#BlogXMas: 50 Idéer til blogindlæg i Julen

Hvert år har jeg utroligt svært ved at finde idéer til blogindlæg til Julekalenderen, og det er også derfor at jeg ikke havde en kørende herinde sidste år. Der var kun et par spredte indlæg hist og her, og jeg savnede faktisk lidt at kunne poste et Jule-indlæg hver dag. Men når man har haft en Julekalender i en del år efterhånden, og helst ikke vil gentage sig selv for meget med de samme indlæg igen og igen, så er det begyndt at blive ret svært - især hvis man gerne vil finde på noget nyt hvert år. Der er selvfølgelig nogle faste indlæg som bliver gentaget, men det er de mere oplagt at have igen, derudover? Puha.. Ja idéerne hænger ikke ligefrem på træerne.

Men jeg er langt fra den eneste der går og er lidt idé-forladt når det kommer til Jule-indlæg. Der findes selvfølgelig en masse lister på nettet med idéer, men det er ikke alle der er lige brugbare for os fra Skandinavien. Men der er et par stykker man godt kunne tage inspiration af. Derfor har jeg i dag en liste med idéer til Jule-blogindlæg til jer. En del af dem har jeg selv benyttet mig af i de tidligere år, men der er også nogen jeg selv endnu ikke har brugt. Der er selvfølgelig en masse flere end dem jeg har listet op, men jeg har valgt at skære en smule ned på antallet for ikke at lave en alt for stor roman i dagens indlæg. ;) Så her får I mine 50 idéer til blogindlæg i Julen.

● 1: ___ Lav et DIY indlæg
Det kan være alt fra hjemmelavede Julegaver, dekorationer, adventskranse osv. Der er så mange idéer at tage af og søger man på Google og Pinterest så vil man helt sikkert finde noget man kan bruge. Jeg selv har lavet en del DIYs her på bloggen og det er også blevet til en hel del Jule-DIYs. I kan se et par eksempler her:
- Gingerbread House Dekoration til Krus
- Simpel og dekorativ Julekrans med lys
- Lanterne med snelandskab
- Syltede Nisse Rumper
- Jule Bogmærke
- Nem & Sød Pakkekalender til Jul
- Hyggelig TV-Kamin
- Jule Mobil Covers
- Julegave Dekorationer

● 2: ___ Vis dine fortrukne Jule-outfits
Er du en af de bloggere der elsker at vise outfit billeder på bloggen, så ville denne idé være oplagt. Jeg ville selv ønske at jeg havde tøj til at kunne lave denne slags indlæg, men jeg tror ikke at folk er så interesseret i at se all-black outfits hele tiden. *Hehe*

● 3: ___ Del dine kreative idéer.
Denne kunne godt høre ind under DIY indlæg, men hvis du ikke er så meget til at vise processen i dine kreative ting, men hellere vil vise det færdige resultat kunne du bare nøjes med at vise dine kreative ting frem. Måske vise dine hjemmelavede Julekort frem og måske endda vise dine flotte indpakkede Julegaver. :)

● 4: ___ Lad andre bloggere være gæsteblogger på din blog i løbet af December
Jeg har før haft andre bloggere til at gæsteblogge på bloggen i December og det har været super hyggeligt. Man kan lade dem vælge deres eget tema eller man kan få dem til at besvare nogle spørgsmål eller noget i den retning. Uanset hvad, så er det rart at kunne arbejde på kryds og tværs og hjælpe hinanden.

● 5: ___ Del dine favorit Jule-opskrifter
Hvis du er glad for at bage eller lave lækker mad, og du gerne vil dele dine lækre opskrifter med dine besøgende, så er dette en rigtig god idé til indlæg i Julen.

● 6: ___ Vis dine go-to makeup looks i Julen
Er du Beauty blogger så kunne denne idé være oplagt. Jeg deler selv mine makeup looks her på bloggen, og jeg elsker at lave looks inspireret af årstiden eller specielle begivenheder.

● 7: ___ Vis din lækre Jule-bag
I min familie bager vi gerne lidt forskelligt i Julen og det er blevet lidt af en tradition. Gør du det samme, så del da endelig nogle billeder af det og igen - måske en opskrift? ;)

● 8: ___ Skriv et indlæg hvori du viser billeder af dine Juledekorationer i dit hjem
Jeg elsker at gøre lidt ekstra ud af at dekorere mit hjem til de forskellige årstider, og Julen er ingen undtagelse. Og I kan blandt andet se et par indlæg af mine her: 2015, 2016 og 2018.

