Anmeldelse af "Pigen ingen savnede" ("Tårnby" 3) af Lisa Holmfjord

Reklame for forlaget Gyldendal og forfatter Lisa Holmfjord - Sendt til anmeldelse. Meningerne er mine egne.
Jeg var bange for at jeg ikke fik mulighed for at læse og anmelde det næste kapitel i "Tårnby"-serien af Lisa Holmfjord, som jeg er gået hen og er blevet forelsket i, så da Lisa trak i nogle tråde og fik mig tilbage på anmelderlisten kunne jeg ikke lade være med at fælde taknemmelighedstårer i massevis. Jeg havde nemlig set voldsomt meget frem til at læse "Pigen ingen savnede" og jeg var overbevist om at jeg ville elske den mindst lige så meget som "Døden er kun et øjeblik" og "Djævlen, du kender".

Men gjorde jeg så det? Lad os finde ud af det. For her kommer min anmeldelse af tredje bog i serien.

Jeanett er en ensom teenager og det hjælper ikke at hendes familie er Jehovas Vidner og reglerne derfor er strenge når det kommer til alt. Især med en stedfar der ikke tillader Jeanett at have en mobil, venner.. et liv udenfor deres lille lejlighed. Den eneste hun rigtig snakker med er underboen Layla. Men da Layla skal rejse væk i nogle uger bliver Jeanett helt alene. Hvilket gør det nemmere for hendes nye dansklærer at komme tæt på hende. Hun ved at det de gør er forkert, men det er rart at få lidt opmærksomhed. Også selvom den opmærksomhed som hun får ikke lige var det som hun havde ønsket. Og det går hurtigt galt. Læreren begynder at kræve ting af hende. Ting som er farlige for dem begge. Og det ender med en uønsket graviditet og pludselig en dag er Jeanett forsvundet.

David bliver sat på sagen da Jeanett meldes savnet efter flere måneder uden kontakt. Folk er blevet mistænksomme. Dog ikke hendes familie. Der foregår noget mistænksomt og derfor kontakter han sin tidligere kollega, Linda. Hun er nu efterforsker hos politiet og da det viser sig at sagen har tråde til hendes liv, mener David at hun skal have besked. Og da Layla vender tilbage og opdager at noget er helt galt, så vælger hun også at finde ud af hvad der er sket. Linda vælger at deltage i efterforskningen til trods for sin forbindelse til Jeanett og det derfor ikke er tilladt at hun er på sagen, men Jeanett skal findes. I live. Og det viser sig hurtigt at blive en sag med masser af forvirring, mange mistænkte og alt for meget ondskab da et lig af en teenager kæder sagerne sammen. Eller gør det?

David er ikke overbevist om det i starten. Linda har sat sig fast på én bestemt gerningsmand og vil ikke give slip. Og Layla er frustreret over ikke at kunne gøre mere end at grave i flere retninger, give David ledetråde og så ikke blive taget alvorligt. Hvis Jeanett stadig er i live og de skal finde hende før det er for sent, så er deres tid ved at løbe ud. De må og skal finde ud af hvordan det hele hænger sammen. Finde frem til gerningsmændende. Og stoppe dem før endnu en teenagers lig skal begraves. Kan de nå at finde Jeanett? Kan de finde de skyldige? Og hvad gør de hvis det viser sig at sagen stikker endnu dybere end først antaget?

Dette er en virkelig ond psykologisk thriller som handler om nogle virkelig grumme emner der kan give en ondt i maven. Vi får alt fra skræmmende manipulation, overgreb, ren ondskab og grooming. Alt sammen som danner en virkelig fed og vild krimi med fart på. Man bliver forpustet og fanget helt fra start af. Man sidder helt ude på kanten af sit sæde i ren spænding og venten på at de får et vigtigt spor i sagen. Hepper på dem i håb om at de onde hurtigst muligt bliver stoppet og fanget. Hvilket er et stort plus i min bog. Elsker når en bog kan fange mig så intenst. Og give en lyst til mere!

Og mere får vi! Eller det forventer jeg i hvert fald med den slutning. For ohhhh my!!!

Linda og David slog sig igen sammen om en sag. Men var det for sidste gang? I hope not! Og jeg har stadig et lille håb om at der kommer til at ske noget i forbindelse med de to. Sammen. Men hmm.. Uden at afsløre for meget, så kan jeg godt være lidt bange for at det løb er kørt. Og ohh my endelig fik vi noget mere af Layla. Og vi ved nu langt mere om hendes historie. Og får muligvis mere i den næste bog. I kan tro at jeg næsten ikke kan vente! Håber at jeg endnu en gang til den tid får lov til at læse med og anmelde. Jeg elsker den sære og unikke "trekløver". :D

Hvis du står og mangler en fantastisk psykologisk thriller/krimi at sætte dine tænder i, så kan jeg meget varmt anbefale denne. Lisa Holmfjord er en krimi-dronning i mine øjne! Og kan ikke anbefales nok.

Min Goodreads rating:
★★★★★

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Smig gerne en kommentar inden du smutter.
Jeg offentliggør og svarer på den hurtigst muligt. ;)