Anmeldelse af "Gæstelisten" af Lucy Foley

I starten af året anmeldte jeg bogen "Jagtselskabet" af Lucy Foley og i det indlæg fortalte jeg at jeg også var i besiddelse af bogen "Gæstelisten" af samme forfatter som jeg så frem til at læse. Jeg havde fået anbefalet "Gæstelisten" af min mor, og da jeg så at forfatteren var udkommet med endnu en bog besluttede jeg mig straks for at give dem en chance. Og det har jeg ikke fortrudt. Jeg elsker en god krimi, og "Jagtselskabet" var en fornøjelse at læse, så jeg var næsten 100% sikker på at denne også ville falde i min smag. Men gjorde den så det? Lad os finde ud af det. :) Her kommer nemlig min anmeldelse af den.

En ø ved den irsk kyst gemmer på en mørk historie fuld af død, spøgelser og grimme hændelser, men for første gang i øens historie skal der afholdes et bryllup der. Et bryllup mellem en succesfuld livsstilsguru med eget online magasin og en flot tv-stjerne med sit eget vildmandsshow. Det perfekte par. Og alt skal være perfekt. Alt er planlagt ned til mindste detalje. Endda hvordan det hele kom i stand. Det var nemlig ikke nogen tilfældighed. Brylluppet var den perfekte anledning til at få parret og dets gæster til øen. Men hvad skyldes det? Hvorfor er det så vigtigt?

Det hele startede for mange år siden. Da gommen og hans venner gik på den samme skole. En skole som var kendt for at være brutal og fuld af manddomsprøver. Manddomsprøver som skulle gøre de unge drenge til mænd. Mænd med hår på brystet og med et stærkt sammenhold. Som brødre. Men med brutalitet følger der også uheld. Eller overlagte ondskabsfulde lege. Og det er ikke alle der kom derfra med lige gode oplevelser. Oplevelser som hjemsøger nogen, mens andre har formået at komme videre uden dårlig samvittighed. Men det viser sig hurtigt at det har trukket mange tråde ud over skolens mure. Tråde som har ødelagt mange ting for andre mennesker. Mennesker som sidder tilbage som ofre. Mennesker som mulighed vil kræve hævn når de opdager hvem der står bag deres sorg.

Og det hele fortsætter med brudens familie og venner. En familie som gemmer på en mørk hemmelighed som har været skjult i mange år og som ikke er helt så perfekt som dem måske godt kan se ud som. Og en bedste ven som måske ikke helt har fortalt sin ægtefælde alt om sit venskab til bruden. Et venskab som gemmer på endnu en altødelæggende hemmelighed. Hænger det hele måske sammen? Gommens mørke fortid og brudens forbindelser? Eller skal de finde bindeledet et helt andet sted? Og hvad sker der hvis alle disse hemmeligheder bliver afsløret? Afsløret midt i en storm fanget ude på en ø? Det kan kun gå galt.

Ja.. denne krimi faldt i den grad også i min smag. Historien er bygget op på samme måde som i "Jagtselskabet" og det var super spændende at få afsløret det hele bid for bid. Uden egentlig at kende offeret før til sidst i bogen. Der er virkelig mange tråde at holde styr på i denne historie men de hænger alle sammen. Det startede i et mord og ender i et mord. Så fin en sløjfe.

Dette er en krimi fuld af død, mørke hemmeligheder, had, bedrag og konsekvenserne af en enkelt persons handlinger igennem en lang årrække. Handlinger som efterlader folk i sorg, med knuste hjerter, bedraget og planer om hævn.

Jeg håber virkelig at Lucy Foley udkommer med flere spændende krimier, for jeg er nu blevet hooked!

Min Goodreads rating:
★★★★✩

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Smig gerne en kommentar inden du smutter.
Jeg offentliggør og svarer på den hurtigst muligt. ;)