Anmeldelse af serien "Familien Rokesby" af Julia Quinn

Forestil jer mig i vild jubel da jeg opdagede, at der var en lille prequel-serie til Bridgerton-serien (Læs eventuelt mine anmeldelser her, her og her), som jeg faldt pladask for sidste år. Og gang det så lige med 10. Så har I mig. :P Og jeg var meget i tvivl om, om jeg skulle vente til at de Danske oversættelser udkom eller om jeg bare skulle købe dem alle på én gang på Engelsk så jeg kunne få læst dem med det samme. Men så kom min "matchymatchy-alt-skal-være-lækkert-for-øjet"-hjerne alligevel på banen og jeg tænkte, at det ville se helt forkert ud at have den ene serie på Dansk med én type cover stående sammen med den Engelske med en helt anden type cover. Så jeg fandt min ikke-eksisterende tålmodighed frem og ventede. Og I kan tro at ventetiden imellem 1-2 og 3-4 var hård. MEN! Nu er alle fire bøger blevet købt og de er også blevet læst. Det betyder at jeg nu er klar med min anmeldelse af "Familien Rokesby"-serien. Enjoy!


"Den rebelske miss Bridgerton"

Billie Bridgerton er ikke en ung kvinde som de fleste. Hun klæder sig til tider i praktiske bukser og hjælper med alt det landlige på familiens ejendom og så har hun det med at rode sig ud i uheldige situationer som en ung kvinde normalt ikke ville finde sig selv i. Og Billie står i netop sådan en nu. Hun er havnet på et tag med en hidsig kat og en forstuvet ankel. Og hun kan ikke komme ned uden hjælp. Og hjælpen kommer. Men ikke lige den hjælp hun havde håbet. George Rokesby - den ældste i Rokesby børneflokken - er den første der kommer forbi og derved også den første der kan hjælpe hende ned. Men vil han gå med til det? De er jo ikke ligefrem på vennebasis selvom de to familier er vældigt tætte med hinanden - faktisk naboer. Tværtimod. De kan ikke lide hinanden. Faktisk ikke fordrage hinanden. Men hun har i dette øjeblik brug for ham.

Men selv hans forsøg på hjælp går galt og det er først da endnu en Rokesby-bror kommer forbi at det vil lykkes. Og det bliver starten på en lang tid med en uduelig fod, en masse drillerier Rokesby og Bridgerton imellem og et blomstrende og uventet venskab - og mere - imellem Billie og George. Et venskab som overrasker dem begge. Et venskab som hurtigt viser sig at gemme på følelser som ingen af dem havde forventet. Følelser som ingen af dem tør håbe på er gengældt.

Men overraskelsen over deres kemi overrasker ikke alle. I kulisserne ligges der planer om at få de to unge mennesker til at beslutte sig for at finde sammen. Beslutter sig for at de ikke kan leve uden hinanden. Men vil Billie og George turde at tage det tiltrængte skridt? Vil de turde at erkende deres følelser for hinanden? Og vil de nå det før Billie får bejlere til det næste bal? Vil George fri til hende? Eller vil en tragisk nyhed få ham på andre tanker? En tragisk nyhed som kan blive hjerteknusende for Rokesby familien.

Min Goodreads rating:
★★★★★


"En opdigtet ægtemand"

Cecilia Harcourt står i en virkelig dårlig situation. Hendes bror er i krig - skadet - og deres far er død. Og nu er hendes fætter begyndt at snuse rundt og kræver at de gifter sig så han kan rage familiens formue til sig. Men Cecilia nægter. Hendes bror er ikke død endnu og hun er fast besluttet på at rejse ud efter ham for at redde familiens hjem. Men rejsen bliver farefuld over Atlanten. Og hun er alene. Der er ingen garanti for at det vil lykkedes. Men hun har ikke andre valg. Hun skal og må finde og pleje sin bror så han kan kome hjem igen.