● 9: ___ Anbefal nogle skønne Jule-bøger
Er du en læsehest og ligger du inde med nogle skønne Julebøger, så anbefal dem på bloggen. Jeg har de seneste par år haft delt nogle bøger som jeg gerne ville dele den pågældende Jul og det bliver jeg ved med så længe jeg har ulæste Julebøger i min bogreol. :)

● 10: __ Lav et Jule-tag indlæg
Ja vi kommer ikke udenom det klassiske Jule-tag. Dette findes der også et utal af på nettet, og dem kan man selvfølgelig sagtens bruge. Jeg har dog lavet min egen, som jeg bruger hvert år - med og uden små ændringer hist og her. I kan se min tag-indlæg fra sidste år her.

● 11: __ Kom med idéer til Julegaver til ham, hende, børn osv
Jeg har selv skrevet denne type indlæg før, og jeg synes faktisk også at de er super nyttige. Så hvis man elsker at sidde og kigge efter gode tilbud osv, så kunne dette være en super god idé. Inddel dem eventuelt i kategorier, så er der til flere indlæg. ;)

● 12: __ Skriv et brev til Julemanden og lad som om du er barn igen
Jeg har set et par stykker lave sådan et indlæg her sidste år og jeg synes det var en skæg idé. Derfor har jeg valgt at tage den med til min liste.

● 13: __ Anbefal dine favorit Jule-duftende produkter
Det kan være alt fra skønheds produkter, duftlys osv. Ting der dufter dejligt af Jul og som man vil anbefale andre at prøve. Jeg er især selv ret glad for produkter og duftlys der dufter af Jul og dem tager jeg frem hvert år - hvis jeg altså har mere af det tilbage - og nyder at bruge det hver gang.

● 14: __ Skrive et ”Top ?”-indlæg
Temaerne kan være hvad som helst. Jeg ser ikke så mange skrive denne slags indlæg mere og det synes jeg er en skam. De er hurtige og sjove at skrive og læse, så jeg synes de skal frem igen. Jeg skrev et længere et af slagsen for nogle år siden, og det kan I læse her.

● 15: __ Fortæl hvordan din perfekte Jul ville se ud
Vi har alle en idé eller en drøm om hvordan den perfekte Jul er eller ser ud, og hvorfor så ikke dele den med sine besøgende? Måske kunne man inspirere andre til nogle ting?

● 16: __ Skriv lidt om dine Julegave ønsker
Igen - en god måde at inspirere andre på. Måske sidder du inde med nogle Julegave ønsker som andre inderst inde ønsker men ikke rigtig har fået øjnene op for endnu?

● 17: __ Gå dine gamle Jule-indlæg igennem og anbefal dine favoritter
Dette gør jeg ikke særlig tit. Jeg har efterhånden så mange indlæg på bloggen at det næsten virker uoverskueligt. Men da jeg jo har kategorier på bloggen, gør det en smule nemmere at finde specifikke indlæg. Og da dette indlæg skal være Jule-inspireret, hvorfor så ikke kigge de gamle Juleindlæg igennem og se om der skulle være nogen man især har været glad for? I kan se et eksempel på sådan et indlæg her.

● 18: __ Tip om gode Jule-tilbud
Der er så mange gode tilbud over det hele lige for tiden, og det er altid dejligt at få besked om dem. Især hvis man ikke selv lige har set dem. Så hvis du ligger inde med nogle gode tilbud du har set, så del dem med dine besøgende. :)

● 19: __ Anbefal dine favorit Jule-film
Nogle dage har man bare brug for at hygge med en god film, og der findes så mange Julefilm derude. Men det er langt fra dem alle der er lige gode. Del dine favoritter med dine besøgende. Måske der er et par stykker de ikke har set endnu?

● 20: __ Vis hvad du har købt af Jule-ting
Det kan være alt fra tøj, dekorationer osv. Måske du har fundet the hidden gem et eller andet sted?

● 21: __ Skriv om en rigtig hyggelig Julet dag i December
Måske en dag du tilbragte på et Julemarked, en Jule-shopping dag eller noget i den retning. Tag gerne et par billeder du kan bruge i indlægget. Billeder fanger øjet og især hvis de er super Julet. ;) Det tiltrækker ens opmærksomhed og giver en god stemning i indlægget.

● 22: __ Skriv lidt om nogle drømme-destinationer som du gerne vil besøge i Julen
Det kan være indenfor landets grænser, men det kan også være udenlandsk. Måske er der nogle Julemarkeder du drømmer om at besøge? Et sted du ønsker at fejre Julen?

