Dagens Julegæst - 10 dec

1. Navn: Mark S. Svensson

2. Blog: www.poesimedtaender.blogspot.com (& www.komedieogkant.blogspot.com)

3. Hvordan er dit forhold til julen?
Julen er meget vigtig for mig. Jeg holder meget af højtiden og den varme, men også nostalgi den lægger op til. Julen betyder i mine øjne f.eks. langt mere end nytårsaften, som er hyggelig, men ikke nær så væsentlig. Julen handler om at være barn igen i nogle korte øjeblikke og selvfølgelig også i høj grad om familie.

4. Hvor skal du holde jul i år?
Med min mor, hendes kæreste og min lillesøster. Det er selvsagt for mig at julen skal foregå "i familiens skød", fordi jeg mener de to ting hænger ufravigeligt sammen. Højtiden er en påmindelse om hvem der betyder noget og hvor man føler sig tryg.

5. Hvad er dit største julegaveønske?
Jeg vil ikke kede læserne med at liste en lang række filmudgivelser, men det er først og fremmest blu-rays og plader der står på ønskelisten. Skal jeg alligevel nævne et par konkrete eksempler er Hitchcock blu-ray boksen blandt filmønskerne og Søren Huss, Savage Rose og Sebastians nye plader er blandt eksemplerne på pladeønsker.

6. Håber du på sne i december?
Ja. Jeg synes sne er meget underkendt. Alle higer efter det i December og så går der ikke mere end 4 døgn før folk klager sig over selvsamme sne de kort tid før råbte efter. Sneen giver anledning til masser af indendørs hygge og udendørs fjol, som jeg sætter stor pris på.

7. Går du meget op i at pynte dit hjem/værelse op til jul?
Både og. Jeg synes det er rart med pynt, lys osv., men har sjældent brugt meget tid på det selv, måske fordi jeg endnu ikke for alvor har haft pladsen til det. Når jeg engang bor lidt mere rummeligt, så skal det helt sikkert være mere omfattende. Indtil videre bliver det nok kun til en smule julepynt hist og her.

8. Hvad glæder du dig allermest til juleaften?
Jeg vil gerne introducere udtrykket gavegris i det danske sprog. For selvom jeg prøver at kontrollere mig juleaften og være tålmodig, ser jeg altid frem til gaverne. I takt med at jeg er blevet ældre har jeg dog også lært i højere grad at sætte pris på maden og den øvrige hygge, snakken og stemning i det hele taget. Så selvom julens magi ikke er helt så stor nu, som den var da jeg var 10, er der alligevel meget jeg glæder mig til juleaften.

9. Har I nogle faste juletraditioner? (Fortæl gerne)
Tja. Jeg tror ikke vi er så synderligt meget anderledes end så mange andre. Vi nyder maden, det vil sige at tempoet ikke er for højt og det tror jeg egentlig er mantraet for hele vores juleaften. Det handler om at nyde den mens den er der og ikke forhaste sig. Således er det også i ro og mag vi pakker gaver op, og vi gør et stort nummer ud af at se hvad andre har fået, så man ikke bare jagter af sted efter egne gaver. Op til juleaften og i julemåneden som sådan går traditionerne mest på at få set 'The Nightmare Before Christmas', et par faste kortfilm jeg holder meget af og måske endda klippe-klistre lidt halvhjertet (fordi jeg ikke er skide god til det) med en af mine veninder.

10. Har du en kreativ juleidé du gerne vil dele?
Hvis jeg skal tage udgangspunkt i de udtryksformer jeg selv foretrækker, ville det være at skrive. Skriv om kærlighed, om hvad julen betyder og lad være med at lade det fortabe sig i fraser. Fortæl om din oplevelse af hvad julen er. Hvorfor den sucks eller hvorfor det er den bedste tid på året.

11: Har du en julehilsen du gerne vil give ud?
Hav en herlig jul! Ikke bare på d. 24., men hele måneden. Gør noget godt for dig selv eller andre og lad op til at være den bedste dig du kan være næste år. Inden jeg selv fortaber mig i klichéer vil jeg sende jer afsted med det ønske om en glædelig jul jeg allerede har udtrykt og en påmindelse om at få set de faste årlige julefilm, som man bør have!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Smig gerne en kommentar inden du smutter.
Jeg offentliggør og svarer på den hurtigst muligt. ;)