Men det er ikke hendes bror hun finder. Thomas er på mystisk vis forsvundet. Men hans bedste kammerat og hendes nye penneven, Edward Rokesby, befinder sig på det militærhospital hun har fundet frem til. Men alle nægter hende at komme ind. Det er kun familie der må se ham. Og derfor må Cecilia tænke hurtigt. Løgnen er effektiv. Men hvor længe kan hun holde den i live? Længe nok til at hun finder Thomas? Og længe nok til at Edward er uden for livsfare? Derfor bliver hun nødt til at udgive sig for at være hans kone. Og til hendes held viser det sig at Edward intet husker fra tiden op til og efter sin tilskadekomst så løgnen kan få lov til at vare lidt længere. Men hvad skal hun gøre når han får sin hukommelse igen? Især nu hvor hun er blevet godt og grundigt forelsket i denne smukke og skønne mand?

Edward forelsker sig hurtigt i sin kone og han forstår ikke hvordan han har kunne være så heldig at være gift med sin bedste kammerats søster. Han nød deres brevveksling og nu kan han få lov til at leve resten af sit liv med hende. Men hans opgave som kaptajn er ikke ovre endnu. Han mangler staig at få sin hukommelse igen så han kan give den viden videre som han var på opgave for at finde. Men han finder hurtigt ud af at folk omkring ham ikke har været helt ærlige. Og da hans hukommelse vender tilbage viser det sig hurtigt at være meget værre end først antaget. Løgne bliver afsløret, hjerter bliver knust og desperation kan ødelægge resten.

Min Goodreads rating:
★★★★★


"Miss Bridgertons hemmelighed"

Poppy Bridgerton har altid været nysgerrig. Nysgerrig efter viden. Nysgerrig efter eventyr. Og da hun en dag får overtalt sin anstandsdame til at lade hende gå alene nede ved kysten finder hun en grotte. Men denne grotte er ikke en hvilken som helst grotte. Og den er slet ikke tom. Hun støder på mystiske trækasser og inden hun får set sig ordentligt om bliver hun taget til fange af kassernes fragtmænd. Fragtmænd som arbejder på et skib. Et skib hvor hun nu er blevet taget til fange på imod sin vilje. Et skib som ejes af kaptajnen Andrew Rokesby. Men af besætningen kendt som kaptajn Andrew James. Og han vil ikke slippe hende fri. Hun har set for meget.

Andrew er kendt som en hensynsløs fribytter og er kaptajn på skibet "Infinity", men privat er han søn af en jarl og kommer fra en adelrig familie. Familien Rokesby. Men efter endt tjeneste i flåden har han nu fået stilling på et andet skib. Et skib med en besætning som er uvidende om hans egentlige job. Et job undercover for den britiske regering. Og udover de vigtige dokumenter fragter han andrer varer som er hans ansigtet udadtil. Og det kan nu være blevet sat i problemer grundet denne kvinde der nu er fanget i hans kahyt. Men han kan ikke gøre noget ved det lige nu. Han har en opgave og den fører til Portugal. Og denne miss Bridgerton bliver nødt til at tage med.

Og hun viser sig hurtigt at blive et spændende men også irriterende selskab. Bølgerne går højt og de skændes hele tiden. Men selvom det startede med at være af negativ karakter, ændrer det sig hurtigt til at blive lyspunkterne på deres rejse. Han synes faktisk ret godt om hende. Og det er gengældt. Og deres forhold vokser også overraskende hurtigt. Men hun ved stadig ikke hvem han i virkeligheden er. Han kender til hende og hendes familie. Men sit eget ophav holder han skjult. Men det er for det bedste. Er det ikke? Alt bliver vendt op og ned for skibets besætning da de ankommer i Portugal. Det der ikke måtte ske er sket. Poppy og Andrew ender i en farlig situation og det kræver snilde og gode kontakter at komme ud af igen. Men kan de slippe væk? Sammen eller skilt fra hinanden? Vil deres voksende forhold blive revet fra hinanden så langt væk fra trygheden? Vil de nogensinde se hinanden igen? Poppy ved jo ikke hvor hun skal lede! Og hvordan vil hun reagere hvis hun finder ud af at Andrew er fra en familie så tæt på hendes egen?

