, hvor ser de lækre ud! Jeg er stadig klejne-jomfru, men måske får jeg en gang taget mig sammen til selv at lave dem.

    SvarSlet
    Svar
    1. Var også selv klejne-jomfru, men da min mormor er syg, måtte jeg overtage traditionen. Det er så nemt, at der ikke er en undskyldning, for ikke at lave dem selv :P

      Slet

Smig gerne en kommentar inden du smutter.
Jeg offentliggør og svarer på den hurtigst muligt. ;)