● 23: __ Afhold en giveaway med lækre præmier
Hvem elsker ikke en god giveaway? Du kan vælge at holde det Julet eller bare en generel giveaway med nogle lækre produkter eller andet spændende. Forkæl dine besøgende i Julen.

● 24: __ Fortæl om din Juleaften
Tag gerne en masse billeder Juleaften og del dem dagen efter på bloggen. Vis eventuelt også dine besøgende hvad du fik i dine gaver. Måske fik man sine Julegave ønsker opfyldt?

● 25: __ Fortæl lidt om dine Jule-traditioner
Hvis du har nogle Jule-traditioner så skriv lidt om dem i et indlæg. Måske har du nogle gamle der går igen hvert år og måske har du endda nogle nye der skal prøves af?

● 26: __ Idéer til ting man kan give i "Nisse"-gaver eller til pakkeleg
Hvis I har "nisser" på jobbet eller i familien, så ville sådan et indlæg her være oplagt. Måske har du idéer til andre som også står og skal finde på noget? Det kunne også være idéer til hvad man kan købe til den årlige pakkeleg. Idéer til både gode og "dårlige" gaver.

● 27: __ Tag på en vinter-foto-tur og del billederne i et indlæg
Nu har vi desværre ret sjældent sne her i Danmark, men skal man på en tur eller er et sted hvor der er pyntet smukt op til Jul, så tag en masse billeder og smid dem i et foto-spam-indlæg. Vi elsker at se billeder med en masse skøn Julestemning i Julen, så det indlæg ville gå som varmt brød hos de besøgende.

● 28: __ Tip dine besøgende om andre bloggeres Julekalendere eller Jule-indlæg
Hvis du kender til andre bloggere der har Julekalender eller Jule-indlæg på deres blogs, så tip dine besøgende om det. Hjælp hinanden med at få lidt trafik og måske endda nogle nye faste besøgende. Spred noget Julestemning og gør noget godt for hinanden.

● 29: __ Vær en "Nisse" for en anden blogger
Man kan gøre det i en mindre gruppe bloggere eller man kan deltage i et større fællesskab. Jeg kender ikke til noget hvor "nissen" er hemmelig, men Jeanette har i hvert fald hvert år noget "Blogger Advent" kørende. Man kender godt nok til sin "nisse", men indholdet af pakkerne er altid hemmeligt. Der er det så en Advent-ting, men man kan også lave en lille gruppe med bloggere hvor det kun handler om en enkelt pakke som så kommer fra en tilfældig og hemmelig blogger. Uanset hvad så er det jo hyggeligt at få nogle hyggelige gaver, så det er bare med at springe ud i det hvis det kunne være noget for en. Måske endda bare være en "nisse" for en tilfældig blogger som man kender? Eller er man et par stykker der vil forkæle hinanden kunne det også være en idé. Men deltager man i sådan noget kunne et indlæg om det være en sød idé til bloggen.

● 30: __ Skriv et ”Hvad jeg gerne vil nå i December”-indlæg
Det behøver ikke at være voldsomt mange mål man sætter sig, men måske bare et par stykker. Noget at stræbe efter i Julen. Ting man gerne vil hygge med, folk man gerne vil ses med, arrangementer man gerne vil deltage i - sådanne ting. Jeg er selv begyndt at skrive sådanne indlæg hvert år, og det er faktisk rart at få skrevet ned og man kan så kigge tilbage på det og se om det er blevet opfyldt.

● 31: __ Hvilke Jule-markeder skal du besøge i år?
Det kunne være at der måske er nogle forskellige Julemarkeder i nærheden af hvor du bor, som du gerne vil deltage i. Eller måske nogen som du gerne vil rejse til for at opleve. Skriv om dem i et indlæg eller del måske din erfaring med dem når du har været til dem. Husk igen en masse billeder. ;)

● 32: __ Fortæl hvorfor du elsker/hader Julen
Der er mange med forskellige holdninger til Julen. Måske elsker eller hader du den. Fortæl dine besøgende lidt om hvorfor det er sådan.

● 33: __ Anbefal dine favorit Jule-sange
Julesange kan give en rigtig god Julestemning, og der er måske en eller flere sange som lige får din Juleglæde et tak længere op. Anbefal dem til dine besøgende.

● 34: __ Vis hvad der gemmer sig i din pakke- og/eller advent-kalender
Hvis du er så heldig at få pakke- eller advent kalender så del din glæde over indholdet med dine besøgende. Måske får du endda en eller flere af de forskellige advent kalendere man kan købe hver Jul. Du kunne måske anmelde nogle stykker?