Min Goodreads rating:
★★★★★


"En uhørt skandale"

Nicholas Rokesby bliver kaldt hjem til familien grundet en krise og han må derfor afbryde sine studier indenfor medicin for en tid. Han ved ikke hvor alvorligt det er - ej hellere hvad det i det hele taget er for en krise. Og da han når frem og får det atvide bliver han vred. Meget vred. Især fordi det betyder at hans liv bliver forandret for altid. Og det ved han ikke om han er klar til. Men som ven og en Rokesby bliver han vel nødt til det? Og ville det i sidste ende være så skidt en situation når han vænner sig til det? Nu skal han bare tage sig sammen til at tage næste skridt. Og håbe at det går som forventet.

Georgina Bridgerton er havnet i en virkelig skidt situation. Hendes uskyld er ødelagt grundet en kidnapning og det lader ikke til at hendes selvforsvar og flugt har fået ham til at opgive sin jagt på hende. Og det er ikke en jagt grundet kærlighed - men penge. Og det gør hende vred. Og da hendes ven, Nicholas, pludselig dukker op og snakker om at redde hende fra hendes situation bliver hun endnu mere vred. Hun ønsker ikke at blive gift af medlidenhed eller fordi hun skal reddes. Hun vil giftes af kærlighed. Og hun ender med at afvise Nicholas på stedet. Men var det en fejl? Burde hun have overvejet det? For så skidt kunne det vel heller ikke vise sig at være at gifte sig med Nicholas? Hun kender ham jo. Og hun kan godt lide ham. Men ville hun kunne elske ham? Kysse ham? Være intim med ham? Skulle hun måske ændre sin afvisning? Hvis ja, så må hun skynde sig. For han kan være på vej væk igen.

Men vil Nicholas tage imod hende nu? Og hvis de bliver gift, hvad så? Hvor skal de bo? I Skotland eller England? Og vil de overhovedet se hinanden nu hvor han skal tilbage til sine studier? For de kan vel ikke nå at finde noget at bo i tæt på hans uddannelsessted på så kort tid? Og rejsen til Skotland kan være lang og farlig i en vogn. Det kan vise sig at være den værst tænkelige start på et ægteskab. Eller også vil det give dem tid til at lære hinanden bedre at kende og måske endda finde fælles interesser. Men vil det være nok? Er de overhovedet nok tiltrukket af hinanden til at fuldbyrde deres ægteskab?

Min Goodreads rating:
★★★★✩

Som nævnt i starten af dette indlæg, så elsker jeg virkelig "Bridgerton"-serien. Så det var spændende om denne mini-serie kunne leve op til mine forventninger. Og det gjorde den heldigvis. Og nu vil jeg bare have mere! Jeg ved at der er andre små serier indenfor denne "verden" hvor man følger andre familier som man tidligere har "mødt", men de er endnu ikke oversat til Dansk. Og jeg ved ikke om de bliver det. Men jeg håber det virkelig, for jeg vil have dem alle sammen! :P Så jeg vil have mine følehorn ude hos Forlaget People's for at få de første nys om den slags nyheder. Please! Lad det ske.

I denne historiske serie følger vi familierne Rokesby og Bridgerton i en tidligere tid end første serie foregår, og vi bliver forkælet med masser af skandaler, hemmeligheder, humor, modige og rebelske kvinder, sexede mænd og masser af drama og familie-sammenhold. Jeg er fan og jeg elsker alt der har med disse familier at gøre. Og igen. Nu vil jeg bare have meget mere.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Smig gerne en kommentar inden du smutter.
Jeg offentliggør og svarer på den hurtigst muligt. ;)