● 35: __ Skriv lidt om dine Jule-favoritter
Det kan være alt. Dufte du især elsker i Julen. Noget mad du især elsker at spise på denne årstid. Mulighederne er mange. Og derfor kan man få mange indlæg ud af denne idé.

● 36: __ Hvad er/var du taknemmelig for i år?
Hvorfor ikke kigge lidt tilbage på året og finde ting man har været specielt glad og/eller taknemmelig for? Det kan være oplevelser, personer, mål man har gennemført..

● 37: __ Hvad elsker du at lave i Julen?
Det kunne være traditioner man har tillagt sig, eller måske bare ting man især nyder at lave i Julen.

● 38: __ Vis din lækre Jule-konfekt
Åhhhh det er jo årstiden der er perfekt til den søde tand. Og rigtig mange laver deres egen Jule-konfekt. Måske er det en fast ting i din familie eller også kunne det være noget du gerne vil prøve? Del det med dine besøgende. Jeg laver sjældent konfekt da det ikke rigtig er en tradition vi har i min familie længere, men her kan I alligevel se et indlæg jeg skrev for nogle år siden hvor jeg viste den konfekt jeg havde hygget med at lave herhjemme. Samt lidt Jule-bag vi havde lavet hos de gamle.

● 39: __ Tips til hvad man kan lave på en dag hvor det er for koldt udenfor
Måske ligger du inde med nogle hyggelige idéer til hvad man kan lave på en dag, hvor det simpelthen er for koldt og måske endda for vådt udenfor til at lave andet end at blive indenfor.

● 40: __ Anbefal dine favorit Jule-produkter
Flere brands kommer ud med Jule-inspireret produkter nogle år, og måske har du netop købt nogle nye nogen af slagsen eller har nogen i din samling som du specielt er glad for.

● 41: __ Hvad har du købt til dig selv denne Jul?
Let's be honest. Hvem køber ikke gerne lidt til sig selv hver Jul? ;)

● 42: __ Hvad er dine planer for denne Jul/Juleaften?
Skal du holde Jul et nyt sted end normalt? Skal du holde det sammen med nogle andre end du plejer. Eller er det hele bare som det plejer? Fortæl lidt om det i et Julet indlæg. Det er altid hyggeligt at læse lidt om hvordan andre skal fejre Julen.

● 43: __ Hvad kan du ikke leve uden når det er Vinter/Jul?
Har du nogle ting, noget tøj, nogle produkter eller andet som du simpelthen bare ikke kan undvære på denne årstid? Skriv lidt om det på bloggen. Det kunne være det gav andre en idé til noget de selv skulle prøve.

● 44: __ Tips om måder at gøre mad og drikke i Julen mere festlige
Nu er det jo Jul og derfor kan man godt "pynte" lidt på tingene. Måske er det en kop kakao som du gerne vil pifte op, så smid eventuelt nogle dekorerede skumfiduser oveni. Eller måske skal Julekagen have lidt ekstra pynt? Del dine idéer med dine besøgende.

● 45: __ Skriv om dine Nytårs-fortsætter
Måske er du en af dem der fast hvert år laver nytårsfortsætter eller måske gerne vil prøve det. Skriv om dem og spørg eventuelt de besøgende om de har nogen og del jeres mål med hinanden.

● 46: __ Hvad er den bedste/værste Julegave du nogensinde har fået?
Vi har alle prøvet at få en Julegave som vi blev knapt så glad for. Og omvendt gaver som vi blev super lykkelige over at modtage. Det kunne være skægt at læse lidt om.

● 47: __ Hvad skal du have købt denne Jul?
Det kan være du stadig står og mangler nogle ting du gerne vil dekorere dit hjem med eller som du skal bruge til Juleaften. Det kan måske være Jule-outfittet? Eller måske den der lille ekstra ting som du skal forkæle en anden eller dig selv med? Tell us about it. :D

● 48: __ Idéer til hvordan man kommer i Julestemning
Har du nogle gode idéer til at komme i Julestemning så del dem gerne med dine besøgende. Der sidder helt sikkert uden derude som har virkelig svært ved at finde den rette stemning frem.

● 49: __ Fortæl om dine forberedelser til Juleaften
Hvad skal du købe, lave og gøre klar?

● 50: __ Før og Efter af Juletræet
Tag billeder af før og efter dekorationerne kommer på. Vi elsker at se de smukke træer og vi elsker at se hvad der bruges for at få det færdige resultat. ;)


Interesseret i at læse flere Jule-indlæg?
Find tidligere Jule-kalender Indlæg her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Smig gerne en kommentar inden du smutter.
Jeg offentliggør og svarer på den hurtigst muligt. ;)